İYİ Parti önerisini 26 Mayıs’ta açıklayacak

GÜNDEM 16.05.2021 - 13:56, Güncelleme: 16.05.2021 - 13:56
 

İYİ Parti önerisini 26 Mayıs’ta açıklayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uzun süredir üzerinde çalışılan "iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem" önerisini 26 Mayıs'ta kamuoyuna açıklayacak.

haberimizvar.net- Çalışmayı yürüten ekibin başındaki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem; kuvvetler ayrılığı ile hukuk ve adaletin sağlanacağı bir sistem önerdiklerini, "seçimi kaybedecek Cumhur İttifakı ortaklarının da hadi bunu yapalım" diyeceklerini söyledi.  Önerilerinin iktidarlarında yaşama geçirecekleri anayasa ve yasa değişikliklerinin felsefesine ilişkin seçmene verecekleri "taahhüt" niteliğinde olacağını ifade eden Erdem, bunların içinde "İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden hayata geçirmek" de olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yeni anayasa" çağrısına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 maddelik "yeni anayasa" önerisi ile yanıt verirken, muhalef cephesinde de hareketlenme var. Başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere Cumhur İttifakı dışında kalan siyasi partiler, ilkeleri yeniden düzenlenmiş "parlamenter sistem" önerdikleri için AKP ve MHP ile anayasa masasına oturmayacakları mesajını veriyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uzun süredir üzerinde çalışılan "iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem" önerisini 26 Mayıs'ta kamuoyuna açıklayacak.

haberimizvar.net- Çalışmayı yürüten ekibin başındaki İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem; kuvvetler ayrılığı ile hukuk ve adaletin sağlanacağı bir sistem önerdiklerini, "seçimi kaybedecek Cumhur İttifakı ortaklarının da hadi bunu yapalım" diyeceklerini söyledi. 

Önerilerinin iktidarlarında yaşama geçirecekleri anayasa ve yasa değişikliklerinin felsefesine ilişkin seçmene verecekleri "taahhüt" niteliğinde olacağını ifade eden Erdem, bunların içinde "İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden hayata geçirmek" de olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yeni anayasa" çağrısına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 maddelik "yeni anayasa" önerisi ile yanıt verirken, muhalef cephesinde de hareketlenme var.

Başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere Cumhur İttifakı dışında kalan siyasi partiler, ilkeleri yeniden düzenlenmiş "parlamenter sistem" önerdikleri için AKP ve MHP ile anayasa masasına oturmayacakları mesajını veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.