Ormanlar fotokapanla korunacak

GÜNDEM 16.08.2021 - 10:44, Güncelleme: 16.08.2021 - 10:44
 

Ormanlar fotokapanla korunacak

Antalya'nın Kaş ilçesinde son günlerde arka arkaya çıkan orman yangınları sonrası, ormanlara fotokapan kurulmaya başlandı. Ormanlar, yangınlara karşı fotokapanlarla korunacak.

haberimizvar.net- Kaş ilçesinde son 1 haftada bir bölgede beş yangın çıkması üzerine, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü harekete geçti. Kaş Cumhuriyet Savcılığı'nın da bilgisi dahilinde ilçeye bağlı Yayla Palamut ve Yayla Çavdır mahallelerinin bulunduğu ormanlara, fotokapanlar kurulmaya başlandı. İlk etapta bölgeye 12 fotokapan kuruldu. Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Bölgede bir haftada beş orman yangını çıktı. Her yangın, ormanın derinliklerinde ve üç beş noktada başlıyor. Bu yangınlarda kasıt unsuru bulunduğunu düşünüyoruz. Yangın çıkaran, ormanı yakmaya yeltenen kişileri fotokapanlarla izleyeceğiz. Bu fotokapanların en büyük özelliği, yakaladıkları görüntüleri anında internet aracılığı ile sistemimize göndermeleri. Bu görüntüler sayesinde olayın gerçekleştiği anda hızlı müdahale şansı doğmaktadır. Ekiplerimiz şüpheli kişilere anında müdahale edecek" dedi.
Antalya'nın Kaş ilçesinde son günlerde arka arkaya çıkan orman yangınları sonrası, ormanlara fotokapan kurulmaya başlandı. Ormanlar, yangınlara karşı fotokapanlarla korunacak.

haberimizvar.net- Kaş ilçesinde son 1 haftada bir bölgede beş yangın çıkması üzerine, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü harekete geçti. Kaş Cumhuriyet Savcılığı'nın da bilgisi dahilinde ilçeye bağlı Yayla Palamut ve Yayla Çavdır mahallelerinin bulunduğu ormanlara, fotokapanlar kurulmaya başlandı. İlk etapta bölgeye 12 fotokapan kuruldu.

Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Bölgede bir haftada beş orman yangını çıktı. Her yangın, ormanın derinliklerinde ve üç beş noktada başlıyor. Bu yangınlarda kasıt unsuru bulunduğunu düşünüyoruz. Yangın çıkaran, ormanı yakmaya yeltenen kişileri fotokapanlarla izleyeceğiz. Bu fotokapanların en büyük özelliği, yakaladıkları görüntüleri anında internet aracılığı ile sistemimize göndermeleri. Bu görüntüler sayesinde olayın gerçekleştiği anda hızlı müdahale şansı doğmaktadır. Ekiplerimiz şüpheli kişilere anında müdahale edecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.