Korsanın her türlüsüne karşıyız

GÜNDEM 18.12.2023 - 16:41, Güncelleme: 18.12.2023 - 16:41
 

Korsanın her türlüsüne karşıyız

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, korsan taşımacılığa karşı başlattıkları mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek, "Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız" dedi. Alkan'ın konuşmasının ardından Antalyalı taksiciler korsan taşımacılığa karşı sarı eylem düzenlediler.

haberimizvar.net- Antalya'da taksici esnafının korsan taksilere ve korsan taşımacılığa karşı mücadelesine hız verildi. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın düzenlediği toplanı sonrasında Antalyalı taksiciler, kentin ana arterlerinde  korsanı karşı sarı eylem yaptı. Antalya'da sayıları her geçen gün artan korsan taşımacılığa karşı Antalyalı taksicilerin başlattığı mücadele iyice hızlandı. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Mehmet Ali Alkan, korsan taşımacılığa dur demek adına yetkililere seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Alkan, " Dünya kenti Antalya'da korsan taşımacılık oluşturmak dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini de emek hırsızlarına teslim etmek demektir. Biz geçmişten bugüne korsan taşımacılık ile mücadele ederken, bazı firmalar Martı-Tag, Binbin, Sarı İnci gibi uygulamalar üzerinden yasaları arkadan dolaşarak korsan taşımacılık yapılmaktadır. Bizim sözümüz gece kurtlarla avlanıp, gündüz çobanla yas tutanlaradır. Siz korsanın her türlüsüne karşıyız" dedi. KENTİMİZİ KORSANDAN KURTARMAK BİZLERİN SORUMLULUĞUNDADIR Mehmet Ali Alkan, daha sonra şunları söyledi : " Korsanın bir kolu esnafımızın ekmeğine göz dikerken, diğer kolu trafiğin içerisinde adeta vatandaşlarımızın can güvenliğini yok sayarak direksiyon başında olan herkesi tehdit etmektedir. Kentimizi korsandan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak bizlerin sorumluluğundadır. Elbette emniyet birimlerimiz, büyükşehir belediye yetkililerimiz gerekli denetimleri yapmaktadır. Esnafımız adına teşekkür ederiz. Fakat yeterli değildir. Korsan büyüyen ve kentimizde her kesimi tehdit eden bir sorun haline gelmiştir. Artık bu soruna hep beraber dur dememiz lazım. İlimizde korsan taşımacılık inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu durum taşımacı esnafımızın iş durumunu ciddi anlamda etkilemektedir. Korsan taşımacılık hukuka aykırıdır ve cezai şartları bulunmaktadır. İl Emniyet Müdürlüğümüze 28.12. 2022 tarihinde korsan taşımacılıkla ilgili yazdığımız yazıya 23.01.2023 tarihinde verilen cevapta korsan taksiciliğin cezai şartları adli olmayıp, idari yaptırımları bulunduğundan bu konuda herhangi bir işlem yapılamayacağı bildirilmiştir. Bunun üzerine 3. Sulh ceza Hakimliği'ne yapmış olduğumuz korsan sitelerine erişim engeli getirilmesi başvurumuza 04.04.2023 tarihli kararla ret cevabı verilmiştir. Emniyet Müdürlüğünde Antalya Valisi Hulusi Şahin'in başkanlığında yapılan toplantıda Antalya trafiği, güvenliği ve korsan taşımacılıkla ilgili Valimiz denetimler ve yaptırımların sıkılaştırılması konusunda talimat vermiştir."
Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, korsan taşımacılığa karşı başlattıkları mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek, "Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız" dedi. Alkan'ın konuşmasının ardından Antalyalı taksiciler korsan taşımacılığa karşı sarı eylem düzenlediler.

haberimizvar.net- Antalya'da taksici esnafının korsan taksilere ve korsan taşımacılığa karşı mücadelesine hız verildi. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın düzenlediği toplanı sonrasında Antalyalı taksiciler, kentin ana arterlerinde  korsanı karşı sarı eylem yaptı.

Antalya'da sayıları her geçen gün artan korsan taşımacılığa karşı Antalyalı taksicilerin başlattığı mücadele iyice hızlandı. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Mehmet Ali Alkan, korsan taşımacılığa dur demek adına yetkililere seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Alkan, " Dünya kenti Antalya'da korsan taşımacılık oluşturmak dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini de emek hırsızlarına teslim etmek demektir. Biz geçmişten bugüne korsan taşımacılık ile mücadele ederken, bazı firmalar Martı-Tag, Binbin, Sarı İnci gibi uygulamalar üzerinden yasaları arkadan dolaşarak korsan taşımacılık yapılmaktadır. Bizim sözümüz gece kurtlarla avlanıp, gündüz çobanla yas tutanlaradır. Siz korsanın her türlüsüne karşıyız" dedi.

KENTİMİZİ KORSANDAN KURTARMAK BİZLERİN SORUMLULUĞUNDADIR

Mehmet Ali Alkan, daha sonra şunları söyledi : " Korsanın bir kolu esnafımızın ekmeğine göz dikerken, diğer kolu trafiğin içerisinde adeta vatandaşlarımızın can güvenliğini yok sayarak direksiyon başında olan herkesi tehdit etmektedir. Kentimizi korsandan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak bizlerin sorumluluğundadır. Elbette emniyet birimlerimiz, büyükşehir belediye yetkililerimiz gerekli denetimleri yapmaktadır. Esnafımız adına teşekkür ederiz. Fakat yeterli değildir. Korsan büyüyen ve kentimizde her kesimi tehdit eden bir sorun haline gelmiştir. Artık bu soruna hep beraber dur dememiz lazım. İlimizde korsan taşımacılık inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bu durum taşımacı esnafımızın iş durumunu ciddi anlamda etkilemektedir. Korsan taşımacılık hukuka aykırıdır ve cezai şartları bulunmaktadır. İl Emniyet Müdürlüğümüze 28.12. 2022 tarihinde korsan taşımacılıkla ilgili yazdığımız yazıya 23.01.2023 tarihinde verilen cevapta korsan taksiciliğin cezai şartları adli olmayıp, idari yaptırımları bulunduğundan bu konuda herhangi bir işlem yapılamayacağı bildirilmiştir. Bunun üzerine 3. Sulh ceza Hakimliği'ne yapmış olduğumuz korsan sitelerine erişim engeli getirilmesi başvurumuza 04.04.2023 tarihli kararla ret cevabı verilmiştir. Emniyet Müdürlüğünde Antalya Valisi Hulusi Şahin'in başkanlığında yapılan toplantıda Antalya trafiği, güvenliği ve korsan taşımacılıkla ilgili Valimiz denetimler ve yaptırımların sıkılaştırılması konusunda talimat vermiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.