Depremlerde can kaybı 40 bin 642'ye yükseldi

GÜNDEM 18.02.2023 - 16:57, Güncelleme: 18.02.2023 - 16:57
 

Depremlerde can kaybı 40 bin 642'ye yükseldi

Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer, merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Sezer, "Çadır kentlerimiz ve konteyner kentlerimiz kuruluyor. Buralarda da beslenme hizmetleri, ayni yardımlar hızlı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.   Sezer, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımıza 10 bin lira nakdi yardım gerçekleştirilmeye de devam ediyor. 682 binin üzerinde 10 bin lira nakdi yardım ödemeleri gerçekleştirildi. Şu ana kadar sisteme tanımlanmış olan 164 bin vatandaşımızın nakdi ödemelerini gerçekleştireceğiz." "Deprem bölgesinden diğer illere tahliye işlemleri devam ediyor" ifadesini kullanan Sezer, "Burada da 430 binin üzerinde şu ana kadar bizim tarafımızdan yapılan tahliye var. 313 bin 720 afetzedemizi kamu misafirhanelerinde, otellerde ve diğer konaklama yerlerinde misafir ediyoruz" bilgisini verdi. Sezer, şunları ifade etti: "Bir taraftan da hasar tespit çalışmalarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yapılıyor. Hasar tespit çalışmaları bizim bundan sonraki yapacağımız iyileştirme çalışmaları ve destekleme çalışmalarının da esasını oluşyuruyor. Şu ana kadar yüzde 50'nin üzerinden hasar tespit çalışmaları yapılmış durumda."
Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer, merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Sezer, "Çadır kentlerimiz ve konteyner kentlerimiz kuruluyor. Buralarda da beslenme hizmetleri, ayni yardımlar hızlı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 

Sezer, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımıza 10 bin lira nakdi yardım gerçekleştirilmeye de devam ediyor. 682 binin üzerinde 10 bin lira nakdi yardım ödemeleri gerçekleştirildi. Şu ana kadar sisteme tanımlanmış olan 164 bin vatandaşımızın nakdi ödemelerini gerçekleştireceğiz."

"Deprem bölgesinden diğer illere tahliye işlemleri devam ediyor" ifadesini kullanan Sezer, "Burada da 430 binin üzerinde şu ana kadar bizim tarafımızdan yapılan tahliye var. 313 bin 720 afetzedemizi kamu misafirhanelerinde, otellerde ve diğer konaklama yerlerinde misafir ediyoruz" bilgisini verdi.

Sezer, şunları ifade etti: "Bir taraftan da hasar tespit çalışmalarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yapılıyor. Hasar tespit çalışmaları bizim bundan sonraki yapacağımız iyileştirme çalışmaları ve destekleme çalışmalarının da esasını oluşyuruyor. Şu ana kadar yüzde 50'nin üzerinden hasar tespit çalışmaları yapılmış durumda."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.