Ölüm adın kalleş olsun!

GÜNDEM 21.09.2019 - 00:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ölüm adın kalleş olsun!

‘Kanser direnişçisi’ olarak tanınan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Neslican Tay yaşamını yitirdi. Tay’ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Sanatçılardan siyasilere kadar yüzlerce isim sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

HABERİMİZ VAR – Kanser hastalığıyla mücadele eden üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rizeli Neslican Tay yaşamını yitirdi. 15 Eylül Cumartesi gününden bu yana yoğun bakımda tedavisi devam eden Neslican Tay’ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Neslican Tay, sosyal medyada kansere karşı mücadelesiyle geniş kitleler tarafından tanınmıştı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter’da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Tay ile ilgili hastaneden bir açıklama yapıldı. HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay’ın, 6 Eylül’de, uzun süredir mücadele ettiği “yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre” bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastaneye müracaat ettiğini belirtti. Tay’ın durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alındığını kaydeden Gazi Yiğitbaşı, “Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 21.20’de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dileriz” ifadelerini kullandı. ‘ÇOK ÜZÜLDÜK, SEN ÜZÜLME’ Neslican Tay’ın vefat haberi üzerine birçok siyasetçi ve ünlü isim sosyal medyadan mesaj yayınladı. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Mekanın cennet olsun güzel kardeşim... Kısa ömrüne koca insanlığı sığdırdın. Gülen yüzünle hep bir melek olarak kalacaksın. Çok üzüldük, sen üzülme” diye yazdı. Tiyatro sanatçısı ve TİP milletvekili Barış Atay, “Çok mücadele etti, hayatın buna değer olduğunu göstermek için. Bazıları ısrarla anlamadılar, çok acımasızlardı. Yarına azmi, gülümsemesi kaldı. Hoşça kal” diye veda etti. ‘SENİ HEP HATIRLAYACAĞIZ’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gittin, çok üzgünüz çok... Yaşama azmin hepimize örnek kaldı, güzel kızım. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, “Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve birçok insana umut olan Neslican Tay’ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Neslican’ı her zaman gülen yüzü ve kansere karşı direnme gücü ile hatırlayacağız” dedi. BÖCEK VE UYSAL’DAN MESAJ Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Hepimize vazgeçmemeyi öğreten gülen yüzlü kızımızı unutmayacağız. Huzur içinde uyu” ifadelerini kullandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, “Kansere karşı mücadelesiyle örnek olmuş hayat dolu bir kadını sonsuzluğa uğurladık. Mekanı cennet olsun” mesajı yayınladı.
‘Kanser direnişçisi’ olarak tanınan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Neslican Tay yaşamını yitirdi. Tay’ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Sanatçılardan siyasilere kadar yüzlerce isim sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

HABERİMİZ VAR – Kanser hastalığıyla mücadele eden üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rizeli Neslican Tay yaşamını yitirdi. 15 Eylül Cumartesi gününden bu yana yoğun bakımda tedavisi devam eden Neslican Tay’ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Neslican Tay, sosyal medyada kansere karşı mücadelesiyle geniş kitleler tarafından tanınmıştı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter’da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Tay ile ilgili hastaneden bir açıklama yapıldı.

HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay’ın, 6 Eylül’de, uzun süredir mücadele ettiği “yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre” bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastaneye müracaat ettiğini belirtti. Tay’ın durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alındığını kaydeden Gazi Yiğitbaşı, “Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 21.20’de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dileriz” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK ÜZÜLDÜK, SEN ÜZÜLME’

Neslican Tay’ın vefat haberi üzerine birçok siyasetçi ve ünlü isim sosyal medyadan mesaj yayınladı. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Mekanın cennet olsun güzel kardeşim... Kısa ömrüne koca insanlığı sığdırdın. Gülen yüzünle hep bir melek olarak kalacaksın. Çok üzüldük, sen üzülme” diye yazdı. Tiyatro sanatçısı ve TİP milletvekili Barış Atay, “Çok mücadele etti, hayatın buna değer olduğunu göstermek için. Bazıları ısrarla anlamadılar, çok acımasızlardı. Yarına azmi, gülümsemesi kaldı. Hoşça kal” diye veda etti.

‘SENİ HEP HATIRLAYACAĞIZ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gittin, çok üzgünüz çok... Yaşama azmin hepimize örnek kaldı, güzel kızım. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, “Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve birçok insana umut olan Neslican Tay’ın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Neslican’ı her zaman gülen yüzü ve kansere karşı direnme gücü ile hatırlayacağız” dedi.

BÖCEK VE UYSAL’DAN MESAJ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Hepimize vazgeçmemeyi öğreten gülen yüzlü kızımızı unutmayacağız. Huzur içinde uyu” ifadelerini kullandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da, “Kansere karşı mücadelesiyle örnek olmuş hayat dolu bir kadını sonsuzluğa uğurladık. Mekanı cennet olsun” mesajı yayınladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.