Manavgat’a özgür plaj

YEREL 26.07.2022 - 11:37, Güncelleme: 26.07.2022 - 11:37
 

Manavgat’a özgür plaj

Manavgat Belediyesi; Evrenseki, Kızılot, Boğaz Sahili ve Sorgun Çamiçi plajlarında kış aylarında bozulan Özgür Plajları yenileyerek engelli vatandaşların kullanımına açtı.

haberimizvar.net- Manavgat Belediyesi sahillerde engelli vatandaşların denize rahatlıkla girebilmeleri için “Özgür Plaj” uygulamasını sürdürüyor. Belediye, Evrenseki, Kızılot, Boğaz Sahili ve Sorgun Çamiçi Plajlarında kış aylarında bozulan Özgür Plajları, yenileyerek yeniden engelli vatandaşların kullanımına açtı. Manavgat’ta 4 yıl önce hayata geçirilen “Özgür Plaj”lar projesi vatandaşlar tarafından büyük takdir toplamıştı. ÇOK ÖZEL HİZMETLER Manavgat Belediyesi’ne ait Evrenseki, Kızılot, Sorgun Boğaz Sahil ve Çam içi plajlarında bulunan “Özgür Plajlar”da engelli vatandaşlar engelli transfer araçlarıyla evlerinden alınıp denizle buluşmaları sağlanıyor. Özgür Plajlarda belediye hizmeti olarak yer alan engelli rampası, yüzen şezlonglar, tekerlekli sandalyeler, duşlar ve özel soyunma kabinlerinden yararlanan engelli vatandaşlar, aileleriyle birlikte denizin keyfini engel olmadan doyasıya çıkarıyor. ENGELLİ AİLELERİ MEMNUN Projenin hayata geçirilmesinden oldukça memnun olan engelli aileleri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Engelli annesi Rukiye Aşık, Özgür Plajlarda rahatlıkla denize girebildiğini ifade ederek, “Özgür plajı düşünen, bu imkânı sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Engelliler için atılmış her adım çok anlamlı. Bizim için yüzmek ekmek su kadar çok önemli. Ben birçok engellinin denizle buluşmasını arzu ediyorum” diye konuştu. EŞİT İMKÂNLAR SAĞLIYORUZ Başkan Şükrü Sözen ise “İlk Engelsiz Plajımızı 2018 yılında hayata geçirdik. Şu anda ilçemizde 4 engelsiz plajımız var. İlçemizde kayıtlı 700 engelli vatandaşımız ekiplerimizce evlerinden alınıp sahillere getiriliyor. Tüm engelli vatandaşlarımızın hizmetlerimizden eşit imkânlarda faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bu plajlarımızı da artırmayı planlıyoruz” dedi.    
Manavgat Belediyesi; Evrenseki, Kızılot, Boğaz Sahili ve Sorgun Çamiçi plajlarında kış aylarında bozulan Özgür Plajları yenileyerek engelli vatandaşların kullanımına açtı.

haberimizvar.net- Manavgat Belediyesi sahillerde engelli vatandaşların denize rahatlıkla girebilmeleri için “Özgür Plaj” uygulamasını sürdürüyor. Belediye, Evrenseki, Kızılot, Boğaz Sahili ve Sorgun Çamiçi Plajlarında kış aylarında bozulan Özgür Plajları, yenileyerek yeniden engelli vatandaşların kullanımına açtı. Manavgat’ta 4 yıl önce hayata geçirilen “Özgür Plaj”lar projesi vatandaşlar tarafından büyük takdir toplamıştı.

ÇOK ÖZEL HİZMETLER

Manavgat Belediyesi’ne ait Evrenseki, Kızılot, Sorgun Boğaz Sahil ve Çam içi plajlarında bulunan “Özgür Plajlar”da engelli vatandaşlar engelli transfer araçlarıyla evlerinden alınıp denizle buluşmaları sağlanıyor. Özgür Plajlarda belediye hizmeti olarak yer alan engelli rampası, yüzen şezlonglar, tekerlekli sandalyeler, duşlar ve özel soyunma kabinlerinden yararlanan engelli vatandaşlar, aileleriyle birlikte denizin keyfini engel olmadan doyasıya çıkarıyor.

ENGELLİ AİLELERİ MEMNUN

Projenin hayata geçirilmesinden oldukça memnun olan engelli aileleri, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Engelli annesi Rukiye Aşık, Özgür Plajlarda rahatlıkla denize girebildiğini ifade ederek, “Özgür plajı düşünen, bu imkânı sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Engelliler için atılmış her adım çok anlamlı. Bizim için yüzmek ekmek su kadar çok önemli. Ben birçok engellinin denizle buluşmasını arzu ediyorum” diye konuştu.

EŞİT İMKÂNLAR SAĞLIYORUZ

Başkan Şükrü Sözen ise “İlk Engelsiz Plajımızı 2018 yılında hayata geçirdik. Şu anda ilçemizde 4 engelsiz plajımız var. İlçemizde kayıtlı 700 engelli vatandaşımız ekiplerimizce evlerinden alınıp sahillere getiriliyor. Tüm engelli vatandaşlarımızın hizmetlerimizden eşit imkânlarda faydalanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Bu plajlarımızı da artırmayı planlıyoruz” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.