Öğrenciler neden ölüyor?

GÜNDEM 14.06.2022 - 12:39, Güncelleme: 14.06.2022 - 12:39
 

Öğrenciler neden ölüyor?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ndeki şüpheli ölümler ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun konu ile ilgili olarak açıklama yapmasını talep etti

haberimizvar.net- Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan ölümleri Meclis'e taşıdı. Bülbül, " Toplamda 260 güvenlik personelinin olduğu öğrenilen Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde iddiaya göre, yurdun bahçesinde cansız bedeni bulunan Turizm Rehberliği ikinci sınıf öğrencisi Muhammed Kaya’nın gayet sevecen ve neşeli, gelecek planlarını çevresi ile paylaşan biri olduğu herhangi bir kişi ile husumeti olmadığı ve yeni bir işe girdiği belirtilmektedir. İddiaya göre 5. kattan düştüğü söylenen Kaya’nın kampüs içerisinde kaldığı yurdun camlarının tam olarak değil yarım olarak açıldığı edinilen bilgiler arasındadır. Ayrıca Kaya’nın cüzdanının boş ve telefonundaki bilgilerin ise silindiği iddia edilmektedir. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yurtta olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme başlattığı, yurttaki güvenlik kamerasının incelenmeye alındığı öğrenildi. Üniversiteden ise olayla ilgili net ve doyurucu bir açıklama yapılmadı” dedi.  BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI MI? Antalya Valiliği’nin adli kayıtlara intihar olarak geçtiğini belirttiği açıklamalar üstüne bakanlığın soruşturma başlatıp başlatmadığını soran Bülbül, “Bakanlığınız Akdeniz Üniversitesi’nde peş peşe yaşanan üç intihar olayı ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır? Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda öğrencilere verilecek psikolojik ruhsal desteğin herhangi bilimsel yeterliliğe sahip olmayan dini vakıf ve tarikatlar tarafından görevlendirilen manevi danışmanlar eliyle yürütüldüğüne dair iddialar gerçekleri yansıtmakta mıdır?” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ndeki şüpheli ölümler ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun konu ile ilgili olarak açıklama yapmasını talep etti

haberimizvar.net- Antalya Milletvekili Kemal Bülbül Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan ölümleri Meclis'e taşıdı. Bülbül, " Toplamda 260 güvenlik personelinin olduğu öğrenilen Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde iddiaya göre, yurdun bahçesinde cansız bedeni bulunan Turizm Rehberliği ikinci sınıf öğrencisi Muhammed Kaya’nın gayet sevecen ve neşeli, gelecek planlarını çevresi ile paylaşan biri olduğu herhangi bir kişi ile husumeti olmadığı ve yeni bir işe girdiği belirtilmektedir. İddiaya göre 5. kattan düştüğü söylenen Kaya’nın kampüs içerisinde kaldığı yurdun camlarının tam olarak değil yarım olarak açıldığı edinilen bilgiler arasındadır. Ayrıca Kaya’nın cüzdanının boş ve telefonundaki bilgilerin ise silindiği iddia edilmektedir. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yurtta olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme başlattığı, yurttaki güvenlik kamerasının incelenmeye alındığı öğrenildi. Üniversiteden ise olayla ilgili net ve doyurucu bir açıklama yapılmadı” dedi.

 BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI MI?

Antalya Valiliği’nin adli kayıtlara intihar olarak geçtiğini belirttiği açıklamalar üstüne bakanlığın soruşturma başlatıp başlatmadığını soran Bülbül, “Bakanlığınız Akdeniz Üniversitesi’nde peş peşe yaşanan üç intihar olayı ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır? Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda öğrencilere verilecek psikolojik ruhsal desteğin herhangi bilimsel yeterliliğe sahip olmayan dini vakıf ve tarikatlar tarafından görevlendirilen manevi danışmanlar eliyle yürütüldüğüne dair iddialar gerçekleri yansıtmakta mıdır?” dedi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.