Kemer'i sarsan rüşvet davası

GÜNDEM 01.03.2022 - 16:58, Güncelleme: 01.03.2022 - 16:58
 

Kemer'i sarsan rüşvet davası

Kemer’de rüşvet operasyonunun fitilini ateşleyen ihbarı, aynı yerde görev yapan jandarma uzman çavuş tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Kemer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonrası, adı yolsuzluğa karıştığı iddia edilen Karakol Komutanı A. Başçavuş hakkında dava açıldı

haberimizvar.net- Kemer'i sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun, başlangıç aşamasıyla ilgili sır perdesi aralanıyor. Kemer Tekirova Karakol Komutanlığı’nda yaşanan usulsüzlükleri bir süre izlediği iddia edilen, aynı karakolda görev yapan jandarma Uzman Çavuş'un vicdanen rahatsızlık duyması sonucu, önce üstlerine anlattığı, herhangi bir işlem yapılmadığını görünce de, Kemer Cumhuriyet Savcılığına bizzat giderek ihbar ettiği öğrenildi.  Kemer Cumhuriyet Savcılığının yaptığı gerekli tahkikat sonrası Karakol Komutanı A. Başçavuşu açığa alarak dava açıldığı öğrenildi.  İDDİALAR ÖYLE BÖYLE DEĞİL Kemer Tekirova ve Çıralı bölgesinde asayiş ve denetimleri yürüten Tekirova Jandarma ekiplerinin özellikle Tur firmalarının araçlarına yaptıkları denetimler sonrası yapılan uygulamalardan rahatsızlık duyan firma sahiplerinin şikayetleri hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi. Trafik denetimleri sırasında araçların karakola çekildiği, işlemlerin bilerek uzatıldığı, turistlerin tek tek ifadeleri alındığı, GBT uygulaması yapılarak resmi prosedürlerin bilerek uzatıldığı iddiaları yer alıyor.  Bazı turizmcilerden karakol binasının çatısını tadilatı ile yardım istendiği, farklı şahıslar üzerinden fatura kestirildiği Savcılık iddianamesinde yer alan konular arasında. Kemer’in yıllardır kanayan yarası olarak bilenen Çıralı bölgesinde bazı turizm tesislerine psikolojik baskı kurulduğu, bu olayın içerisinde Kemer’de bir ilçe başkanı ve bir avukatında müdahil olduğu ciddi iddialar kulislerde konuşuluyor.   SİYASİ AYAĞINDA KİMLER VAR? Kemer Tekirova’da yaşanan usulsüzlüğün kamuoyundan gizlenmeye çalışılması hakkında önemli iddialar ortaya atılıyor.  Jandarma Karakoluna sık sık giden ilçe başkanı ve yönetiminde bulunan bir avukatın ismi sır gibi saklanırken, ihbar edilen rüşvet olayının soruşturmasının derinleşerek devam ettiği gelen haberler arsında.
Kemer’de rüşvet operasyonunun fitilini ateşleyen ihbarı, aynı yerde görev yapan jandarma uzman çavuş tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Kemer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonrası, adı yolsuzluğa karıştığı iddia edilen Karakol Komutanı A. Başçavuş hakkında dava açıldı

haberimizvar.net- Kemer'i sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun, başlangıç aşamasıyla ilgili sır perdesi aralanıyor. Kemer Tekirova Karakol Komutanlığı’nda yaşanan usulsüzlükleri bir süre izlediği iddia edilen, aynı karakolda görev yapan jandarma Uzman Çavuş'un vicdanen rahatsızlık duyması sonucu, önce üstlerine anlattığı, herhangi bir işlem yapılmadığını görünce de, Kemer Cumhuriyet Savcılığına bizzat giderek ihbar ettiği öğrenildi.  Kemer Cumhuriyet Savcılığının yaptığı gerekli tahkikat sonrası Karakol Komutanı A. Başçavuşu açığa alarak dava açıldığı öğrenildi. 
İDDİALAR ÖYLE BÖYLE DEĞİL
Kemer Tekirova ve Çıralı bölgesinde asayiş ve denetimleri yürüten Tekirova Jandarma ekiplerinin özellikle Tur firmalarının araçlarına yaptıkları denetimler sonrası yapılan uygulamalardan rahatsızlık duyan firma sahiplerinin şikayetleri hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi. Trafik denetimleri sırasında araçların karakola çekildiği, işlemlerin bilerek uzatıldığı, turistlerin tek tek ifadeleri alındığı, GBT uygulaması yapılarak resmi prosedürlerin bilerek uzatıldığı iddiaları yer alıyor.  Bazı turizmcilerden karakol binasının çatısını tadilatı ile yardım istendiği, farklı şahıslar üzerinden fatura kestirildiği Savcılık iddianamesinde yer alan konular arasında. Kemer’in yıllardır kanayan yarası olarak bilenen Çıralı bölgesinde bazı turizm tesislerine psikolojik baskı kurulduğu, bu olayın içerisinde Kemer’de bir ilçe başkanı ve bir avukatında müdahil olduğu ciddi iddialar kulislerde konuşuluyor.  
SİYASİ AYAĞINDA KİMLER VAR?
Kemer Tekirova’da yaşanan usulsüzlüğün kamuoyundan gizlenmeye çalışılması hakkında önemli iddialar ortaya atılıyor.  Jandarma Karakoluna sık sık giden ilçe başkanı ve yönetiminde bulunan bir avukatın ismi sır gibi saklanırken, ihbar edilen rüşvet olayının soruşturmasının derinleşerek devam ettiği gelen haberler arsında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.