Özel çocuklar Lizzy’le oynadı

YAŞAM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 31.08.2021 - 13:28, Güncelleme: 31.08.2021 - 13:28
 

Özel çocuklar Lizzy’le oynadı

Muratpaşa Belediyesi’nin Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek ve Yaşam Merkezi’nde, evcil hayvan terapi programı başladı. Yaklaşık 5 yıldır Antalya’da yaşayan ve rehber köpek eğitmenliği yapan Beate Göktekin, köpeği Lizzy ile katıldığı programla özel çocuklara özgüven kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

haberimizvar.net-Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları gerçekleştiren Engelsiz Kafe’nin Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek ve Yaşam Merkezi’nde, yeni dönem, farklı uygulamalarla devam ediyor.  Hafta içi her gün el sanatlarından halk oyunlarına, ritimden yaratıcı dramaya farklı engel gruplarına yönelik hazırlanan özel programlar uygulayan merkezde şimdi de rehber köpek terapisi başladı.   Programının yürütücüsü Beate Göktekin, yaklaşık 5 yıldır Antalya’da yaşıyor. Alman Dostluk ve Kültür Derneği başkan yardımcılığı, Muratpaşa Belediyesi Yabancılar Meclisi başkanlığı da yapan Göktekin, asıl mesleğinin hemşirelik olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda rehber köpek eğitmenliği de yapan Göktekin, köpeği Lizzy ile programda gönüllü olarak yer alıyor.  Türkiye’de servis ve terapi köpeklerinin kullanımının son derece sınırlı olduğunu dile getiren Göktekin, “Bu nedenle bir yerden başlamaya karar verdik” dedi. Köpeklerin özel çocuklara arkadaşlık ederek onların hayatlarını kolaylaştırdığını belirten Göktekin, “Denge problemi yaşayan çocuklar, hayvanlar sayesinde engelleri aşıyor. Özgüven kazanıyor. Arkadaş canlısı bir hayvanla etkileşim kurmak birçok fiziksel ve zihinsel sorunlara yardımcı oluyor” dedi.  Göktekin’in köpeği Lizzy ile gerçekleştiren Engelsiz Kafe’nin Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek ve Yaşam Merkezi’nde uyguladığı terapi programı yaklaşık 1 saat sürdü. Bu süre içinde özel çocuklar, Lizzy’yi ödül mamalarıyla besleyip oyunlar oynadı. 
Muratpaşa Belediyesi’nin Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek ve Yaşam Merkezi’nde, evcil hayvan terapi programı başladı. Yaklaşık 5 yıldır Antalya’da yaşayan ve rehber köpek eğitmenliği yapan Beate Göktekin, köpeği Lizzy ile katıldığı programla özel çocuklara özgüven kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

haberimizvar.net-Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları gerçekleştiren Engelsiz Kafe’nin Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek ve Yaşam Merkezi’nde, yeni dönem, farklı uygulamalarla devam ediyor.  Hafta içi her gün el sanatlarından halk oyunlarına, ritimden yaratıcı dramaya farklı engel gruplarına yönelik hazırlanan özel programlar uygulayan merkezde şimdi de rehber köpek terapisi başladı.  

Programının yürütücüsü Beate Göktekin, yaklaşık 5 yıldır Antalya’da yaşıyor. Alman Dostluk ve Kültür Derneği başkan yardımcılığı, Muratpaşa Belediyesi Yabancılar Meclisi başkanlığı da yapan Göktekin, asıl mesleğinin hemşirelik olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda rehber köpek eğitmenliği de yapan Göktekin, köpeği Lizzy ile programda gönüllü olarak yer alıyor. 

Türkiye’de servis ve terapi köpeklerinin kullanımının son derece sınırlı olduğunu dile getiren Göktekin, “Bu nedenle bir yerden başlamaya karar verdik” dedi. Köpeklerin özel çocuklara arkadaşlık ederek onların hayatlarını kolaylaştırdığını belirten Göktekin, “Denge problemi yaşayan çocuklar, hayvanlar sayesinde engelleri aşıyor. Özgüven kazanıyor. Arkadaş canlısı bir hayvanla etkileşim kurmak birçok fiziksel ve zihinsel sorunlara yardımcı oluyor” dedi. 

Göktekin’in köpeği Lizzy ile gerçekleştiren Engelsiz Kafe’nin Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek ve Yaşam Merkezi’nde uyguladığı terapi programı yaklaşık 1 saat sürdü. Bu süre içinde özel çocuklar, Lizzy’yi ödül mamalarıyla besleyip oyunlar oynadı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.