Onun adı artık Antalya Belek Üniversitesi

EĞİTİM 27.01.2023 - 18:00, Güncelleme: 27.01.2023 - 18:04
 

Onun adı artık Antalya Belek Üniversitesi

Sahte evrak düzenleme, arazileri peşkeş çekme, sahte diploma basma ve maaş ödememe iddialarıyla gündeme gelen AKEV Üniversitesi'nin ismi değişti.

haberimizvar.net-  AKEV Üniversitesi’nde yönetim değişikliğinin bu yana sular durulmak bilmiyor. Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurula vakıf kurucuları alınmamıştı. Toplantıya katılmak isteyen kurucu üyeler, isimlerinin listede olmadığı gerekçesiyle kapıdan geri çevrilmişlerdi. Geçtiğimiz ay ise üniversitesinin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 26 Eylül 2022 tarihinde personel alım sınavı yapılacağı belirtildi. Duyuruda öğretim üyesi, sürekli eğitim merkez müdürlüğü ve strateji geliştirme daire başkanlığı olmak üzere toplam 35 personel alımı yapılacağı açıklandı. Fakat yapılmasına birkaç gün kalmışken bu kez sınavın iptal edildiği duyuruldu. YÖK SORUŞTURMA AÇTI AKEV Üniversite'yle ilgili deprem yaratan iddia ise kurumda sahte evrak düzenlenmesi, vâkıfa ait arazilerin peşkeş çekilmesi, sahte diploma basılması ve ikiz plaka kullanılması oldu. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), iddialar üzerine kurum hakkında soruşturma açtı. YÖK aynı zamanda soruşturmalar tamamlanana kadar üniversiteye hiç bir şekilde personel alınmamasını karar verdi. YÖK soruşturması devam ederken AKP Konya milletvekilleri Orhan Erdem ile Hacı Ahmet Özdemir AKEV Üniversitesi'nin ismini değiştirilerek Antalya Belek Üniversitesi olması için Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'na teklif verdi. BİZİ ZAN ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ Komisyonda isim değişikliği görüşülürken söz olan komisyon üyesi CHP Ankara Milletvekili Yıldıray Kaya, "Bu üniversite hakkında devam eden 5 soruşturma var. Soruşturmalar devam ederken isim değişikliği yapmamız doğru değil. Eğer biz şuan isim değişikliği yapar ve eğer soruşturmalardan üniversite hakkında kötü bir sonuç çıkarsa tüm komisyon üyelerini zan altında bırakmış olursunuz. Getirdiğiniz teklifin noktasına virgülüne dokunulmadan komisyondan geçmesini istiyorsunuz. Bizler ise buna karşı çıkıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından AKEV Üniversitesi isminin Antalya Belek Üniversitesi olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyondaki CHP ve İyi Partili üyelerin isim değişikliğine genel kurulda itiraz edeceği öğrenildi. 
Sahte evrak düzenleme, arazileri peşkeş çekme, sahte diploma basma ve maaş ödememe iddialarıyla gündeme gelen AKEV Üniversitesi'nin ismi değişti.

haberimizvar.net-  AKEV Üniversitesi’nde yönetim değişikliğinin bu yana sular durulmak bilmiyor. Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ın haberine göre; 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurula vakıf kurucuları alınmamıştı. Toplantıya katılmak isteyen kurucu üyeler, isimlerinin listede olmadığı gerekçesiyle kapıdan geri çevrilmişlerdi. Geçtiğimiz ay ise üniversitesinin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 26 Eylül 2022 tarihinde personel alım sınavı yapılacağı belirtildi. Duyuruda öğretim üyesi, sürekli eğitim merkez müdürlüğü ve strateji geliştirme daire başkanlığı olmak üzere toplam 35 personel alımı yapılacağı açıklandı. Fakat yapılmasına birkaç gün kalmışken bu kez sınavın iptal edildiği duyuruldu.

YÖK SORUŞTURMA AÇTI

AKEV Üniversite'yle ilgili deprem yaratan iddia ise kurumda sahte evrak düzenlenmesi, vâkıfa ait arazilerin peşkeş çekilmesi, sahte diploma basılması ve ikiz plaka kullanılması oldu. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), iddialar üzerine kurum hakkında soruşturma açtı. YÖK aynı zamanda soruşturmalar tamamlanana kadar üniversiteye hiç bir şekilde personel alınmamasını karar verdi. YÖK soruşturması devam ederken AKP Konya milletvekilleri Orhan Erdem ile Hacı Ahmet Özdemir AKEV Üniversitesi'nin ismini değiştirilerek Antalya Belek Üniversitesi olması için Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'na teklif verdi.

BİZİ ZAN ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ

Komisyonda isim değişikliği görüşülürken söz olan komisyon üyesi CHP Ankara Milletvekili Yıldıray Kaya, "Bu üniversite hakkında devam eden 5 soruşturma var. Soruşturmalar devam ederken isim değişikliği yapmamız doğru değil. Eğer biz şuan isim değişikliği yapar ve eğer soruşturmalardan üniversite hakkında kötü bir sonuç çıkarsa tüm komisyon üyelerini zan altında bırakmış olursunuz. Getirdiğiniz teklifin noktasına virgülüne dokunulmadan komisyondan geçmesini istiyorsunuz. Bizler ise buna karşı çıkıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından AKEV Üniversitesi isminin Antalya Belek Üniversitesi olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyondaki CHP ve İyi Partili üyelerin isim değişikliğine genel kurulda itiraz edeceği öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.