İşçi Filmleri Festivali sansürsüz başladı

YEREL 17.12.2023 - 10:50, Güncelleme: 17.12.2023 - 11:10
 

İşçi Filmleri Festivali sansürsüz başladı

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Antalya’da açılış galasıyla başladı.

haberimizvar.net- 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali açılış galası ve müzik dinletisiyle start aldı. DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi tarafından ‘sponsorsuz, yarışmasız, ücretsiz, alternatif bir festival’ sloganıyla düzenlenen festivalin açılış galası, Konyaaltı Cemevi’nde düzenlendi.  Galaya 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 2 kez çıkarılan ve daha sonra festivalin iptal edilmesine neden olan ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci de katıldı. İşçi Filmleri Festivali Antalya Tertip Komitesi adına Dr. Ulaş Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında, Antalya’da 10 gün sürecek festival kapsamında filmlerin seyirciyle ücretsiz buluşacağını söyledi. Galada sansüre karşı verdiği mücadele nedeniyle ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci’ye, evlerinden çıkarılma girişimlerine karşı mücadele başlatan Kızılarık Barınma Platformu’na, kadın mücadelesine verdikleri mücadele nedeniyle Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu’na ve verdikleri sendikal mücadele nedeniyle Kumluca Belediyesi işçilerine teşekkür plaketi verildi.  
18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Antalya’da açılış galasıyla başladı.

haberimizvar.net- 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali açılış galası ve müzik dinletisiyle start aldı. DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi tarafından ‘sponsorsuz, yarışmasız, ücretsiz, alternatif bir festival’ sloganıyla düzenlenen festivalin açılış galası, Konyaaltı Cemevi’nde düzenlendi. 

Galaya 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 2 kez çıkarılan ve daha sonra festivalin iptal edilmesine neden olan ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci de katıldı. İşçi Filmleri Festivali Antalya Tertip Komitesi adına Dr. Ulaş Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında, Antalya’da 10 gün sürecek festival kapsamında filmlerin seyirciyle ücretsiz buluşacağını söyledi.
Galada sansüre karşı verdiği mücadele nedeniyle ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin yönetmeni Nejla Demirci’ye, evlerinden çıkarılma girişimlerine karşı mücadele başlatan Kızılarık Barınma Platformu’na, kadın mücadelesine verdikleri mücadele nedeniyle Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu’na ve verdikleri sendikal mücadele nedeniyle Kumluca Belediyesi işçilerine teşekkür plaketi verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.