İzmir’de yeni bir mutasyon görüldü

SAĞLIK 26.08.2021 - 11:39, Güncelleme: 26.08.2021 - 11:39
 

İzmir’de yeni bir mutasyon görüldü

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, yeni bir Covid-19 mutasyonu görüldüğünü bildirdi. Verilere göre bu mutasyon, genel vakalar içinde yüzde 40’lık bir orana sahip.

HABERİMİZVAR - İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, Covid-19 vakalarında yeni bir mutasyon görülmeye başlandığını bildirdi. Çamlı, bu tanımlanamayan yeni varyantın henüz Türkiye’de farklı illerde olup olmadığının bilinmediğini söyledi. Bu yeni varyantın bilinen Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantından farklı olduğunu belirten Çamlı, yeni mutasyonu ilk defa keşfettiklerinde İzmir’de genel vakalar içerisinde yüzde 20’lik bir oranda olduğunu, ancak şimdi ise yüzde 40’lara kadar yükseldiğini açıkladı. Bu oran Rize’de yüzde 50-60 civarında. ERKEN TESPİTİ DAHA KOLAY OLACAK Şimdilik detaylı bilgilere sahip olmadıklarını söyleyen Tabip Odası Başkanı Çamlı, kesin sonuçların Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarından gelecek genomik testler ile elde edileceğini duyurdu. Bu genomik testlerin yalnızca Ankara’da değil, İzmir’de de yapılabileceğini sözlerine ekleyen Çamlı’ya göre yeni mutasyonun erken tespiti çok daha kolay olacak. 
İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, yeni bir Covid-19 mutasyonu görüldüğünü bildirdi. Verilere göre bu mutasyon, genel vakalar içinde yüzde 40’lık bir orana sahip.

HABERİMİZVAR - İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, Covid-19 vakalarında yeni bir mutasyon görülmeye başlandığını bildirdi. Çamlı, bu tanımlanamayan yeni varyantın henüz Türkiye’de farklı illerde olup olmadığının bilinmediğini söyledi. Bu yeni varyantın bilinen Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantından farklı olduğunu belirten Çamlı, yeni mutasyonu ilk defa keşfettiklerinde İzmir’de genel vakalar içerisinde yüzde 20’lik bir oranda olduğunu, ancak şimdi ise yüzde 40’lara kadar yükseldiğini açıkladı. Bu oran Rize’de yüzde 50-60 civarında.

ERKEN TESPİTİ DAHA KOLAY OLACAK

Şimdilik detaylı bilgilere sahip olmadıklarını söyleyen Tabip Odası Başkanı Çamlı, kesin sonuçların Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarından gelecek genomik testler ile elde edileceğini duyurdu. Bu genomik testlerin yalnızca Ankara’da değil, İzmir’de de yapılabileceğini sözlerine ekleyen Çamlı’ya göre yeni mutasyonun erken tespiti çok daha kolay olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.