Kılıçdaroğlu THK uçaklarını istedi

GÜNDEM 30.07.2021 - 11:04, Güncelleme: 30.07.2021 - 11:04
 

Kılıçdaroğlu THK uçaklarını istedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, peş peşe çıkan orman yangınlarının ardından THK’yı arayarak, kullanılmayan uçakları kiralama talebinde bulunduğu öğrenildi. THK ise Kılıçdaroğlu’na herhangi bir dönüş yapmadı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akdeniz ve Ege’de art arda çıkan yangınların ardından Türk Hava Kurumu’nu (THK) arayarak, kullanılmayan uçaklarını “Gerekirse belediyeler kiralar, kullanır” dediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun, peş peşe çıkan orman yangınlarına yeterli sayıda uçakla müdahale edilmediği tartışmalarının ardından, CHP’li belediyelerin THK’nın kullanılmayan uçaklarını kiralaması formülü üzerinde durduğu öğrenildi.  THK KILIÇDAROĞLU’NA DÖNMEDİ T24’ten Metin Kaan Kurtuluş’un haberine göre Kılıçdaroğlu, THK’nın filosundaki yangın söndürme uçaklarını kullanmamasının ardından, gerekirse CHP’li belediyelerin uçak kiralayarak müdahaleye destek verebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun bu doğrultuda THK yönetimiyle temasa geçmeye çalıştığı, ancak kendisine herhangi bir dönüş yapılmadığı öğrenildi. UÇAKLARI KİRALAMAK İSTİYORUZ Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün THK’yı arayarak, “Bedeli ne olursa olsun, yangın müdahalesinde kullanmak üzere, uçak kiralamak istediklerini” bildirdiği, THK’dan “Şu anda hiçbir yöneticiye ulaşamayız” yanıtı aldığı haberlere yansıdı. 2019 yılında Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla Türk Hava Kurumu’nun başına eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Hacı Abdullah Kaya ve Adnan Zengin’den oluşan bir kayyım heyet atanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da THK’nın Onursal Genel Başkanı konumunda. 2009’DA ALINAN 9 UÇAK HANGARDA Gökçen Havacılık envanterine göre THK’nın 2009’da bünyesine kattığı 9 adet CL-215 Bombardier yangın söndürme uçağı bulunuyor. Bu uçakların yakın zamanda çıkan orman yangınlarında kullanılmaması, akıbetleriyle ilgili tartışmalara sebep olmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019’da CL-215’lerin ‘uçamayacak durumda’ olduğunu ifade etmişti. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, peş peşe çıkan orman yangınlarının ardından THK’yı arayarak, kullanılmayan uçakları kiralama talebinde bulunduğu öğrenildi. THK ise Kılıçdaroğlu’na herhangi bir dönüş yapmadı.

haberimizvar.net-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akdeniz ve Ege’de art arda çıkan yangınların ardından Türk Hava Kurumu’nu (THK) arayarak, kullanılmayan uçaklarını “Gerekirse belediyeler kiralar, kullanır” dediği iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun, peş peşe çıkan orman yangınlarına yeterli sayıda uçakla müdahale edilmediği tartışmalarının ardından, CHP’li belediyelerin THK’nın kullanılmayan uçaklarını kiralaması formülü üzerinde durduğu öğrenildi. 

THK KILIÇDAROĞLU’NA DÖNMEDİ

T24’ten Metin Kaan Kurtuluş’un haberine göre Kılıçdaroğlu, THK’nın filosundaki yangın söndürme uçaklarını kullanmamasının ardından, gerekirse CHP’li belediyelerin uçak kiralayarak müdahaleye destek verebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun bu doğrultuda THK yönetimiyle temasa geçmeye çalıştığı, ancak kendisine herhangi bir dönüş yapılmadığı öğrenildi.

UÇAKLARI KİRALAMAK İSTİYORUZ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün THK’yı arayarak, “Bedeli ne olursa olsun, yangın müdahalesinde kullanmak üzere, uçak kiralamak istediklerini” bildirdiği, THK’dan “Şu anda hiçbir yöneticiye ulaşamayız” yanıtı aldığı haberlere yansıdı. 2019 yılında Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla Türk Hava Kurumu’nun başına eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Hacı Abdullah Kaya ve Adnan Zengin’den oluşan bir kayyım heyet atanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da THK’nın Onursal Genel Başkanı konumunda.

2009’DA ALINAN 9 UÇAK HANGARDA


Gökçen Havacılık envanterine göre THK’nın 2009’da bünyesine kattığı 9 adet CL-215 Bombardier yangın söndürme uçağı bulunuyor. Bu uçakların yakın zamanda çıkan orman yangınlarında kullanılmaması, akıbetleriyle ilgili tartışmalara sebep olmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019’da CL-215’lerin ‘uçamayacak durumda’ olduğunu ifade etmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.