Önümüzdeki yıl belki uçak alacağız

GÜNDEM 11.08.2021 - 22:26, Güncelleme: 11.08.2021 - 22:26
 

Önümüzdeki yıl belki uçak alacağız

Orman yangınlarında ‘ailesi terör iltisaklı’ kişilerin parmağı olduğunu iddia eden Erdoğan, “Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gündemdeki son gelişmeler ve sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Onman yangınlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna geldik” dedi.  ‘AYRILMAYIN’ TALİMATI VERDİM Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Tüm bakan arkadaşlarımız, AFAD sel bölgesinde. Kurumlarımızla birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arkadaşlarla görüştüm. ‘Oralardan ayrılmayacaksınız’ dedim. Çatı katından, damlardan kurtardığımız insanlar var. Bu vesileyle vatandaşlarıma bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Darda kalmadıkça ulaşıma kapalı sayılabilecek kara yollarını tercih etmeyin. Heyelan olabilir. Nereden yol veriliyorsa oralardan gitmek en isabetlisi olacaktır”. AİLESİ ‘TERÖR İLTİSAKLI’ KİŞİLER Türkiye’yi 28 Temmuz’dan bu yana kasıp kavuran yangınlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde ta çıkış anından itibaren durduk. Bunların araştırmaları yapıldı. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT’in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat’ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var. Devam eden soruşturmalarda ulaştığımız neticeleri paylaşacağız” diye konuştu. HER TÜRLÜ TEKNOLOJİYE SAHİBİZ Erdoğan şöyle konuştu. “Her şeyden önce, ülkemiz yangınlar ile mücadele konusunda 2 asra yaklaşan bir tecrübeye sahip bunun yanında her türlü teknolojik altyapıya da sahip. Orman yangınları ile mücadele yangın yönetim merkezinden idare edilir. Son 19 yılda kara ve hava araçlarımızı yenileyerek biz bunları artırdık. Arazöz sayımızı yüzde 70 artırarak 1078’e çıkardık. Su ikmal araçlarından 281 tane aldık. 2270 tane ilk müdahale aracı aldık. Örneğin önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna geldik”. 
Orman yangınlarında ‘ailesi terör iltisaklı’ kişilerin parmağı olduğunu iddia eden Erdoğan, “Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız” dedi.

HABERİMİZVAR – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında gündemdeki son gelişmeler ve sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Onman yangınlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna geldik” dedi.

 ‘AYRILMAYIN’ TALİMATI VERDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Tüm bakan arkadaşlarımız, AFAD sel bölgesinde. Kurumlarımızla birlikte çalışmalarını devam ettiriyorlar. Arkadaşlarla görüştüm. ‘Oralardan ayrılmayacaksınız’ dedim. Çatı katından, damlardan kurtardığımız insanlar var. Bu vesileyle vatandaşlarıma bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Darda kalmadıkça ulaşıma kapalı sayılabilecek kara yollarını tercih etmeyin. Heyelan olabilir. Nereden yol veriliyorsa oralardan gitmek en isabetlisi olacaktır”.

AİLESİ ‘TERÖR İLTİSAKLI’ KİŞİLER

Türkiye’yi 28 Temmuz’dan bu yana kasıp kavuran yangınlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde ta çıkış anından itibaren durduk. Bunların araştırmaları yapıldı. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT’in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat’ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var. Devam eden soruşturmalarda ulaştığımız neticeleri paylaşacağız” diye konuştu.

HER TÜRLÜ TEKNOLOJİYE SAHİBİZ

Erdoğan şöyle konuştu. “Her şeyden önce, ülkemiz yangınlar ile mücadele konusunda 2 asra yaklaşan bir tecrübeye sahip bunun yanında her türlü teknolojik altyapıya da sahip. Orman yangınları ile mücadele yangın yönetim merkezinden idare edilir. Son 19 yılda kara ve hava araçlarımızı yenileyerek biz bunları artırdık. Arazöz sayımızı yüzde 70 artırarak 1078’e çıkardık. Su ikmal araçlarından 281 tane aldık. 2270 tane ilk müdahale aracı aldık. Örneğin önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağı satın alacağız. Bunların içerisinde çok amaçlı olanlar da var. Filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna geldik”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.