‘Real AVM plan değişikliği usulsüzlüklerle dolu!’

GÜNDEM 05.08.2023 - 16:47, Güncelleme: 05.08.2023 - 16:47
 

‘Real AVM plan değişikliği usulsüzlüklerle dolu!’

Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Real AVM alanın özel proje alanından çıkarılarak 12 katlı 600 konut ve 3 katlı ticaret merkezine çevrilmesiyle ilgili olarak CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi Avukat Fahrettin Köken, açtı ağızını yumdu gözünü…

haberimizvar.net- Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin Antalya’nın göbeğinde olan 7 parselli 43 bin 360 m2’’lik alanın özel proje alanında çıkarılarak, 12 katlı 600 konutlu ve 3 katlı ticaret merkezine dönüştürülmesiyle ilgili kararı yargıya taşımasının ardından sosyal medya hesabından görüşlerini beyan eden Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay’a olarak CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi Avukat Fahrettin Köken’den yanıt geldi. İLK KARARLA İLGİLİ HATIRLATMA YAPTI Köken, şunları kaydetti: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde belediye meclisinde 3 CHP'li üye vardı. Geri kalan üyeler DSP, MHP, ANAP ve DYP'li idi. O dönemde MHP'li Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay’ın başkan yardımcısı Reşat Oktay’dı. Antalya Meclisi’nden karar alınıp, peşkeş çekilmiş ise MHP’li Mehmet Atay’ın oyu ile gerçekleşmiştir. Ki böyle bir usulsüzlük yapılmadı. İhale işlemi kamunun gözü önünde saydamlık ve açıklık kurallarına uygun olarak yapıldı. Eğer bir usulsüzlük var ise hükümette Reşat Oktay’ın üyesi olduğu MHP neden el koyup soruşturma açtırmadı? “İDDİALAR ASILSIZ, DAYANAKSIZ VE ÇİRKİNDİR” Ayrıca, Real firmasına verilen alan tek katlı 5 metre yüksekliğini geçmeden ticari kullanım için ihale edilmiştir. İhale şartnamesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne öngörülen projeye uygun kültür merkezi (Haşim İşcan) yapılması koşulu yer almıştır. İhale o dönemin parasıyla 7 milyon liraya ihale edilmiştir. İhale kamunun gözü önünde saydamlık ve açıklık kurallarına uygun olarak yapılmıştır. Bu işlemde herhangi bir usulsüzlük yoktur.. İddialar asılsız, dayanaksız ve çirkindir Kabul edilemez.” Konunun yargıya taşınmasıyla ilgili olarak da Köken, açtı ağzını yumdu gözünü… Köken, “Öte yandan, bugün tartışmalara konu olan Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinde gerçekleştirilen plan değişiklikleri usulsüz yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan 1/5000 ölçekli plan açıklama raporunda kültür merkezinin (Haşim İşcan) kültür alanı olarak korunurken, Muratpaşa Belediyesi’ne sunulan 1/1000 ölçekli imar planında bu alan da ticaret alanına çevrilmiştir. Dosya incelenir ise, daha birçok usulsüzlükleri görebiliriz.” dedi.
Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Real AVM alanın özel proje alanından çıkarılarak 12 katlı 600 konut ve 3 katlı ticaret merkezine çevrilmesiyle ilgili olarak CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi Avukat Fahrettin Köken, açtı ağızını yumdu gözünü…

haberimizvar.net- Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin Antalya’nın göbeğinde olan 7 parselli 43 bin 360 m2’’lik alanın özel proje alanında çıkarılarak, 12 katlı 600 konutlu ve 3 katlı ticaret merkezine dönüştürülmesiyle ilgili kararı yargıya taşımasının ardından sosyal medya hesabından görüşlerini beyan eden Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay’a olarak CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi Avukat Fahrettin Köken’den yanıt geldi.

İLK KARARLA İLGİLİ HATIRLATMA YAPTI

Köken, şunları kaydetti: “ Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde belediye meclisinde 3 CHP'li üye vardı. Geri kalan üyeler DSP, MHP, ANAP ve DYP'li idi. O dönemde MHP'li Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay’ın başkan yardımcısı Reşat Oktay’dı. Antalya Meclisi’nden karar alınıp, peşkeş çekilmiş ise MHP’li Mehmet Atay’ın oyu ile gerçekleşmiştir. Ki böyle bir usulsüzlük yapılmadı. İhale işlemi kamunun gözü önünde saydamlık ve açıklık kurallarına uygun olarak yapıldı. Eğer bir usulsüzlük var ise hükümette Reşat Oktay’ın üyesi olduğu MHP neden el koyup soruşturma açtırmadı?

“İDDİALAR ASILSIZ, DAYANAKSIZ VE ÇİRKİNDİR”

Ayrıca, Real firmasına verilen alan tek katlı 5 metre yüksekliğini geçmeden ticari kullanım için ihale edilmiştir. İhale şartnamesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne öngörülen projeye uygun kültür merkezi (Haşim İşcan) yapılması koşulu yer almıştır. İhale o dönemin parasıyla 7 milyon liraya ihale edilmiştir. İhale kamunun gözü önünde saydamlık ve açıklık kurallarına uygun olarak yapılmıştır. Bu işlemde herhangi bir usulsüzlük yoktur.. İddialar asılsız, dayanaksız ve çirkindir Kabul edilemez.”

Konunun yargıya taşınmasıyla ilgili olarak da Köken, açtı ağzını yumdu gözünü… Köken, “Öte yandan, bugün tartışmalara konu olan Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinde gerçekleştirilen plan değişiklikleri usulsüz yapılmıştır. Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan 1/5000 ölçekli plan açıklama raporunda kültür merkezinin (Haşim İşcan) kültür alanı olarak korunurken, Muratpaşa Belediyesi’ne sunulan 1/1000 ölçekli imar planında bu alan da ticaret alanına çevrilmiştir. Dosya incelenir ise, daha birçok usulsüzlükleri görebiliriz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.