Müfredat yine değişiyor

EĞİTİM 01.11.2023 - 14:05, Güncelleme: 01.11.2023 - 14:05
 

Müfredat yine değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de geleneğini bozmadı, okullarda müfredatın tüm sınıfları kapsayacak şekilde değişeceğini, derslerde de sadeleşme olacağını açıkladı. Tekin, "Müfredatı hafifleteceğiz, çocuklarımıza gereksiz bilgi yüklemesi yapmayacağız" dedi...

haberimizvar.net- AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanı değiştikçe okullarda uygulanan müfredatta değişmiş, yap boz tahtasına dönüşmüştü. Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bu geleneği sürdürdü ve Aralık ayından itibaren okullarda müfredatı tüm sınıfları kapsayacak şekilde değiştireceklerini açıkladı. Bakan Tekin, "Ağır olduğu için müfredatı hafifleteceğiz. Derslerde sadeleşme olacak. Çocuklarımıza gereksiz bilgi yüklemesi yapmayacağız" dedi. Çok uzun süredir okullardaki müfredat değişikliğiyle ilgili çalışma yaptıklarını belirten Tekin, "Her dersle ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyonlardaki alan uzmanları gerekli değerlendirmede bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni dersler de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir" dedi... Öğretmen atamalarına ilişkin görüşlerini de açıklayan Bakan Tekin, "Milli Eğitim Teşkilatı Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre, öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolaysıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre, mülakat sistemi zaten devam ediyor" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de geleneğini bozmadı, okullarda müfredatın tüm sınıfları kapsayacak şekilde değişeceğini, derslerde de sadeleşme olacağını açıkladı. Tekin, "Müfredatı hafifleteceğiz, çocuklarımıza gereksiz bilgi yüklemesi yapmayacağız" dedi...

haberimizvar.net- AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanı değiştikçe okullarda uygulanan müfredatta değişmiş, yap boz tahtasına dönüşmüştü. Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bu geleneği sürdürdü ve Aralık ayından itibaren okullarda müfredatı tüm sınıfları kapsayacak şekilde değiştireceklerini açıkladı.

Bakan Tekin, "Ağır olduğu için müfredatı hafifleteceğiz. Derslerde sadeleşme olacak. Çocuklarımıza gereksiz bilgi yüklemesi yapmayacağız" dedi. Çok uzun süredir okullardaki müfredat değişikliğiyle ilgili çalışma yaptıklarını belirten Tekin, "Her dersle ilgili konunun uzmanları çalışıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında her ders için oluşturulan komisyonlardaki alan uzmanları gerekli değerlendirmede bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda da değişikliğe gidilecek. Ortaokulda neredeyse lisans düzeyinde okutulan konular mevcut. Yeni dersler de eklenebilir, aynı zamanda mevcut derslerden de çıkartmalar olabilir" dedi...

Öğretmen atamalarına ilişkin görüşlerini de açıklayan Bakan Tekin, "Milli Eğitim Teşkilatı Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre, öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulaması getirildi. 2016'da kurulan sisteme göre KPPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolaysıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda da herhangi bir değişiklik olmadığına göre, mülakat sistemi zaten devam ediyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.