Kılıçdaroğlu’ndan ‘HDP’ açıklaması

GÜNDEM 18.03.2021 - 13:26, Güncelleme: 18.03.2021 - 13:26
 

Kılıçdaroğlu’ndan ‘HDP’ açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya tepki gösterdi.

haberimizvar.net CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı’nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruyla ilgili olarak şunları söyledi: – İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar. BİZİM DE PARTİMİZ KAPATILDI – Siyasi görüşleri, ekonomik görüşleri, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz, siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız. Bizim partimiz de eskiden kapatıldı. Eskiden ilk kurulduğu yıllarda, bütün illerde ve ilçelerde bizim binalarımız vardı. Mal varlıklarımıza el konuldu. Arşivlerimize el konuldu, binalarımıza el konuldu. Ama biz, demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. – Demokrasiyi savunmak farklı bir şeydir. Demokrasiyi savunmak, insan haklarını savunmak demektir, özgürlüğü savunmak demektir, can ve mal güvenliğini sağlamak demektir, insana saygı duymak demektir. Demokrasiyi savunmak, benim gibi düşünmeyen insanın düşüncesini özgürce söyleyebileceği bir rejimi savunmak demektir, milli iradeyi savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir cümlesini savunmak demektir. Hakimiyet milletindir demektir. İlgili haber
CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya tepki gösterdi.

haberimizvar.net

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı’nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruyla ilgili olarak şunları söyledi:

– İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar.

BİZİM DE PARTİMİZ KAPATILDI

– Siyasi görüşleri, ekonomik görüşleri, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz, siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız. Bizim partimiz de eskiden kapatıldı. Eskiden ilk kurulduğu yıllarda, bütün illerde ve ilçelerde bizim binalarımız vardı. Mal varlıklarımıza el konuldu. Arşivlerimize el konuldu, binalarımıza el konuldu. Ama biz, demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik.

– Demokrasiyi savunmak farklı bir şeydir. Demokrasiyi savunmak, insan haklarını savunmak demektir, özgürlüğü savunmak demektir, can ve mal güvenliğini sağlamak demektir, insana saygı duymak demektir. Demokrasiyi savunmak, benim gibi düşünmeyen insanın düşüncesini özgürce söyleyebileceği bir rejimi savunmak demektir, milli iradeyi savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir cümlesini savunmak demektir. Hakimiyet milletindir demektir.

İlgili haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.