Okullarda ne önlem var ne de ödenek

EĞİTİM 28.03.2021 - 10:56, Güncelleme: 28.03.2021 - 10:56
 

Okullarda ne önlem var ne de ödenek

Yüz yüze eğitime geçilmesine rağmen okullardaki önlemlerin yetersiz olduğunu belirten öğretmenler, ödenek verilmediği için de çalışanların maaşlarının veliler tarafından karşılandığını söyledi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı, şubat ayı sonunda öğretmenler aşılanarak okullar yüz yüze eğitime başlayacak demesine rağmen, ‘Öğretmenler ne zaman aşılanacak?’ sorusu hâlâ yanıtsız. Yüz yüze eğitimden yana olan öğretmenler, sınıflarda birer birer pozitif vakaların görülmesine rağmen ne Sağlık Bakanı ne de Milli Eğitim Bakanının öğretmenlere aşının ne zaman yapılacağına dair bir söz söylememesine tepkili. Öğretmenlerin bu süreçte yaşadıklarını Ankara’da görev yapan bir ücretli öğretmen ve okul öncesi öğretmeniyle konuştuk. Eğitim emekçileri okullarda alınan önlemlerin yetersiz olduğunu, ödenek verilmediği için de okul çalışanlarının maaşlarının veliler tarafından karşılandığını söyledi. ‘OKULLARDAKİ VAKALAR SAKLANIYOR’ İsmini vermek istemeyen ücretli öğretmen, kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek “Mutasyonlu virüse yakalandım. Filyasyon ekibi eve ilacı bırakıp hiçbir açıklama yapmadan gitti” dedi. Karantina süresinin dolduğunu, kendisine tekrar test yapılmadığını ve göreve başladığını anlatan öğretmen “Hastanelerde yoğunluk yok deniliyor ama çok ağırlaşmadıkça da kimseyi hastaneye yatırmıyorlar” dedi. Virüsün kimden bulaştığını bilmediğini belirten öğretmen, “Öğrencimden mi bulaştı? Eşim çalışıyor o mu bulaştırdı? Ben kime bulaştırdım? Okulda maske ve dezenfektan dışında başka bir önlem de yok” diye konuştu. Okullardaki pozitif vakaların okul idareleri tarafından sır gibi saklandığını ifade eden öğretmen “Öğrenci velisi sınıf öğretmenine bildirmediği sürece hangi öğrencinin hangi sınıfta pozitif olduğu söylenmiyor, saklanıyor” diye konuştu. ‘ÖĞRETMEN ODALARI TIKLIM TIKLIM’ Başka bir öğretmen ise okullarda yaşanan durumu şu şekilde aktarıyor: “Öğrenciler ve öğretmenler maskeli fakat sabah kahvaltı yapmadan gelen öğrenciler kantinden aldıkları simidi sınıfın bir köşesinde yiyor. Yerken tabii ki maskeler indirilmiş oluyor. Öğretmen odaları tıklım tıklım, mesafe ve sayı ile ilgili bir sınırlandırma yok. Marketlerde bile içeride bulunacak kişi sayısı kuralı belirlenirken bu kural öğretmenler odasında uygulanmıyor.” Okul idarelerinin ise sürekli yeniden program yapmaktan yorgun olduğunu dile getiren öğretmen “Okula ödenek verilmediği için de velilerden toplayacakları aidatlarla okulun temizliğini sağlayacak personel alımına kaynak sağlamaya çalışıyorlar. Tabii bu da  öğretmenler üzerinden yürütülüyor” dedi.   Okul öncesi eğitimde İŞKUR’dan gönderilen çalışanların yeterliliğine bakılmadan çalıştırılmaya başlandığına dikkat çeken öğretmen “Okul çalışanlarının maaşı da velilerinden toplanan paralarla karşılanıyor. Pandemi nedeniyle buradan sağlanan kaynak da giderek düştü” diye konuştu.
Yüz yüze eğitime geçilmesine rağmen okullardaki önlemlerin yetersiz olduğunu belirten öğretmenler, ödenek verilmediği için de çalışanların maaşlarının veliler tarafından karşılandığını söyledi.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı, şubat ayı sonunda öğretmenler aşılanarak okullar yüz yüze eğitime başlayacak demesine rağmen, ‘Öğretmenler ne zaman aşılanacak?’ sorusu hâlâ yanıtsız. Yüz yüze eğitimden yana olan öğretmenler, sınıflarda birer birer pozitif vakaların görülmesine rağmen ne Sağlık Bakanı ne de Milli Eğitim Bakanının öğretmenlere aşının ne zaman yapılacağına dair bir söz söylememesine tepkili. Öğretmenlerin bu süreçte yaşadıklarını Ankara’da görev yapan bir ücretli öğretmen ve okul öncesi öğretmeniyle konuştuk. Eğitim emekçileri okullarda alınan önlemlerin yetersiz olduğunu, ödenek verilmediği için de okul çalışanlarının maaşlarının veliler tarafından karşılandığını söyledi.

‘OKULLARDAKİ VAKALAR SAKLANIYOR’
İsmini vermek istemeyen ücretli öğretmen, kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek “Mutasyonlu virüse yakalandım. Filyasyon ekibi eve ilacı bırakıp hiçbir açıklama yapmadan gitti” dedi. Karantina süresinin dolduğunu, kendisine tekrar test yapılmadığını ve göreve başladığını anlatan öğretmen “Hastanelerde yoğunluk yok deniliyor ama çok ağırlaşmadıkça da kimseyi hastaneye yatırmıyorlar” dedi. Virüsün kimden bulaştığını bilmediğini belirten öğretmen, “Öğrencimden mi bulaştı? Eşim çalışıyor o mu bulaştırdı? Ben kime bulaştırdım? Okulda maske ve dezenfektan dışında başka bir önlem de yok” diye konuştu. Okullardaki pozitif vakaların okul idareleri tarafından sır gibi saklandığını ifade eden öğretmen “Öğrenci velisi sınıf öğretmenine bildirmediği sürece hangi öğrencinin hangi sınıfta pozitif olduğu söylenmiyor, saklanıyor” diye konuştu.

‘ÖĞRETMEN ODALARI TIKLIM TIKLIM’
Başka bir öğretmen ise okullarda yaşanan durumu şu şekilde aktarıyor: “Öğrenciler ve öğretmenler maskeli fakat sabah kahvaltı yapmadan gelen öğrenciler kantinden aldıkları simidi sınıfın bir köşesinde yiyor. Yerken tabii ki maskeler indirilmiş oluyor. Öğretmen odaları tıklım tıklım, mesafe ve sayı ile ilgili bir sınırlandırma yok. Marketlerde bile içeride bulunacak kişi sayısı kuralı belirlenirken bu kural öğretmenler odasında uygulanmıyor.” Okul idarelerinin ise sürekli yeniden program yapmaktan yorgun olduğunu dile getiren öğretmen “Okula ödenek verilmediği için de velilerden toplayacakları aidatlarla okulun temizliğini sağlayacak personel alımına kaynak sağlamaya çalışıyorlar. Tabii bu da  öğretmenler üzerinden yürütülüyor” dedi.  

Okul öncesi eğitimde İŞKUR’dan gönderilen çalışanların yeterliliğine bakılmadan çalıştırılmaya başlandığına dikkat çeken öğretmen “Okul çalışanlarının maaşı da velilerinden toplanan paralarla karşılanıyor. Pandemi nedeniyle buradan sağlanan kaynak da giderek düştü” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.