KBT sahnesinde ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe’

KÜLTÜR 03.01.2024 - 11:50, Güncelleme: 03.01.2024 - 11:50
 

KBT sahnesinde ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe’

Kepez Belediye Tiyatrosu’nun Paşababanın oğlu Kıvanç’ın, kantocu Nigar’ın kızına olan imkansız aşkını anlatan komedi müzikal türündeki tiyatro oyunu ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe’, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde cuma ve cumartesi günleri seyirciyle buluşuyor.

haberimizvar.net- Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, KBT’nin birbirinden renkli oyunlarına ev sahipliği yapıyor.  Kepez Belediye Tiyatrosu’nun usta oyuncuları, çocuk ve yetişkinlere yönelik oyunlarla 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturuyor. Haftanın farklı günlerinde farklı oyunlar sahneye koyan KBT, hem güldüren hem de düşündüren oyunlarla sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Kepez Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe’ oyunu da tiyatro severlerden tam not aldı. Oyunda Paşababanın oğlu Kıvanç’ın, kantocu Nigar’ın kızına olan imkansız aşkı anlatılıyor. KBT’nin komedi müzikal türündeki tiyatro oyunu ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe, cuma ve cumartesi günleri saat 20.00’da ‘Türkülerin Yolculuğu’ adlı oyunla dönüşümlü olarak sahneleniyor.  OYUNUN KONUSU Geleneksel Türk Tiyatrosu temelinde seyircilerin beğenisine sunulan oyun Reruz hanımın emanet ettiği  kumpanyanın ayakta kalabilmesi  için Nigarın vermiş olduğu mücadeleleri antalıyor.  Paşababanın oğlu Kıvanç; Kantocu Nigarın kızı Gülnihale  aşık olur. Bu imkansız aşkı tamamına erdirmek isteyen ibiş aynı zamanda Paşababa’dan Nigarın Tiyatrocu olduğunu gizlemeye çalışır. BİR CÜMBÜŞ BİN TELAŞE Yazar: Cengiz Küçükayvaz Yöneten: Derya Bütev&Özge Efe Reji Asistanı: Mirac Özcan Müzik Tasarım: Sonay Yener Kareografi: İrem Karabacak Dekor Tasarım: Mustafa Uçak Dekor Resimlendirme: Demet Can Kostüm Tasarım: Hıdır Doğan OYUNCULAR Mehmet Çirik Derya Bütev Bedirhan Çapaklı İlayda Reçin Özge Efe Cengiz Kaya Hakan Türker Yalgın Ballıkaya Batuhan Ünlü İlke Deniz Ercan Aylin Oışın Keskin Derviş Türküm Sude Türker Mirac Özcan      
Kepez Belediye Tiyatrosu’nun Paşababanın oğlu Kıvanç’ın, kantocu Nigar’ın kızına olan imkansız aşkını anlatan komedi müzikal türündeki tiyatro oyunu ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe’, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde cuma ve cumartesi günleri seyirciyle buluşuyor.

haberimizvar.net- Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, KBT’nin birbirinden renkli oyunlarına ev sahipliği yapıyor.  Kepez Belediye Tiyatrosu’nun usta oyuncuları, çocuk ve yetişkinlere yönelik oyunlarla 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturuyor. Haftanın farklı günlerinde farklı oyunlar sahneye koyan KBT, hem güldüren hem de düşündüren oyunlarla sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Kepez Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe’ oyunu da tiyatro severlerden tam not aldı. Oyunda Paşababanın oğlu Kıvanç’ın, kantocu Nigar’ın kızına olan imkansız aşkı anlatılıyor. KBT’nin komedi müzikal türündeki tiyatro oyunu ‘Bir Cümbüş Bin Telaşe, cuma ve cumartesi günleri saat 20.00’da ‘Türkülerin Yolculuğu’ adlı oyunla dönüşümlü olarak sahneleniyor. 

OYUNUN KONUSU

Geleneksel Türk Tiyatrosu temelinde seyircilerin beğenisine sunulan oyun Reruz hanımın emanet ettiği  kumpanyanın ayakta kalabilmesi  için Nigarın vermiş olduğu mücadeleleri antalıyor.  Paşababanın oğlu Kıvanç; Kantocu Nigarın kızı Gülnihale  aşık olur. Bu imkansız aşkı tamamına erdirmek isteyen ibiş aynı zamanda Paşababa’dan Nigarın Tiyatrocu olduğunu gizlemeye çalışır.

BİR CÜMBÜŞ BİN TELAŞE

Yazar: Cengiz Küçükayvaz

Yöneten: Derya Bütev&Özge Efe

Reji Asistanı: Mirac Özcan

Müzik Tasarım: Sonay Yener

Kareografi: İrem Karabacak

Dekor Tasarım: Mustafa Uçak

Dekor Resimlendirme: Demet Can

Kostüm Tasarım: Hıdır Doğan

OYUNCULAR

Mehmet Çirik

Derya Bütev

Bedirhan Çapaklı

İlayda Reçin

Özge Efe

Cengiz Kaya

Hakan Türker

Yalgın Ballıkaya

Batuhan Ünlü

İlke Deniz Ercan

Aylin Oışın Keskin

Derviş Türküm

Sude Türker

Mirac Özcan      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.