Kazanana kadar devam edeceğiz

GÜNDEM 02.04.2021 - 16:57, Güncelleme: 02.04.2021 - 17:05
 

Kazanana kadar devam edeceğiz

CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, “İstanbul Sözleşmesi mücadelemiz devam edecek” dedi.

haberimizvar.net- Yazılı açıklama yapan  CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, şunları söyledi: “ Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl kadın yöneticileri olarak başkanımız ve tüm il yönetimi ile birlikte İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden itibaren elimizden gelen mücadeleyi gerek sokakta gerek meydanlarda gerekse hukuk yoluyla her koşulda verdik! Vermeye de devam ediyoruz. Bu anlamda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararının durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmak için başvurumuzu yaptık.  İstanbul Sözleşmesi, kadınların, çocukların ve herkesin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan ve Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu bir uluslararası sözleşmedir. Kadına ve çocuklara fiziksel şiddet, küçük yaşta zorla evlendirme, cinsel şiddet ve taciz, ekonomik şiddet de dahil olmak üzere her türlü şiddetten koruyan en kapsamlı sözleşmedir.  Şimdi saraya ve tek adama soruyoruz: Bu sözleşmenin neyinden rahatsız oldunuz, bu sözleşmeyi siz okumadan mı imzaladınız, sözleşme kadının ölmesini ve öldürülmesini engeller, siz önünü mü açmak istiyorsunuz, sözleşme kadına şiddeti önler, ancak siz sözleşmeyi kaldırarak şiddettin önünü mü açmak mı istiyorsunuz, sözleşme kadınlara ve çocuklara tecavüzü önler siz önünü mü açmak istiyorsunuz, sözleşme tüm bireylere cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılık yapmayı yasaklar, siz ayrımcılık mı yapmak istiyorsunuz? Sonuç olarak fesh kararız yok hükmündedir ve biz mücadeleye devam edeceğiz.”
CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, “İstanbul Sözleşmesi mücadelemiz devam edecek” dedi.

haberimizvar.net- Yazılı açıklama yapan  CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Nuran Yılmaz, şunları söyledi: “

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl kadın yöneticileri olarak başkanımız ve tüm il yönetimi ile birlikte İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden itibaren elimizden gelen mücadeleyi gerek sokakta gerek meydanlarda gerekse hukuk yoluyla her koşulda verdik! Vermeye de devam ediyoruz. Bu anlamda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararının durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmak için başvurumuzu yaptık.  İstanbul Sözleşmesi, kadınların, çocukların ve herkesin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan ve Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu bir uluslararası sözleşmedir. Kadına ve çocuklara fiziksel şiddet, küçük yaşta zorla evlendirme, cinsel şiddet ve taciz, ekonomik şiddet de dahil olmak üzere her türlü şiddetten koruyan en kapsamlı sözleşmedir. 

Şimdi saraya ve tek adama soruyoruz: Bu sözleşmenin neyinden rahatsız oldunuz, bu sözleşmeyi siz okumadan mı imzaladınız, sözleşme kadının ölmesini ve öldürülmesini engeller, siz önünü mü açmak istiyorsunuz, sözleşme kadına şiddeti önler, ancak siz sözleşmeyi kaldırarak şiddettin önünü mü açmak mı istiyorsunuz, sözleşme kadınlara ve çocuklara tecavüzü önler siz önünü mü açmak istiyorsunuz, sözleşme tüm bireylere cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılık yapmayı yasaklar, siz ayrımcılık mı yapmak istiyorsunuz? Sonuç olarak fesh kararız yok hükmündedir ve biz mücadeleye devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.