Mavi bayraklı plajlara çevreci potalar

TURİZM 27.08.2019 - 11:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Mavi bayraklı plajlara çevreci potalar

Muratpaşa Belediyesi, mavi bayraklı plajlarda gerçekleştirdiği bilinçlendirme çalışmaları kapsamında yapılan etkinlikte plajlara gelenler, pet şişeleri sıkıştırarak çevreci potalara basket attı

haberimizvar.net Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, belediyenin mavi bayraklı falez plajlarında Akdeniz'de yaşanan plastik kirliliğine dikkat çekmek için bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.  ETKİNLİĞE KATILANLARA HEDİYE Çalışmalar sırasında Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) plastik atıklar konusunda hazırladığı raporda Akdeniz'in bir plastik denizi olma riskiyle karşı karşıya olduğu anlatıldı. Türkiye'den günde 144 ton plastiğin Akdeniz'e karıştığı ve Akdeniz'de yaşayan 134 tür deniz canlısı plastik atıkları yediğinin altı çizildiği çalışmada sigara izmaritinin denizde 5 yıl süreyle çözünmeden kalırken bu sürenin plastik torba için 20 yıl, plastik bardak için 50 yıl ve misina için 600 yıl olduğu ifade edildi.  Bilgilendirme çalışması kapsamında hafta sonu ayrıca plajlara çevreci potalar kuruldu. Çevreci potalara plajlara gelen kent sakinleri, yanlarındaki pet şişeleri sıkıştırarak basket atması istenirken etkinliğe katılanlara pazar filesi ve yeşeren kalem hediye etti.     
Muratpaşa Belediyesi, mavi bayraklı plajlarda gerçekleştirdiği bilinçlendirme çalışmaları kapsamında yapılan etkinlikte plajlara gelenler, pet şişeleri sıkıştırarak çevreci potalara basket attı

haberimizvar.net Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, belediyenin mavi bayraklı falez plajlarında Akdeniz'de yaşanan plastik kirliliğine dikkat çekmek için bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. 

ETKİNLİĞE KATILANLARA HEDİYE

Çalışmalar sırasında Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) plastik atıklar konusunda hazırladığı raporda Akdeniz'in bir plastik denizi olma riskiyle karşı karşıya olduğu anlatıldı. Türkiye'den günde 144 ton plastiğin Akdeniz'e karıştığı ve Akdeniz'de yaşayan 134 tür deniz canlısı plastik atıkları yediğinin altı çizildiği çalışmada sigara izmaritinin denizde 5 yıl süreyle çözünmeden kalırken bu sürenin plastik torba için 20 yıl, plastik bardak için 50 yıl ve misina için 600 yıl olduğu ifade edildi.  Bilgilendirme çalışması kapsamında hafta sonu ayrıca plajlara çevreci potalar kuruldu. Çevreci potalara plajlara gelen kent sakinleri, yanlarındaki pet şişeleri sıkıştırarak basket atması istenirken etkinliğe katılanlara pazar filesi ve yeşeren kalem hediye etti. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.