Kadri Öztopçu hayatını kaybetti

YEREL 01.03.2020 - 16:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Kadri Öztopçu hayatını kaybetti

Muratpaşa Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Antalya Edebiyat Günleri’nin sonuncusunda ‘Kimsenin Bilmediği İnsanlar’ kitabıyla yılın ‘En İyi Öykü Kitabı’ ödülünü kazanan Kadri Öztopçu, yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü

haberimizvar.net-  Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yazın dünyasının en canlı alanlarından öykü dalında her yıl verdiği ‘Yılın En İyi Öykü Kitabı’ ödülünün son sahibi Kadri Öztopçu yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.  Öztopçu’nun ölüm haberini duyuran eleştirmen Semih Gümüş, “Tanıdığım en iyi insanlardandı. Çok iyi bir öykü yazarıydı. Bundan sonra da iyi okunmasını dilerim. Yayımlanmış kitapları: Yanlış Hikâyeler, Kuş Oltası, Saklı Köyün Kuşçusu, Yara, Kimsenin Bilmediği İnsanlar. Şiir kitabının yayımlanmasını bekliyordu, göremedi” diye yazdı. Yazar, şair, eleştirmen ve yayıncı Metin Celal de, “İyi bir öykücü bizi terk etmiş. Eserleriyle yaşayacak. Ailesine, dostlarına, okurlarına başsağlığı dileriz” dedi.   KADRİ ÖZTOPÇU KİMDİR? 1954’te Samsun’da doğan Kadri Öztopçu, yazmaya şiirle başladı. Şiirleri, Yeni Adımlar, Türkiye Yazıları, Güney, Adam Sanat ve Şiiratı; öyküleri ise Adam Öykü, Eşik Cini ve Notos dergilerinde yayımlandı. Reklam yazarlığı yaptı. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk öykü kitabı Yanlış Hikâyeler 2006’da yayımlandı. 2009’da yayımlanan ikinci öykü kitabı Kuş Oltası, 2010 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü. 2013’te Yara adlı kitabı yayımlandı. 2019’da yayınlanan Kimsenin Bilmediği İnsanlar adlı öykü kitabı Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Antalya Edebiyat Günleri’nde ‘yılın en iyi öykü kitabı’ ödülünü aldı. Yazarın, Saklıköy’ün Kuşçusu adlı bir de gençlik romanı var.
Muratpaşa Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Antalya Edebiyat Günleri’nin sonuncusunda ‘Kimsenin Bilmediği İnsanlar’ kitabıyla yılın ‘En İyi Öykü Kitabı’ ödülünü kazanan Kadri Öztopçu, yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü

haberimizvar.net-  Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yazın dünyasının en canlı alanlarından öykü dalında her yıl verdiği ‘Yılın En İyi Öykü Kitabı’ ödülünün son sahibi Kadri Öztopçu yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.  Öztopçu’nun ölüm haberini duyuran eleştirmen Semih Gümüş, “Tanıdığım en iyi insanlardandı. Çok iyi bir öykü yazarıydı. Bundan sonra da iyi okunmasını dilerim. Yayımlanmış kitapları: Yanlış Hikâyeler, Kuş Oltası, Saklı Köyün Kuşçusu, Yara, Kimsenin Bilmediği İnsanlar. Şiir kitabının yayımlanmasını bekliyordu, göremedi” diye yazdı. Yazar, şair, eleştirmen ve yayıncı Metin Celal de, “İyi bir öykücü bizi terk etmiş. Eserleriyle yaşayacak. Ailesine, dostlarına, okurlarına başsağlığı dileriz” dedi.

 

KADRİ ÖZTOPÇU KİMDİR?

1954’te Samsun’da doğan Kadri Öztopçu, yazmaya şiirle başladı. Şiirleri, Yeni Adımlar, Türkiye Yazıları, Güney, Adam Sanat ve Şiiratı; öyküleri ise Adam Öykü, Eşik Cini ve Notos dergilerinde yayımlandı. Reklam yazarlığı yaptı. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk öykü kitabı Yanlış Hikâyeler 2006’da yayımlandı. 2009’da yayımlanan ikinci öykü kitabı Kuş Oltası, 2010 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü. 2013’te Yara adlı kitabı yayımlandı. 2019’da yayınlanan Kimsenin Bilmediği İnsanlar adlı öykü kitabı Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Antalya Edebiyat Günleri’nde ‘yılın en iyi öykü kitabı’ ödülünü aldı. Yazarın, Saklıköy’ün Kuşçusu adlı bir de gençlik romanı var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.