Okul servisleri mercek altında

ASAYİŞ 06.09.2021 - 15:13, Güncelleme: 06.09.2021 - 15:13
 

Okul servisleri mercek altında

OKULLARDA yeni öğretim ve eğitim yılının başlaması birlikte Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Timleri il genelinde 450 okul servisini denetledi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Trafik Timlerince Antalya genelinde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının açılması ile birlikte öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapması için salgın döneminde okul servis araçlarında alınan tedbirleri tek tek kontrol edildi. 60 tim ve 130 personelin katıldığı denetimlerde 450 okul servis aracının yönetmelikte belirtilen şartlara uygunluğu denetlendi. Özellikle servislerde bulunması mecburi 'Okul Taşıtı' yazısı, ışıklı 'dur' levhası, emniyet kemeri, ilk yardım çantası, yangın tüpü, servis kapısının otomatik, camların sabit olması gibi hususların yanında araç şoförlerinin uygunluğu, salgın döneminde araçlarda maske kullanımı, servislerin dezenfekte edilmesi gibi hususlar trafik timlerince tek tek denetlendi. Öğrenci ve servis şoförlerine binme, inme ve temel trafik kuralları anlatıldı.    
OKULLARDA yeni öğretim ve eğitim yılının başlaması birlikte Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Timleri il genelinde 450 okul servisini denetledi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı Trafik Timlerince Antalya genelinde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının açılması ile birlikte öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde yolculuk yapması için salgın döneminde okul servis araçlarında alınan tedbirleri tek tek kontrol edildi.

60 tim ve 130 personelin katıldığı denetimlerde 450 okul servis aracının yönetmelikte belirtilen şartlara uygunluğu denetlendi. Özellikle servislerde bulunması mecburi ' Okul Taşıtı' yazısı, ışıklı 'dur' levhası, emniyet kemeri, ilk yardım çantası, yangın tüpü, servis kapısının otomatik, camların sabit olması gibi hususların yanında araç şoförlerinin uygunluğu, salgın döneminde araçlarda maske kullanımı, servislerin dezenfekte edilmesi gibi hususlar trafik timlerince tek tek denetlendi. Öğrenci ve servis şoförlerine binme, inme ve temel trafik kuralları anlatıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.