Rus uçakları geri dönüyor

GÜNDEM 18.08.2021 - 10:08, Güncelleme: 18.08.2021 - 10:08
 

Rus uçakları geri dönüyor

Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarında yeterli yangın söndürme uçağı olmadığı için kiralanan Rus uçakları, kontrat tarihinden önce dönüş yapacak.

haberimizvar.net- Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da 4 farklı noktada başlayan orman yangınlarını Muğla’da Bodrum, Milas, Marmaris yangınları izledi. Orman yangınları, 12 Ağustos’ta Muğla Köyceğiz’deki yangının da söndürülmesiyle tamamen kontrol altına alındı. Yangınları kontrol altına alma sürecinde, yeterli derecede yangın söndürme uçağımız olmadığı ortaya çıktı. Yangınların kontrol altına alınması için bazı ülkelerden destek uçaklar geldi. Bu uçakların bir kısmı ücretli iken bir kısmı da tamamen ücretsizdi.  KONTRATIN BİTİŞ TARİHİ 30 KASIM  Rusya’dan yardım için gönderilen uçaklara, günlük olarak 350 bin TL ödendi. Bu uçaklardan biri 4 gün önce Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınını söndürmeye çalışırken düştü. Kazada 5’i Rus, 3’ü Türk olmak üzere 8 kişilik ekip öldü. Normal şartlarda kontratta yazan uçakların dönüş tarihi 30 Kasım iken, Rus uçakları ülkelerine geri dönmeye başladı. Azerbaycan’ın İstanbul eski Başkonsolosu gazeteci yazar İbrahim Nebioğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Nebioğlu, “Rusya’nın yangın söndürme uçakları ülkelerine dönüyor. Oysa dönüş tarihi kontrat gereği 30 Kasım tarihidir. Neler dönüyor kim bilir” cümlelerini kullandı.   İlgili Haberler için fotoğrafa tıklayınız.  Rusya’nın gönderdiği uçaklar bozuk çıktı! 5 Rus uçağından 2’si arızalı
Türkiye’de meydana gelen orman yangınlarında yeterli yangın söndürme uçağı olmadığı için kiralanan Rus uçakları, kontrat tarihinden önce dönüş yapacak.

haberimizvar.net- Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da 4 farklı noktada başlayan orman yangınlarını Muğla’da Bodrum, Milas, Marmaris yangınları izledi. Orman yangınları, 12 Ağustos’ta Muğla Köyceğiz’deki yangının da söndürülmesiyle tamamen kontrol altına alındı. Yangınları kontrol altına alma sürecinde, yeterli derecede yangın söndürme uçağımız olmadığı ortaya çıktı. Yangınların kontrol altına alınması için bazı ülkelerden destek uçaklar geldi. Bu uçakların bir kısmı ücretli iken bir kısmı da tamamen ücretsizdi.

 KONTRATIN BİTİŞ TARİHİ 30 KASIM

 Rusya’dan yardım için gönderilen uçaklara, günlük olarak 350 bin TL ödendi. Bu uçaklardan biri 4 gün önce Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınını söndürmeye çalışırken düştü. Kazada 5’i Rus, 3’ü Türk olmak üzere 8 kişilik ekip öldü. Normal şartlarda kontratta yazan uçakların dönüş tarihi 30 Kasım iken, Rus uçakları ülkelerine geri dönmeye başladı. Azerbaycan’ın İstanbul eski Başkonsolosu gazeteci yazar İbrahim Nebioğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Nebioğlu, “Rusya’nın yangın söndürme uçakları ülkelerine dönüyor. Oysa dönüş tarihi kontrat gereği 30 Kasım tarihidir. Neler dönüyor kim bilir” cümlelerini kullandı.  

İlgili Haberler için fotoğrafa tıklayınız. 

Rusya’nın gönderdiği uçaklar bozuk çıktı!



5 Rus uçağından 2’si arızalı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.