Kurnaz İlim Yayma Cemiyeti’ni sordu

GÜNDEM 04.02.2020 - 16:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kurnaz İlim Yayma Cemiyeti’ni sordu

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda mevzuatlara aykırı olmasına karşın İlim Yayma Cemiyeti’ne ücretsiz yer tahsisine tepki göstererek, “İlim Yayma Cemiyeti’ne neden ayrımcılık yapılıyor?” dedi.

haberimizvar.net-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Belediyesi’nin 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na ilişkin açıklama yaptı. 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda İlim Yayma Cemiyeti’ne belediyeye ait taşınmazın ücretsiz olarak tahsisi mevzuata aykırı görüldüğünü söyleyen Kurnaz, “2 Ocak 2013 tarihinde meclis kararıyla, belediye kanunun 5393 sayılı 75’inci maddesine göre İlim Yayma Cemiyeti ile ortak proje kararı alınarak arsa tahsisi yapılmıştır. 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda İlim Yayma Cemiyeti’ne belediyeye ait taşınmazın ücretsiz olarak tahsisi mevzuata aykırı görülmesine karşılık İlim Yayma Cemiyeti ve belediye arasında yapılan protokole hizmet projesi denilse de arsa tahsisi olduğu anlaşılmıştır. SAYIŞTAY RAPORU’NDA YER ALIYOR Sayıştay Raporu ile ilgili açıklama yapan Sayın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü İlim Yayma Cemiyeti’ne herhangi bir yerin tahsisinin söz konusu olmadığını yurdun yapımını İlim Yayma Cemiyeti’nin üstlendiğini söylemiştir. İlim Yayma Cemiyeti’ne kullanmış olduğu arsayı belediye neden tahsis etmiştir? Bu tahsisler mevzuata aykırı olmasına rağmen sayın belediye başkanının bu tahsisi savunması ve cemiyetin sonuna kadar arkasındayım demesinin nedenini soruyoruz? Öğrencilere yurt barınma gibi hizmet veren birçok laik, bilimsel, çağdaş eğitim veren dernek ve vakfın olmasına karşılık İlim Yayma Cemiyeti’ne öncelik tanınmasını kabul etmiyoruz” dedi. HAMLEDER İLE YAŞANILANLARI HATIRLATTI Kurnaz, “Kepez Belediyesi bünyesinde bulunan Kepez Belediye Spor Kulübü’ne tahsisi yapılmış mevzuata aykırı olan bir yerin tahsisinin iptalini gerçekleştiren Belediye Başkanının cemiyet ve cemaatlere bu denli imtiyaz sağlamasını anlam veremiyoruz. Geçmişte Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (HAMLE-DER) HAMLEDER ile Kepez Belediyesi arasında yapılan protokol sonucu kira bedeli alınmadan yer tahsisi yapıldığını da kendisine tekrar hatırlatmak istiyoruz. Sayın Tütüncü, geçmişte HAMLEDER’in arkasında durduğunuz gibi İlim Yayma Cemiyeti’nin de mi arkasında durmaya devam edeceksiniz? Öğrencilere yurt, barınma gibi imkanların belediyelerin kendi bünyelerinde yapması daha uygun olmalıdır” diye konuştu.  
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda mevzuatlara aykırı olmasına karşın İlim Yayma Cemiyeti’ne ücretsiz yer tahsisine tepki göstererek, “İlim Yayma Cemiyeti’ne neden ayrımcılık yapılıyor?” dedi.

haberimizvar.net-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, Kepez Belediyesi’nin 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na ilişkin açıklama yaptı. 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda İlim Yayma Cemiyeti’ne belediyeye ait taşınmazın ücretsiz olarak tahsisi mevzuata aykırı görüldüğünü söyleyen Kurnaz, “2 Ocak 2013 tarihinde meclis kararıyla, belediye kanunun 5393 sayılı 75’inci maddesine göre İlim Yayma Cemiyeti ile ortak proje kararı alınarak arsa tahsisi yapılmıştır. 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda İlim Yayma Cemiyeti’ne belediyeye ait taşınmazın ücretsiz olarak tahsisi mevzuata aykırı görülmesine karşılık İlim Yayma Cemiyeti ve belediye arasında yapılan protokole hizmet projesi denilse de arsa tahsisi olduğu anlaşılmıştır.

SAYIŞTAY RAPORU’NDA YER ALIYOR

Sayıştay Raporu ile ilgili açıklama yapan Sayın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü İlim Yayma Cemiyeti’ne herhangi bir yerin tahsisinin söz konusu olmadığını yurdun yapımını İlim Yayma Cemiyeti’nin üstlendiğini söylemiştir. İlim Yayma Cemiyeti’ne kullanmış olduğu arsayı belediye neden tahsis etmiştir? Bu tahsisler mevzuata aykırı olmasına rağmen sayın belediye başkanının bu tahsisi savunması ve cemiyetin sonuna kadar arkasındayım demesinin nedenini soruyoruz? Öğrencilere yurt barınma gibi hizmet veren birçok laik, bilimsel, çağdaş eğitim veren dernek ve vakfın olmasına karşılık İlim Yayma Cemiyeti’ne öncelik tanınmasını kabul etmiyoruz” dedi.

HAMLEDER İLE YAŞANILANLARI HATIRLATTI

Kurnaz, “Kepez Belediyesi bünyesinde bulunan Kepez Belediye Spor Kulübü’ne tahsisi yapılmış mevzuata aykırı olan bir yerin tahsisinin iptalini gerçekleştiren Belediye Başkanının cemiyet ve cemaatlere bu denli imtiyaz sağlamasını anlam veremiyoruz. Geçmişte Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (HAMLE-DER) HAMLEDER ile Kepez Belediyesi arasında yapılan protokol sonucu kira bedeli alınmadan yer tahsisi yapıldığını da kendisine tekrar hatırlatmak istiyoruz. Sayın Tütüncü, geçmişte HAMLEDER’in arkasında durduğunuz gibi İlim Yayma Cemiyeti’nin de mi arkasında durmaya devam edeceksiniz? Öğrencilere yurt, barınma gibi imkanların belediyelerin kendi bünyelerinde yapması daha uygun olmalıdır” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.