Haberimiz Var
Haberimiz Var
Açık
İstanbul · 20°C
Bizi Takip Edin
15 Eylül 2026 - 10:32

Kamacı: Eğitimde yemek ücretsiz olsun

Yeni Parti Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

0 Paylaşım
Kamacı: Eğitimde yemek ücretsiz olsun

haberimizvar.net- Kamacı'nın açıklamasında çocukların yeni eğitim dönemine ekonomik sıkıntılar, yetersiz beslenme, temizlik ve güvenlik sorunlarıyla başladığı savunuldu. Basın açıklamasında verilen mesajda, çocukların sağlıklı beslenme, güvenli okul ve nitelikli eğitim hakkının temel bir hak olduğu vurgulandı. Kamacı, konuşmasında ise "2026/27 eğitim-öğretim yılı, eğitimde çözüm bekleyen köklü sorunların gölgesinde bugün başlamıştır" dedi. Eğitim sisteminin mevcut yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nail Kamacı, iktidar döneminde eğitim politikalarının kamusal niteliğini kaybettiğini öne sürdü. Kamacı, "Eğitim, toplumsal eşitliğin ve kamusal yararın bir aracı olmaktan uzaklaştırılmış, piyasanın ihtiyaçlarına ve siyasi iktidarın ideolojik yönelimlerine göre şekillenen bir araç hâline getirilmiştir" ifadelerini kullandı.


Nail Kamacı'nın açıklamasında çocuk yoksulluğu ve öğrencilerin beslenme imkanları geniş yer tuttu. Yoksulluğun çocukların eğitim, sağlık ve sosyal gelişimini doğrudan etkilediğini belirten Kamacı, bazı öğrencilerin okula yeterli beslenme imkanına sahip olmadan geldiğini savundu. Yetersiz beslenmenin yalnızca sağlık sorunlarına yol açmadığını ifade eden Kamacı, bunun öğrencilerin öğrenme süreçlerini ve eğitimde fırsat eşitliğini de olumsuz etkilediğini söyledi. Kamacı, çocukların yeterli ve dengeli beslenmesinin devletin sorumlulukları arasında olduğunu belirterek ücretsiz okul yemeği talebini yineledi. "Çocukların yeterli ve dengeli beslenme hakkı ertelenemez, pazarlık konusu yapılamaz" diyen Kamacı, Yeni Parti iktidarında bu sorunu ortadan kaldıracaklarını savundu.


Eğitime ayrılan kaynakların yetersiz olduğunu öne süren Kamacı, bütçe sorunlarının okulların günlük ihtiyaçlarından öğretmen istihdamına kadar birçok alana yansıdığını söyledi. Elektrik, su, temizlik, kırtasiye ve bakım-onarım gibi temel ihtiyaçların karşılanması konusunda okulların zorlandığını belirten Kamacı, bu nedenle yöneticilerin velilerden maddi destek talep etmek durumunda bırakıldığını ifade etti.
Okulların kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek özerk bir bütçeye sahip olması gerektiğini savunan Kamacı, eğitim masraflarının ailelerin üzerine bırakılmasına tepki gösterdi. Kamacı, okullardaki temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirterek öğretmen açığının giderilmesi, derslik ve altyapı yatırımlarının artırılması çağrısında bulundu.


Kamacı, eğitim kurumlarında öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini de vurguladı. Geçtiğimiz eğitim döneminde farklı kentlerde okullarda yaşanan saldırılara dikkat çeken Kamacı, güvenlik konusunda daha etkili tedbirlerin alınmasını istedi. "Ne öğrencilerimizin ne öğretmenlerimizin katledilmelerini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı gerekli tedbirleri almalıdır" diyen Kamacı, okullarda güvenlik ve diğer yardımcı personelin yeterli sayıya ulaştırılması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasının Antalya açısından öne çıkan başlıklarından biri de okulların depreme dayanıklılığı oldu. Kamacı, eğitim-öğretim yılı başlamadan önce güçlendirme ihtiyacı bulunan okullarda gerekli çalışmaların tamamlanması gerektiğini söyledi. Kamacı, 3 aylık yaz tatiline rağmen bazı okullarda güçlendirme çalışmalarının eğitim dönemi başladıktan sonra gündeme geldiğini belirterek Kepez Karatay Anadolu Lisesi örneğini verdi.


Nail Kamacı, Antalya'daki okulların deprem güvenliği konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Kamacı, "Antalya Valiliğimiz Antalya’da kaç okul depreme dayanıklı ve kaçında güçlendirme çalışmaları başlatılmış ve başlatılacağını açıklamalıdır" diyerek öğrenciler, veliler ve eğitim çalışanlarının bu konuda bilgi sahibi olmasının önemine dikkat çekti. Yeni eğitim yılının başlamasıyla okullardaki temizlik sorunlarının yeniden gündeme geldiğini belirten Nail Kamacı, yeterli sayıda personel görevlendirilmediği için bazı okullarda hijyen problemleri yaşandığını öne sürdü. Kamacı, "Her okula yeterli sayıda kadrolu temizlik personeli atanmalıdır" çağrısında bulunarak öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi gerektiğini ifade etti.


Nail Kamacı, konuşmasının sonunda eğitim alanında atılması gerektiğini düşündüğü adımları sekiz maddede sıraladı. Kamacı'nın talepleri arasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin geri çekilmesi, ÇEDES gibi uygulamalara son verilmesi, öğrencilere ücretsiz sağlıklı yemek ve temiz su sağlanması, yeterli kadrolu personel istihdamı, MESEM uygulamasının sona erdirilmesi ve ihtiyaç kadar öğretmenin mülakatsız atanması yer aldı. Yeni Parti Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, açıklamasında eğitimdeki sorunların çözümü için kapsamlı bir politika değişikliğine ihtiyaç olduğunu savundu. Çocuk yoksulluğundan okul güvenliğine, öğretmen açığından eğitim masraflarına kadar birçok başlığı gündeme taşıyan Kamacı, partisinin iktidarında bu sorunlara çözüm üreteceklerini belirterek "Çocuklarımızın geleceğini birlikte yeniden kuracağız" mesajını verdi.

1-2-2-103312
1-1-1-103313

Kaynak: Haber Merkezi

#yeni parti #nail kamacı #eğitim