Kapalı kapılar ardından yapılan genel kurulda AKEV’in adı ve merkezi değiştirildi

EĞİTİM 22.08.2022 - 12:52, Güncelleme: 22.08.2022 - 12:52
 

Kapalı kapılar ardından yapılan genel kurulda AKEV’in adı ve merkezi değiştirildi

YÖK tarafından hakkında soruşturma açılan ve skandallarıyla anılan Antalya KEV Üniversitesi’nde yeni bir skandal patlak verdi. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı E.Ç. başkanlığında gerçekleşen genel kurula üniversite ve vakıf kurucusu Selahattin Çiçek ve kurucu üyelerinin alınmadı.

haberimizvar.net- Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (AKEV) ve üniversitenin kurucusu Selahattin Çiçek’in hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı E. Ç.’ye ilişkin ortaya atılan iddialar yanıt beklerken kapalı kapılar ardından yapılan genel kurul yaşanan krizi büyüttü. Vakıf ve üniversite yöneticilerinin genel kurula alınmaması rağmen gerçekleşen genel kurulda vakfın merkezinin İstanbul’a taşınması ve adının Türkiye İhtisas Vakfı olarak değiştirmesi yönünde karar alındı. TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER Konuya ilişkin ailenin avukatı Sevil Çiçek Uçar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “21.08.2022 tarihinde Antalya AKEV Üniversitesi’nde bir olağanüstü genel kurul gerçekleşti. Üniversite dolandırıcılığı ile Türkiye gündemine düşen E. Ç., Antalya AKEV Üniversitesi’nde yeni bir skandala imza atıyor. Sahte diploma ve sahte faturalarla Antalya’nın ilk özel üniversitesi olan AKEV’i Türkiye gündemine getiren ve YÖK tarafından soruşturmalar başlatılan E. Ç., AKEV’in kurucularını genel kurul toplantısına almadı. AKEV Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne dek tüm organizasyonlarını yöneten, ekonomik olarak destekleyen AKEV vakfı üyeleri üniversite kapısından içeriye sokulmadı. HUKUK TANINMIYOR Hukuk tanımayan, YÖK’ü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü yok sayan E. Ç. üniversitede son vurgununu yapmayı hedefliyor. Bununla ilgili olarak da üniversiteyi sanki bir başkasına devir etmiş gibi bir zemin hazırlığı yaparak yönetim kurulunu değiştirmeyi hedeflemektedir. E.Ç. yine kanun tanımadı. Üniversite inşaatında çocukları ile çalışan, üniversitenin her bir ağacını kendileri diken vakıf üyeleri her ne kadar üniversiteden içeri toplantı salonuna alınmasa da sonuna kadar bu mücadelenin peşinde olacak, kurucusu oldukları üniversite ve vakfı bu yolsuzluğa neden olan E.Ç.’ye bırakmayacaklardır.” YARGIDA HESAPLAŞMA Dolandırıcılık ile yargılanan E.Ç.’nin son kurnazlığı vakfın merkezini İstanbul’a taşımak oldu. Vakfın adını, Türkiye İhtisas Vakfı olarak değiştirme kararı alındı. Bu şekilde Antalya’da kurulmuş, Antalya’nın ilk özel okulunu kurmuş vakfın adından Antalya ismi silinmeye çalışılmaktadır. İlimizin ilk özel üniversitesini kuran kurumun merkezi İstanbul iline taşınma kararı alınarak Antalya’nın markasını yok etmeye çalışmaktadır. ”  Öte yandan, Avukat Uçar, alınan kararları yargıya taşıyacağını bildirdi.
YÖK tarafından hakkında soruşturma açılan ve skandallarıyla anılan Antalya KEV Üniversitesi’nde yeni bir skandal patlak verdi. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı E.Ç. başkanlığında gerçekleşen genel kurula üniversite ve vakıf kurucusu Selahattin Çiçek ve kurucu üyelerinin alınmadı.

haberimizvar.net- Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (AKEV) ve üniversitenin kurucusu Selahattin Çiçek’in hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı E. Ç.’ye ilişkin ortaya atılan iddialar yanıt beklerken kapalı kapılar ardından yapılan genel kurul yaşanan krizi büyüttü. Vakıf ve üniversite yöneticilerinin genel kurula alınmaması rağmen gerçekleşen genel kurulda vakfın merkezinin İstanbul’a taşınması ve adının Türkiye İhtisas Vakfı olarak değiştirmesi yönünde karar alındı.

TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Konuya ilişkin ailenin avukatı Sevil Çiçek Uçar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “21.08.2022 tarihinde Antalya AKEV Üniversitesi’nde bir olağanüstü genel kurul gerçekleşti. Üniversite dolandırıcılığı ile Türkiye gündemine düşen E. Ç., Antalya AKEV Üniversitesi’nde yeni bir skandala imza atıyor. Sahte diploma ve sahte faturalarla Antalya’nın ilk özel üniversitesi olan AKEV’i Türkiye gündemine getiren ve YÖK tarafından soruşturmalar başlatılan E. Ç., AKEV’in kurucularını genel kurul toplantısına almadı. AKEV Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne dek tüm organizasyonlarını yöneten, ekonomik olarak destekleyen AKEV vakfı üyeleri üniversite kapısından içeriye sokulmadı.

HUKUK TANINMIYOR

Hukuk tanımayan, YÖK’ü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü yok sayan E. Ç. üniversitede son vurgununu yapmayı hedefliyor. Bununla ilgili olarak da üniversiteyi sanki bir başkasına devir etmiş gibi bir zemin hazırlığı yaparak yönetim kurulunu değiştirmeyi hedeflemektedir. E.Ç. yine kanun tanımadı. Üniversite inşaatında çocukları ile çalışan, üniversitenin her bir ağacını kendileri diken vakıf üyeleri her ne kadar üniversiteden içeri toplantı salonuna alınmasa da sonuna kadar bu mücadelenin peşinde olacak, kurucusu oldukları üniversite ve vakfı bu yolsuzluğa neden olan E.Ç.’ye bırakmayacaklardır.”

YARGIDA HESAPLAŞMA

Dolandırıcılık ile yargılanan E.Ç.’nin son kurnazlığı vakfın merkezini İstanbul’a taşımak oldu. Vakfın adını, Türkiye İhtisas Vakfı olarak değiştirme kararı alındı. Bu şekilde Antalya’da kurulmuş, Antalya’nın ilk özel okulunu kurmuş vakfın adından Antalya ismi silinmeye çalışılmaktadır. İlimizin ilk özel üniversitesini kuran kurumun merkezi İstanbul iline taşınma kararı alınarak Antalya’nın markasını yok etmeye çalışmaktadır. ”  Öte yandan, Avukat Uçar, alınan kararları yargıya taşıyacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.