Rüşvet suçlaması TBMM gündeminde

GÜNDEM 08.05.2020 - 14:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Rüşvet suçlaması TBMM gündeminde

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ülke gündemine oturan ‘rüşvet’ iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

haberimimizvar.net- Milletvekili Bülbül, TBMM’ye taşıdığı soru önergesinde şunları kaydetti: “Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Yazılı ve görsel medyada Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy’un Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’la ilgili rüşvet suçlamasına dair haberlere yer verilmiştir. MEŞHUR TOPLANTI 5 Mayıs 2020 tarihinde saat 14.00’te Antalya ve ilçelerine yapılacak yatırımlarla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP ve MHP Milletvekilleri, AKP ve MHP’li belediye başkanları, AKP ve MHP il/ilçe başkanları ve kurum müdürlerinin katılımıyla bir telekonferans gerçekleştirildiği bildirilmektedir. RÜŞVET SUÇLAMASI Altmış civarında kişinin katıldığı bu konferansta turistik işletme sahiplerinden 500. 000 TL rüşvet alındığına dair beyanlara yer verilmiştir. Serik sahillerinin otellere tahsis edilmesine olanak veren düzenlemeleri dolayısıyla tartışmaların odağında yer alan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile ilgili olarak ‘rüşvet’ suçlamasının bölgedeki turizm işletmeleri arasında hoşnutsuzluğa sebep olduğu bildirilmektedir. İŞTE SORULAR Bu bağlamda; Halkın kullanımına ait plajların otellere peşkeş çekildiğine dair iddialar gerçeği yansıtmakta mıdır? Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un kendi partisinin belediye başkanına yönelttiği “rüşvet alıyorsun” suçlaması gerçekleri yansıtıyor mu? Bu konu ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Eğer başlatıldıysa nasıl sonuçlanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, belediye başkanının rüşvet aldığını iddia edecek kadar bölgede olup bitenlere hâkim ise bugüne kadar neden herhangi bir işlem yapılmamıştır? Bölgenin sorunlarını çözmek amacıyla yapılan toplantıya neden sadece AKP ve MHP il/ilçe başkanları katılmış, diğer partilerin başkanları toplantıya neden davet edilmemiştir? Bölgenin sorunlarını çözmek sadece bu iki partinin görevi midir? Yoksa başka saikler mi vardır?” 
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ülke gündemine oturan ‘rüşvet’ iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

haberimimizvar.net- Milletvekili Bülbül, TBMM’ye taşıdığı soru önergesinde şunları kaydetti: Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Yazılı ve görsel medyada Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy’un Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’la ilgili rüşvet suçlamasına dair haberlere yer verilmiştir.

MEŞHUR TOPLANTI

5 Mayıs 2020 tarihinde saat 14.00’te Antalya ve ilçelerine yapılacak yatırımlarla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP ve MHP Milletvekilleri, AKP ve MHP’li belediye başkanları, AKP ve MHP il/ilçe başkanları ve kurum müdürlerinin katılımıyla bir telekonferans gerçekleştirildiği bildirilmektedir.

RÜŞVET SUÇLAMASI

Altmış civarında kişinin katıldığı bu konferansta turistik işletme sahiplerinden 500. 000 TL rüşvet alındığına dair beyanlara yer verilmiştir.

Serik sahillerinin otellere tahsis edilmesine olanak veren düzenlemeleri dolayısıyla tartışmaların odağında yer alan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile ilgili olarak ‘rüşvet’ suçlamasının bölgedeki turizm işletmeleri arasında hoşnutsuzluğa sebep olduğu bildirilmektedir.

İŞTE SORULAR

Bu bağlamda;

  1. Halkın kullanımına ait plajların otellere peşkeş çekildiğine dair iddialar gerçeği yansıtmakta mıdır?
  2. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un kendi partisinin belediye başkanına yönelttiği “rüşvet alıyorsun” suçlaması gerçekleri yansıtıyor mu? Bu konu ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Eğer başlatıldıysa nasıl sonuçlanmıştır.
  3. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, belediye başkanının rüşvet aldığını iddia edecek kadar bölgede olup bitenlere hâkim ise bugüne kadar neden herhangi bir işlem yapılmamıştır?
  4. Bölgenin sorunlarını çözmek amacıyla yapılan toplantıya neden sadece AKP ve MHP il/ilçe başkanları katılmış, diğer partilerin başkanları toplantıya neden davet edilmemiştir?
  5. Bölgenin sorunlarını çözmek sadece bu iki partinin görevi midir? Yoksa başka saikler mi vardır?” 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.