Kadınların ekmek direnişi

GÜNDEM 28.10.2019 - 19:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kadınların ekmek direnişi

Asmalı Konak Yaşlı ve Gündüz Bakımevi’nde çalışan iki kadın işçi, mesai ücretlerinin ödenmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 170 gündür grevde…

haberimizvar.net- Antalya Konyaaltı Özel Asmalı Konak Yaşlı ve Gündüz Bakımevi’nde çalışan iki kadın emekçi aylardır çalışma şartlarının iyileştirilmesi için grev yapıyor. 170 gündür grev yapan  Hatice Şener ve Arzu Başaran sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.  Türk İş’e bağlı Sağlık İş Sendikası üyesi olan işçiler, mesai ücretlerinin ödenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, bayram tatili verilmesi ve adil bir ücret ödenmesi için mücadele ettiklerini aktardı. HAKKIMIZI İSTİYORUZ Baskılar sonucu sendikadan istifa edip grevden çekilen birçok işçiye rağmen greve devam edeceklerini belirten Arzu Başaran, “Biz hakkımız olmayan bir şey istemedik. İsteklerimiz karşılanamayacak boyutta değildi. Grevi başlattık ama birlikte davranmamızı engellediler. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunu sendikadan istifa ettirerek grevi etkisiz hale getirdiler”  diye konuştu. SENDİKALARDAN DESTEK YOK Eğitim- Sen ve Dev Turizm İş sendikaları dışında ziyaretlerine kimsenin gelmediğini ifade eden Başaran, Kadınlar, diğer sendikalardan destek almadıklarının da altını çizdi. SÜRECİ ANLATTI Sağlık İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Hakan Kondak ise, kendilerinin aslında grev istemediklerini ama şirketin zorlaması ile grev kararı aldıklarını ifade etti. İşçilerin sendikadan istifa etmesi ile yetkinin düştüğünü bu nedenle mahkemeye yetkisizlik kararı için başvuru yaptıklarını belirten Kondak, mahkemenin yetkisizlik kararı vermesi ile grevinde düşeceğini, grevci işçilerinin tazminatları verilerek işlerine son verileceğini söyledi.   İŞTEN ATILMALARI ÖNLENMELİ DİSK’e bağlı Dev Turizm İş Sendikası’ndan Muzaffer Koç da iki kadın işçiyi ziyaret ettiklerini ve dayanışma gösterdiklerini belirtti. Koç, “Direnen iki kadın emekçinin haklarını korumak emekten yana bütün kurumların görevidir. Onların taleplerinin karşılanması ve işten atılmalarının önlenmesi gerekir” dedi. 
Asmalı Konak Yaşlı ve Gündüz Bakımevi’nde çalışan iki kadın işçi, mesai ücretlerinin ödenmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 170 gündür grevde…

haberimizvar.net- Antalya Konyaaltı Özel Asmalı Konak Yaşlı ve Gündüz Bakımevi’nde çalışan iki kadın emekçi aylardır çalışma şartlarının iyileştirilmesi için grev yapıyor. 170 gündür grev yapan  Hatice Şener ve Arzu Başaran sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.  Türk İş’e bağlı Sağlık İş Sendikası üyesi olan işçiler, mesai ücretlerinin ödenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, bayram tatili verilmesi ve adil bir ücret ödenmesi için mücadele ettiklerini aktardı.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Baskılar sonucu sendikadan istifa edip grevden çekilen birçok işçiye rağmen greve devam edeceklerini belirten Arzu Başaran, “Biz hakkımız olmayan bir şey istemedik. İsteklerimiz karşılanamayacak boyutta değildi. Grevi başlattık ama birlikte davranmamızı engellediler. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunu sendikadan istifa ettirerek grevi etkisiz hale getirdiler”  diye konuştu.

SENDİKALARDAN DESTEK YOK

Eğitim- Sen ve Dev Turizm İş sendikaları dışında ziyaretlerine kimsenin gelmediğini ifade eden Başaran, Kadınlar, diğer sendikalardan destek almadıklarının da altını çizdi.

SÜRECİ ANLATTI

Sağlık İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Hakan Kondak ise, kendilerinin aslında grev istemediklerini ama şirketin zorlaması ile grev kararı aldıklarını ifade etti. İşçilerin sendikadan istifa etmesi ile yetkinin düştüğünü bu nedenle mahkemeye yetkisizlik kararı için başvuru yaptıklarını belirten Kondak, mahkemenin yetkisizlik kararı vermesi ile grevinde düşeceğini, grevci işçilerinin tazminatları verilerek işlerine son verileceğini söyledi.
 

İŞTEN ATILMALARI ÖNLENMELİ

DİSK’e bağlı Dev Turizm İş Sendikası’ndan Muzaffer Koç da iki kadın işçiyi ziyaret ettiklerini ve dayanışma gösterdiklerini belirtti. Koç, “Direnen iki kadın emekçinin haklarını korumak emekten yana bütün kurumların görevidir. Onların taleplerinin karşılanması ve işten atılmalarının önlenmesi gerekir” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.