Başarının yolu ‘algı’dan geçiyor

EKONOMİ 30.08.2022 - 17:31, Güncelleme: 30.08.2022 - 17:31
 

Başarının yolu ‘algı’dan geçiyor

ATİP yönetim Kurulu Başkanı Kabasakal, iş hayatından özel yaşama kadar her alanda başarılı olmanın iyi bir algı yönetiminden geçtiğini söyledi. Kabasakal, “Algısını üretmediğiniz ürünün, kendisini üretmeyin” diye seslendi.

Haberimizvar - Antalya Ticaret Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, İnsanoğlunun iş hayatından özel yaşantısına kadar her noktada başarılı olabilmek için bir çok yolu denediğini belirterek, “Günün sonunda bazılarımız başarılı olma yarışında emin adımlarla ilerlerken bazılarımız ise istediği sonucu elde edemiyor” dedi. Başarı elde edebilmenin öncelikle algı yönetiminden geçtiğine işaret eden Kabasakal, “Algısını üretmediğiniz ürünün kendisini üretmeyin” tavsiyesinde bulundu. Algının günümüzde son derece önemli bir üretim süreci olduğunu vurgulayan ATİP Başkanı Kabasakal, “Ünlü bir sigara firmasının iflasın eşiğindeyken bir kişinin fikir vermesi üzerine binlerce boş sigara paketini şehrin üstünden serperek, algıyı değiştirip Pazar lideri konumuna geldiği ve fikri verenin bu fikirle şirketin yarısına ortak olduğu hikâyeyi pek çoğunuz duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da mutlaka okumanızı tavsiye ederim” diye konuştu.   İYİ YÖNETENLER LİDER OLUYOR İş ya da özel hayatta algının olumlu ya da olumsuz etkilerinin hatırı sayılır safhada olduğuna dikkat çeken Kabasakal şöyle devam etti: “İstediğiniz kadar üst kategoride ürün ya da hizmet üretin, algısını es geçtiğiniz de, nedenini bilmediğiniz ve merak ettiğiniz şekilde yere çakılmanız muhtemel. Nedenini açıkça yazıyorum. Yanlış algı yönetimi. Algısını üretmeden ürün ya da hizmet üretmek adeta karanlıkta gösteri yapmaya benziyor. Bu ister ticaret, ister siyaset isterse sosyal projeler olsun algı yönetim sürecini ihmal etmeden ürettiğiniz her ürün ya da hizmet ciddi manada katma değerli hale gelerek emeğinin hakkını misli ile almanızı sağlıyor. Peki, nedir algı yönetimi? Algı yönetimi, ürününüzün ya da hizmetinizin ne olduğu değil, hedef kitlenizde nasıl bilindiğidir. Kısaca siz hedef kitlenizin zihnindeki kadarsınız. O yüzden birçok konuda en kaliteli hizmeti verenler değil, algıyı en iyi yönetenler Pazar lideridir. Özet olarak siz, siz olun algısını üretmediğiniz hiçbir katma değeri üretmeyin ki emeğiniz zayi olmasın.” Haber merkezi
ATİP yönetim Kurulu Başkanı Kabasakal, iş hayatından özel yaşama kadar her alanda başarılı olmanın iyi bir algı yönetiminden geçtiğini söyledi. Kabasakal, “Algısını üretmediğiniz ürünün, kendisini üretmeyin” diye seslendi.

Haberimizvar - Antalya Ticaret Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Kabasakal, İnsanoğlunun iş hayatından özel yaşantısına kadar her noktada başarılı olabilmek için bir çok yolu denediğini belirterek, “Günün sonunda bazılarımız başarılı olma yarışında emin adımlarla ilerlerken bazılarımız ise istediği sonucu elde edemiyor” dedi. Başarı elde edebilmenin öncelikle algı yönetiminden geçtiğine işaret eden Kabasakal, “Algısını üretmediğiniz ürünün kendisini üretmeyin” tavsiyesinde bulundu. Algının günümüzde son derece önemli bir üretim süreci olduğunu vurgulayan ATİP Başkanı Kabasakal, “Ünlü bir sigara firmasının iflasın eşiğindeyken bir kişinin fikir vermesi üzerine binlerce boş sigara paketini şehrin üstünden serperek, algıyı değiştirip Pazar lideri konumuna geldiği ve fikri verenin bu fikirle şirketin yarısına ortak olduğu hikâyeyi pek çoğunuz duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da mutlaka okumanızı tavsiye ederim” diye konuştu.

 

İYİ YÖNETENLER LİDER OLUYOR

İş ya da özel hayatta algının olumlu ya da olumsuz etkilerinin hatırı sayılır safhada olduğuna dikkat çeken Kabasakal şöyle devam etti: “İstediğiniz kadar üst kategoride ürün ya da hizmet üretin, algısını es geçtiğiniz de, nedenini bilmediğiniz ve merak ettiğiniz şekilde yere çakılmanız muhtemel. Nedenini açıkça yazıyorum. Yanlış algı yönetimi. Algısını üretmeden ürün ya da hizmet üretmek adeta karanlıkta gösteri yapmaya benziyor. Bu ister ticaret, ister siyaset isterse sosyal projeler olsun algı yönetim sürecini ihmal etmeden ürettiğiniz her ürün ya da hizmet ciddi manada katma değerli hale gelerek emeğinin hakkını misli ile almanızı sağlıyor. Peki, nedir algı yönetimi? Algı yönetimi, ürününüzün ya da hizmetinizin ne olduğu değil, hedef kitlenizde nasıl bilindiğidir. Kısaca siz hedef kitlenizin zihnindeki kadarsınız. O yüzden birçok konuda en kaliteli hizmeti verenler değil, algıyı en iyi yönetenler Pazar lideridir. Özet olarak siz, siz olun algısını üretmediğiniz hiçbir katma değeri üretmeyin ki emeğiniz zayi olmasın.” Haber merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.