Kılıçdaroğlu’ndan Baykal açıklaması

SİYASET 12.07.2021 - 18:30, Güncelleme: 12.07.2021 - 19:27
 

Kılıçdaroğlu’ndan Baykal açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in iddiaları sonrası Türkiye’nin gündemine yeniden giren Deniz Baykal’la ilgili olarak ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, Baykal’a yönelik eleştirilere, “CHP’nin böyle bir gündemi yok” diye yanıt verdi.

haberimizvar.net  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtladı. Zülfü Livaneli’nin geçtiğimiz hafta verdiği röportajda ‘Baykal’ın Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmediğini’ söylemesiyle ilgili soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “CHP’nin Baykal sorunu yok” dedi.   BAYKAL TARTIŞMASI YAPAY   Livaneli’nin “CHP’nin, Baykal gerçeğiyle hesaplaşması şart” sözlerini tartışmaya gerek duymadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Yapay tartışma. Gündemi saptırmaya yönelik tartışmalar. Türkiye’nin bu kadar derdi varken, çocuğunun karnını doyuramadan yatağa yatıran binlerce anne varken, çöp konteynırlarından beslenenler varken, ‘askerimiz Afganistan’a mı gidecek?’ diye kaygılanırken, mafyayla siyasetin iç içe geçmiş çıkar ilişkileri ortaya saçılmışken, bunların üzerine sünger çekelim, CHP’yi konuşalım, yok böyle bir şey” diye konuştu.   BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ   Baykal’ın, Livaneli’nin iddia ettiği gibi ‘Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmediğini’ söylemiş olup olmayacağı ihtimaline,  “Hayır” diye yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Böyle söylediğini düşünseydiniz farklı mı davranırdınız?” sorusuna da,  “Böyle bir şey söylemedi ki farklı davranayım” şeklinde karşılık verdi. İktidar yanlısı medyanın ‘Baykal’ı ve diğer ulusalcıları gözden çıkardığı yönündeki iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Siyasete girmişseniz ve iktidar olmak istiyorsanız hiç kimseyi gözden çıkarmazsınız. Ahlaklı herkesin oyuna talibim. Türkiye’yi bu zor koşullarından çıkarmak için herkesten destek isterim. Siyasetin amacı bu… Eğer siyaseti kısır tartışmaların içine çekerseniz ülkenin sorunlarını çözemezsiniz” ifadelerini kullandı. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in iddiaları sonrası Türkiye’nin gündemine yeniden giren Deniz Baykal’la ilgili olarak ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, Baykal’a yönelik eleştirilere, “CHP’nin böyle bir gündemi yok” diye yanıt verdi.

haberimizvar.net

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtladı. Zülfü Livaneli’nin geçtiğimiz hafta verdiği röportajda ‘Baykal’ın Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmediğini’ söylemesiyle ilgili soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “CHP’nin Baykal sorunu yok” dedi.

 

BAYKAL TARTIŞMASI YAPAY

 

Livaneli’nin “CHP’nin, Baykal gerçeğiyle hesaplaşması şart” sözlerini tartışmaya gerek duymadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Yapay tartışma. Gündemi saptırmaya yönelik tartışmalar. Türkiye’nin bu kadar derdi varken, çocuğunun karnını doyuramadan yatağa yatıran binlerce anne varken, çöp konteynırlarından beslenenler varken, ‘askerimiz Afganistan’a mı gidecek?’ diye kaygılanırken, mafyayla siyasetin iç içe geçmiş çıkar ilişkileri ortaya saçılmışken, bunların üzerine sünger çekelim, CHP’yi konuşalım, yok böyle bir şey” diye konuştu.

 

BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ
 

Baykal’ın, Livaneli’nin iddia ettiği gibi ‘Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmediğini’ söylemiş olup olmayacağı ihtimaline,  “Hayır” diye yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Böyle söylediğini düşünseydiniz farklı mı davranırdınız?” sorusuna da,  “Böyle bir şey söylemedi ki farklı davranayım” şeklinde karşılık verdi. İktidar yanlısı medyanın ‘Baykal’ı ve diğer ulusalcıları gözden çıkardığı yönündeki iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Siyasete girmişseniz ve iktidar olmak istiyorsanız hiç kimseyi gözden çıkarmazsınız. Ahlaklı herkesin oyuna talibim. Türkiye’yi bu zor koşullarından çıkarmak için herkesten destek isterim. Siyasetin amacı bu… Eğer siyaseti kısır tartışmaların içine çekerseniz ülkenin sorunlarını çözemezsiniz” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.