‘Ne mutlu Demre’ye sahip çıkanlara !’

GÜNDEM 14.08.2020 - 11:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Ne mutlu Demre’ye sahip çıkanlara !’

Demre Belediye Başkanı Avukat Okan Kocakaya, Üçağız İskelesi ve otoparkının MUÇEV adlı şirkete 10 yıllığına ihalesiz olarak kiraya verilmesini sosyal medya hesabından eleştirdi. Başkan Kocakaya, haberi duyuran haberimizvar.net’in linkini de verdiği paylaşımında, “Önce Demre , önce Demreli hemşerim, önce Demre Belediyesi. Ne mutlu Demre’ye sahip çıkanlara..” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- Demre’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Okan Kocakaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce, Üçağız iskelesi ve otoparkı, 12 Ekim 2017 tarihinde Demre Belediyesi'nin tasarrufuna bırakılmıştır. Bu zamana kadar Belediyemiz, iskele ve otoparkta 24 saat personel bulundurmuş, bakım, onarım ve temizliğini yapmış ve bağlı bulunan teknelerin güvenliğini sağlamıştır. İskelenin büyük bir kısmını da, bedelsiz olarak gezi teknesi sahibi, ekmeğinin derdinde olan hemşerilerimize kullandırmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, hiç bir bilgi verilmeden 20 Mart 2020 tarihinde Muçev Tur. Tic. Ltd. Şti.'ne, 10 yıl süre ile İHALE YAPILMAKSIZIN kiralanmıştır. 22 Temmuz 2020 tarihinde de yer teslim tutanağı düzenlenmiştir. Belediyemiz tüm bunlardan 5 Ağustos 2020 tarihinde gönderilen yazı ile haberdar olmuştur” dedi.   ‘KAYNAKLARIMIZ BURADA KALMALI’ “Öncelikli görevimiz, Demre'mizin kaynaklarının ve gelirlerinin öncelikle Demre'mizde kalmasını sağlamaktır” diyen Kocakaya şöyle devam etti: “Üçağız iskelesi ve otoparkı, Belediyemizce bu zamana kadar usulüne uygun kullanılıp tasarruf ediliyorken hangi amaçla Muğla merkezli bir şirkete verilmektedir? Anayasanın 43. maddesinde "deniz, göl ve akarsu kıyıları, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada, öncelikle kamu yararı gözetilir." denilmektedir. Demre Belediyesi kamu kurumu olup, tüm iş ve işlemleri kamu yararınadır. Elde ettiği gelirleri de yine Demreli Vatandaşlarına hizmet olarak harcamaktadır. Bakanlığın, iskeleden para beklentisi var ise; Demre Belediyesi'nin de bu bedeli ödeyecek kudreti vardır.”   ‘BİR ÇİFT SÖZ DE SEVİNENLERE’ “Bir çift sözümüz de, Üçağız iskelesi ve otoparkının Demre Belediyesi'nden alınmasına sevinenlere gelsin. Demre hepimizin. Önce Demre'mizin kaynaklarının birilerine değil, Demre'mize kazandırılması için uğraş verin. Biz Demrenin kaynakları Demre'ye harcansın dedikçe, birileri çıkıp algı yapıyor diyor. Algı- vergi işlerinden biz değil de, siz iyi anlarsınız. Biliyoruz ki; biz doğru yoldayız, göreve geldiğimizden beri Demre'mizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için uğraş veriyoruz ve başarılı oluyoruz. Bunun da birilerini rahatsız ettiğini öğrenmiş olduk. Önce Demre , önce Demreli hemşehrim, önce Demre Belediyesi... Ne mutlu Demre'ye sahip çıkanlara...”  
Demre Belediye Başkanı Avukat Okan Kocakaya, Üçağız İskelesi ve otoparkının MUÇEV adlı şirkete 10 yıllığına ihalesiz olarak kiraya verilmesini sosyal medya hesabından eleştirdi. Başkan Kocakaya, haberi duyuran haberimizvar.net’in linkini de verdiği paylaşımında, “Önce Demre , önce Demreli hemşerim, önce Demre Belediyesi. Ne mutlu Demre’ye sahip çıkanlara..” ifadelerini kullandı.

haberimizvar.net- Demre’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Okan Kocakaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce, Üçağız iskelesi ve otoparkı, 12 Ekim 2017 tarihinde Demre Belediyesi'nin tasarrufuna bırakılmıştır. Bu zamana kadar Belediyemiz, iskele ve otoparkta 24 saat personel bulundurmuş, bakım, onarım ve temizliğini yapmış ve bağlı bulunan teknelerin güvenliğini sağlamıştır. İskelenin büyük bir kısmını da, bedelsiz olarak gezi teknesi sahibi, ekmeğinin derdinde olan hemşerilerimize kullandırmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, hiç bir bilgi verilmeden 20 Mart 2020 tarihinde Muçev Tur. Tic. Ltd. Şti.'ne, 10 yıl süre ile İHALE YAPILMAKSIZIN kiralanmıştır. 22 Temmuz 2020 tarihinde de yer teslim tutanağı düzenlenmiştir. Belediyemiz tüm bunlardan 5 Ağustos 2020 tarihinde gönderilen yazı ile haberdar olmuştur” dedi.

 

‘KAYNAKLARIMIZ BURADA KALMALI’

“Öncelikli görevimiz, Demre'mizin kaynaklarının ve gelirlerinin öncelikle Demre'mizde kalmasını sağlamaktır” diyen Kocakaya şöyle devam etti: “Üçağız iskelesi ve otoparkı, Belediyemizce bu zamana kadar usulüne uygun kullanılıp tasarruf ediliyorken hangi amaçla Muğla merkezli bir şirkete verilmektedir? Anayasanın 43. maddesinde "deniz, göl ve akarsu kıyıları, deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada, öncelikle kamu yararı gözetilir." denilmektedir. Demre Belediyesi kamu kurumu olup, tüm iş ve işlemleri kamu yararınadır. Elde ettiği gelirleri de yine Demreli Vatandaşlarına hizmet olarak harcamaktadır. Bakanlığın, iskeleden para beklentisi var ise; Demre Belediyesi'nin de bu bedeli ödeyecek kudreti vardır.”

 

‘BİR ÇİFT SÖZ DE SEVİNENLERE’

“Bir çift sözümüz de, Üçağız iskelesi ve otoparkının Demre Belediyesi'nden alınmasına sevinenlere gelsin. Demre hepimizin. Önce Demre'mizin kaynaklarının birilerine değil, Demre'mize kazandırılması için uğraş verin. Biz Demrenin kaynakları Demre'ye harcansın dedikçe, birileri çıkıp algı yapıyor diyor. Algı- vergi işlerinden biz değil de, siz iyi anlarsınız.

Biliyoruz ki; biz doğru yoldayız, göreve geldiğimizden beri Demre'mizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için uğraş veriyoruz ve başarılı oluyoruz. Bunun da birilerini rahatsız ettiğini öğrenmiş olduk. Önce Demre , önce Demreli hemşehrim, önce Demre Belediyesi... Ne mutlu Demre'ye sahip çıkanlara...”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.