Müzede çok özel bir sergi

YEREL 23.10.2023 - 14:50, Güncelleme: 23.10.2023 - 14:50
 

Müzede çok özel bir sergi

İstanbullu bilimsel bitki ressamı İnsel Kanca’nın ‘Natürel Rezonans’ adlı resim sergisi Antalya Müzesi'nde açıldı.

haberimizvar.net- Begüm Berber’in küratörlüğünde gerçekleşen sergiye Antalyalı sanatçıların, sanatsever ve doğaseverlerin ilgisi yoğun oldu. Portreler ile bilimsel bitki resimlerini buluşturan genç sanatçı İnsel Kanca, sergi açılışına katılamadı. Kanca’yı Antalya'da yaşayan küratör Begüm Berber temsil etti. Berber, eserler hakkında sanatseverleri bilgilendirdi. Begüm Berber, "Sergilenen eserlerin sahibi ressam İnsel Kanca, İstanbul'un sanat değerine ortak olmayı ve Antalya'nın sanat iklimine katkı sunmayı amaçladı. Sanatçımız; resim çalışmalarını kâğıt ve bez tuval üzerine uyguluyor. Bitki resimleri ve portreler ile uyumun anahtarı olan doğayı konu ediniyor. Sergimiz milattan sonra 60'lı yıllarda yaşadığı tahmin edilen bitki bilim uzmanı Pedanius Dioscorides tarafından tıbbi alanda kullanılan bitkilerin 'De Materia Medica'da kataloglanması için tüm detaylarıyla kâğıda taşınan bitki resimlerinin izini takip ediyor. Natürel Rezonans ise çağımızda dünyayla kurulacak sağlıklı bir ilişkide, doğayı, insanın kendisi ve çevresiyle ilişkisini besleyecek, kontrollü ve düzenli bir ortama sıkışmış olan bizleri daha özgür ve büyüleyici bir alana taşıyacak güçlü bir anahtar olarak sunuyor. İnsel Kanca, bitkilere duyduğu ilgi ve merakı sayesinde eserlerini ortaya çıkardı. Eserler, insan ve doğa arasındaki rezonansı araştırıyor. Sergi, tanışıklık ve bilinenden öte, yönümüzü daha büyük bir bütünün parçası olduğunu hissedebileceğimiz bir rezonans alanına doğru bitki resimleriyle çeviriyor" diye konuştu. Sergide konuk ressam İnsel Kanca'nın 30 eseri yer aldı.
İstanbullu bilimsel bitki ressamı İnsel Kanca’nın ‘Natürel Rezonans’ adlı resim sergisi Antalya Müzesi'nde açıldı.

haberimizvar.net- Begüm Berber’in küratörlüğünde gerçekleşen sergiye Antalyalı sanatçıların, sanatsever ve doğaseverlerin ilgisi yoğun oldu. Portreler ile bilimsel bitki resimlerini buluşturan genç sanatçı İnsel Kanca, sergi açılışına katılamadı. Kanca’yı Antalya'da yaşayan küratör Begüm Berber temsil etti. Berber, eserler hakkında sanatseverleri bilgilendirdi.

Begüm Berber, "Sergilenen eserlerin sahibi ressam İnsel Kanca, İstanbul'un sanat değerine ortak olmayı ve Antalya'nın sanat iklimine katkı sunmayı amaçladı. Sanatçımız; resim çalışmalarını kâğıt ve bez tuval üzerine uyguluyor. Bitki resimleri ve portreler ile uyumun anahtarı olan doğayı konu ediniyor. Sergimiz milattan sonra 60'lı yıllarda yaşadığı tahmin edilen bitki bilim uzmanı Pedanius Dioscorides tarafından tıbbi alanda kullanılan bitkilerin 'De Materia Medica'da kataloglanması için tüm detaylarıyla kâğıda taşınan bitki resimlerinin izini takip ediyor. Natürel Rezonans ise çağımızda dünyayla kurulacak sağlıklı bir ilişkide, doğayı, insanın kendisi ve çevresiyle ilişkisini besleyecek, kontrollü ve düzenli bir ortama sıkışmış olan bizleri daha özgür ve büyüleyici bir alana taşıyacak güçlü bir anahtar olarak sunuyor. İnsel Kanca, bitkilere duyduğu ilgi ve merakı sayesinde eserlerini ortaya çıkardı. Eserler, insan ve doğa arasındaki rezonansı araştırıyor. Sergi, tanışıklık ve bilinenden öte, yönümüzü daha büyük bir bütünün parçası olduğunu hissedebileceğimiz bir rezonans alanına doğru bitki resimleriyle çeviriyor" diye konuştu.

Sergide konuk ressam İnsel Kanca'nın 30 eseri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.