'Kanlı Nigâr' son kez sahnede

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.02.2024 - 12:40, Güncelleme: 29.02.2024 - 12:40
 

'Kanlı Nigâr' son kez sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden biri olan 'Kanlı Nigâr' müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 5 Mart Salı akşamı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalyalı sanatseverler ile son kez buluşturacak.

haberimizvar.net- Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikâyesini anlatan eser, Haldun Özörten tarafından sahneye konuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. Başkemancılığı Özlem Deniz'in üstlendiği eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor. İki perde halinde sahnelenen eserde 'Kanlı Nigâr' rolünü Semiha Derya Boran, 'Hamdi' rolünü Fatih Şanal, 'Haydar' rolünü Toygarhan Atuner, 'Şetaret' rolünü Zişan Damcıoğlu, 'Letafet' rolünü Arzu Yaman, 'Hüsrev' rolünü Enis Ok, 'Rumelili' rolünü Ercan Uğur, 'Laz' rolünü Ferdi Uslu, 'Acem' rolünü Baturalp Bilgili, 'Ülfet' rolünü Deniz Ünal, 'Nefaset' rolünü Gülçin Gültekin, 'Mahallenin Meraklısı' rolünü Ceren Aytekin, 'Naci' rolünü Mustafa Özşamlı, 'İhtiyar' rolünü ise Emre Aytekin canlandıracak. Eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden biri olan 'Kanlı Nigâr' müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 5 Mart Salı akşamı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalyalı sanatseverler ile son kez buluşturacak.

haberimizvar.net- Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikâyesini anlatan eser, Haldun Özörten tarafından sahneye konuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. Başkemancılığı Özlem Deniz'in üstlendiği eğlenceli müzikalde dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski imzasını taşıyor.

İki perde halinde sahnelenen eserde 'Kanlı Nigâr' rolünü Semiha Derya Boran, 'Hamdi' rolünü Fatih Şanal, 'Haydar' rolünü Toygarhan Atuner, 'Şetaret' rolünü Zişan Damcıoğlu, 'Letafet' rolünü Arzu Yaman, 'Hüsrev' rolünü Enis Ok, 'Rumelili' rolünü Ercan Uğur, 'Laz' rolünü Ferdi Uslu, 'Acem' rolünü Baturalp Bilgili, 'Ülfet' rolünü Deniz Ünal, 'Nefaset' rolünü Gülçin Gültekin, 'Mahallenin Meraklısı' rolünü Ceren Aytekin, 'Naci' rolünü Mustafa Özşamlı, 'İhtiyar' rolünü ise Emre Aytekin canlandıracak.

Eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.