Kaşlı gençler de yangın nöbetinde

GÜNDEM 01.08.2021 - 11:14, Güncelleme: 01.08.2021 - 11:14
 

Kaşlı gençler de yangın nöbetinde

Kaş ilçesinde gençler, kendi aralarında örgütlenerek yangın nöbeti tutmaya başladı. Gençler 24 saat boyunca orman yangınlarına karşı, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de bilgisi ve gözetimi dahilinde nöbet tutuyor.

haberimizvar.net- Türkiye'nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarının ardından Kaşlı gençler, kendi aralarında örgütlenerek 24 saat ormanlarda yangın nöbeti tutmaya başladı. İlk olarak Kaş'a bağlı Çavdır Mahallesi'nde Emre Kocabıyık adlı gencin öncülüğünde bir araya gelen 50 genç, Çavdır'ın komşu mahallesi Çayköy girişinden başlayarak, Saklıkent'e kadar olan 25 kilometrelik yol ile Çavdır'dan başlayarak Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Çukur İncir Mahallesi'ne kadar olan 10 kilometrelik yolda nöbet tutmaya başladı. Üçerli ve dörderli gruplara yarılan gençler motosikletli timler oluşturarak ormanın hemen kıyısında saklanarak nöbet tutuyor. Kaş'ta ikinci nöbet Sütleğen Mahallesi'nde yapılıyor. Akif Hopa adlı gencin öncülüğünde bir araya gelen 30 genç, Gömbe - Kalkan, Sütleğen - Yuvacık yollarında üçerli gruplar halinde nöbet tutuyor. Motosikletli ve araçlı gruplar oluşturan gençler, hakim noktalarda gece boyunca nöbet tutacak. Emre Kocabıyık ve Akif Hopa, "Kaş orman varlığı bakımından Türkiye'nin en zengin ilçelerinden biri. Ormanlar bizim Kaş olarak en büyük zenginliğimiz. Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa'da yaşanan orman yangınlarındaki sabotaj şüphesi, bu ülkenin gençleri olarak bizi harekete geçirdi. Amcamız Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olmak. Bölgemizdeki ekiplerin büyük bölümü şu anda Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki'de devam eden yangınlara görevli olarak gitti. Bir personel eksikliği var. Bu nedenle biz de kendimizi bu konuda görevli hissettik. 24 saat görev başında olacağız. Ormanlarımızı koruyacağız. Biliyoruz ki ormansız vatan, vatan değildir. Bu ormanlar bizim yağmurumuz, rüzgarımız, havamız kısacası geleceğimizdir" dedi.
Kaş ilçesinde gençler, kendi aralarında örgütlenerek yangın nöbeti tutmaya başladı. Gençler 24 saat boyunca orman yangınlarına karşı, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de bilgisi ve gözetimi dahilinde nöbet tutuyor.

haberimizvar.net- Türkiye'nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarının ardından Kaşlı gençler, kendi aralarında örgütlenerek 24 saat ormanlarda yangın nöbeti tutmaya başladı. İlk olarak Kaş'a bağlı Çavdır Mahallesi'nde Emre Kocabıyık adlı gencin öncülüğünde bir araya gelen 50 genç, Çavdır'ın komşu mahallesi Çayköy girişinden başlayarak, Saklıkent'e kadar olan 25 kilometrelik yol ile Çavdır'dan başlayarak Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Çukur İncir Mahallesi'ne kadar olan 10 kilometrelik yolda nöbet tutmaya başladı. Üçerli ve dörderli gruplara yarılan gençler motosikletli timler oluşturarak ormanın hemen kıyısında saklanarak nöbet tutuyor.

Kaş'ta ikinci nöbet Sütleğen Mahallesi'nde yapılıyor. Akif Hopa adlı gencin öncülüğünde bir araya gelen 30 genç, Gömbe - Kalkan, Sütleğen - Yuvacık yollarında üçerli gruplar halinde nöbet tutuyor. Motosikletli ve araçlı gruplar oluşturan gençler, hakim noktalarda gece boyunca nöbet tutacak.

Emre Kocabıyık ve Akif Hopa, " Kaş orman varlığı bakımından Türkiye'nin en zengin ilçelerinden biri. Ormanlar bizim Kaş olarak en büyük zenginliğimiz. Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa'da yaşanan orman yangınlarındaki sabotaj şüphesi, bu ülkenin gençleri olarak bizi harekete geçirdi. Amcamız Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine yardımcı olmak. Bölgemizdeki ekiplerin büyük bölümü şu anda Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki'de devam eden yangınlara görevli olarak gitti. Bir personel eksikliği var. Bu nedenle biz de kendimizi bu konuda görevli hissettik. 24 saat görev başında olacağız. Ormanlarımızı koruyacağız. Biliyoruz ki ormansız vatan, vatan değildir. Bu ormanlar bizim yağmurumuz, rüzgarımız, havamız kısacası geleceğimizdir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.