MATSO'dan hususi pasaport talebi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.08.2023 - 13:55, Güncelleme: 31.08.2023 - 13:55
 

MATSO'dan hususi pasaport talebi

MATSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) resmi yazı ile müracaat ederek iş insanlarına hususi pasaport (yeşil pasaport) verilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması için talepte bulundu.

haberimizvar.net- Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yapılan projelerin yanı sıra üyelerden gelen talep ve önerileri rapor haline getirerek ilgili kurumlara girişimde bulunup sonuca ulaşması için yakından takip ediyor. Oda üyelerine ve iş dünyasına katkı sağlayacak çalışmalara imza atmak için yoğun çaba gösteren MATSO, iş insanlarına hususi pasaport (yeşil pasaport) verilmesi için resmi yazı ile TOBB'a müracaat ederek ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulması için talepte bulundu. Başkan Seydi Tahsin Güngör imzası ile TOBB'a gönderilen resmi yazıda yurt dışında yeni ticari bağlantılar kurmak, yeni pazarlara açılmak ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılmak isteyen iş insanlarının vize almakta bazı zorluklar yaşadığı belirtilerek, TOBB üyesi iş insanlarına birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere yeşil pasaport uygulamasından yararlanarak vizesiz giriş imkânı sağlanması gerektiği kaydedildi. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, iş insanlarının yurt dışında yapacakları iş bağlantılarında vize başvurularında sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, yurt dışında iş bağlantıları kurmak isteyen iş dünyası için yeşil pasaportun çok önemli olduğunu söyledi. Ülke olarak son yıllarda ihracat bakımından önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatan Başkan Güngör, "Dünya pazarlarında artan payımız, iş insanlarımızın yurt dışında kurdukları ticari ilişkiler nedeniyle AB ülkeleri ve diğer ülkelere yaptıkları ziyaret sayılarında artış yaşanmaktadır. Bu artış göz önüne bulundurulduğu zaman iş insanlarımızın yeşil pasaport sahibi olmaları yurt dışı ile kuracakları ticari ilişkilerde büyük kolaylık sağlayacaktır" dedi. Yeşil pasaportun birçok avantajı bulunduğunu hatırlatan Başkan Güngör, "Yeşil pasaport, çeşitli meslek grubu mensupları ile belirli kriterleri sağlayan ihracatçılara verilmektedir. Yeşil pasaport, birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere vizesiz giriş imkânı sağlamaktadır. İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karara göre; son üç takvim yılı itibarıyla, yıllık ortalama ihracatı 500 bin ABD Doları ve üzeri miktarlarda olan firmaların yetkililerine hususi damgalı pasaport verilebilmektedir. İlgili kurumlarca belirlenecek kriterleri sağlayan TOBB üyesi iş insanlarının da yeşil pasaport uygulamasından yararlanabilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerin yapılması için TOBB'a resmi bir yazı ile müracaat ettik" diye konuştu. 'ÜYELERİMİZDEN GELEN SORUN TALEPLERİ ÇÖZMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ' MATSO üyelerinden gelen talep ve sorunların çözümü konusunda yakından ilgilendiklerini ifade eden Başkan Güngör, "Üyelerimizden gelen talep ve sorunların çözülmesi için ilgili kurumlar ve bakanlıklara girişimde bulunuyoruz. Sorun ve taleplerin çözülmesi için takipçi oluyoruz. Güçlü bir Manavgat ekonomisi için durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
MATSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) resmi yazı ile müracaat ederek iş insanlarına hususi pasaport (yeşil pasaport) verilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması için talepte bulundu.

haberimizvar.net- Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yapılan projelerin yanı sıra üyelerden gelen talep ve önerileri rapor haline getirerek ilgili kurumlara girişimde bulunup sonuca ulaşması için yakından takip ediyor. Oda üyelerine ve iş dünyasına katkı sağlayacak çalışmalara imza atmak için yoğun çaba gösteren MATSO, iş insanlarına hususi pasaport (yeşil pasaport) verilmesi için resmi yazı ile TOBB'a müracaat ederek ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulması için talepte bulundu.

Başkan Seydi Tahsin Güngör imzası ile TOBB'a gönderilen resmi yazıda yurt dışında yeni ticari bağlantılar kurmak, yeni pazarlara açılmak ve yurt dışında düzenlenen fuarlara katılmak isteyen iş insanlarının vize almakta bazı zorluklar yaşadığı belirtilerek, TOBB üyesi iş insanlarına birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere yeşil pasaport uygulamasından yararlanarak vizesiz giriş imkânı sağlanması gerektiği kaydedildi.

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, iş insanlarının yurt dışında yapacakları iş bağlantılarında vize başvurularında sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, yurt dışında iş bağlantıları kurmak isteyen iş dünyası için yeşil pasaportun çok önemli olduğunu söyledi. Ülke olarak son yıllarda ihracat bakımından önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatan Başkan Güngör, "Dünya pazarlarında artan payımız, iş insanlarımızın yurt dışında kurdukları ticari ilişkiler nedeniyle AB ülkeleri ve diğer ülkelere yaptıkları ziyaret sayılarında artış yaşanmaktadır. Bu artış göz önüne bulundurulduğu zaman iş insanlarımızın yeşil pasaport sahibi olmaları yurt dışı ile kuracakları ticari ilişkilerde büyük kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Yeşil pasaportun birçok avantajı bulunduğunu hatırlatan Başkan Güngör, "Yeşil pasaport, çeşitli meslek grubu mensupları ile belirli kriterleri sağlayan ihracatçılara verilmektedir. Yeşil pasaport, birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere vizesiz giriş imkânı sağlamaktadır. İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karara göre; son üç takvim yılı itibarıyla, yıllık ortalama ihracatı 500 bin ABD Doları ve üzeri miktarlarda olan firmaların yetkililerine hususi damgalı pasaport verilebilmektedir. İlgili kurumlarca belirlenecek kriterleri sağlayan TOBB üyesi iş insanlarının da yeşil pasaport uygulamasından yararlanabilmesi için ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerin yapılması için TOBB'a resmi bir yazı ile müracaat ettik" diye konuştu.

'ÜYELERİMİZDEN GELEN SORUN TALEPLERİ ÇÖZMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ'

MATSO üyelerinden gelen talep ve sorunların çözümü konusunda yakından ilgilendiklerini ifade eden Başkan Güngör, "Üyelerimizden gelen talep ve sorunların çözülmesi için ilgili kurumlar ve bakanlıklara girişimde bulunuyoruz. Sorun ve taleplerin çözülmesi için takipçi oluyoruz. Güçlü bir Manavgat ekonomisi için durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.