Salda’nın analiz sonuçları çıktı

GÜNDEM 06.06.2021 - 10:09, Güncelleme: 06.06.2021 - 10:09
 

Salda’nın analiz sonuçları çıktı

Salda Gölü’nde oluşan sarımtırak su birikintisi ile ilgili yapılan analizlerin sonuçları çıktı. Açıklanan sonuçlara göre tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygunluk tespit edildi.

haberimizvar.net-  Beyaz kumlarından dolayın Türkiye’nin Maldivleri diye anılan doğa harikası Salda Gölü’nde oluşan sarımtırak su birikintisi büyük yankı oluşturdu. İtirazlara rağmen AKP tarafından ‘Millet Bahçesi’ yapılan gölden alınan numunelerin, Burdur Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ analizleri yapıldı. Aynı zamanda ileri tetkik için Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı’na numune gönderildi. Tetkiklerde tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygun tespit edildi. Ankara’da yapılan analizlerde ise Siyanobakteri sayısı sıfır çıktı ve bu bakterinin son ürünü olup suda yeşil, sarımtrak renk değişikliğinden sorumlu Klorofil-a tespit edilmediği raporlandı. Kimyasal açıdan yapılan Siyanotoksin sonucu da eşik değer altı olarak belirlendi. SALDA’DA NE OLMUŞTU? Salda Gölü’nün halk plajının kıyı kısmında oluşan sarımtırak su birikintisini yerinde inceleyen Burdur Valisi Ali Arslantaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, oluşan görüntünün kıyı kenarında bulunan sazlıklardan yayılan polenlerden oluştuğunu ifade etmişti. İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ve Yeşilova Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmıştı. 
Salda Gölü’nde oluşan sarımtırak su birikintisi ile ilgili yapılan analizlerin sonuçları çıktı. Açıklanan sonuçlara göre tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygunluk tespit edildi.

haberimizvar.net-  Beyaz kumlarından dolayın Türkiye’nin Maldivleri diye anılan doğa harikası Salda Gölü’nde oluşan sarımtırak su birikintisi büyük yankı oluşturdu. İtirazlara rağmen AKP tarafından ‘Millet Bahçesi’ yapılan gölden alınan numunelerin, Burdur Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ analizleri yapıldı.

Aynı zamanda ileri tetkik için Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı’na numune gönderildi. Tetkiklerde tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygun tespit edildi. Ankara’da yapılan analizlerde ise Siyanobakteri sayısı sıfır çıktı ve bu bakterinin son ürünü olup suda yeşil, sarımtrak renk değişikliğinden sorumlu Klorofil-a tespit edilmediği raporlandı. Kimyasal açıdan yapılan Siyanotoksin sonucu da eşik değer altı olarak belirlendi.

SALDA’DA NE OLMUŞTU?

Salda Gölü’nün halk plajının kıyı kısmında oluşan sarımtırak su birikintisini yerinde inceleyen Burdur Valisi Ali Arslantaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, oluşan görüntünün kıyı kenarında bulunan sazlıklardan yayılan polenlerden oluştuğunu ifade etmişti. İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ve Yeşilova Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.