Sebep ekonomik olsa ülkenin yarısı intihar eder

GÜNDEM 02.06.2021 - 23:53, Güncelleme: 02.06.2021 - 23:53
 

Sebep ekonomik olsa ülkenin yarısı intihar eder

AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ekonomik sorunlar yüzünden intiharlara ilişkin, “Ekonomiyle alakalı intihar olmaz. O zaman ülkenin yarısı intihar etsin” dedi. Gültak’ın bu sözleri ülkedeki krizin AKP tarafından itirafı olarak görüldü.

haberimizvar.net Pandeminin derinleştirdiği ekonomik kriz yüzünden intihar eden insan sayısı her geçen gün artarken, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Sebep ekonomiyse o zaman memleketin yarısı intihar etsin” dedi. Gültak’ın bu sözleri ülkenin ekonomik durumunun iktidar partisi tarafından itirafı olarak değerlendirildi.   İNTİHAR MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ   Mersin İmece Haber’den Ayşenur Önal’ın haberine göre, Akdeniz Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk babası Abdullah Ertem’in yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihara etmesi gündeme geldi.  İntiharı gündeme getiren CHP’li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş, “Sabah bu haberi aldım gerçekten yüreğim burkuldu. Ülkemiz gerçekten de çok derin ekonomik sorunlarla boğuşmakta. Bunu üzerine pandemi koşulları da ertelenince gerçekten de çok zor günler geçiriyoruz. Belediyemiz imkanları dahilinde ailesi ve çocuklarına ne yapabiliyorsak en fazlasıyla yapmamız gerekir” dedi.   ‘GİDİN PSİKOLOGLARLA GÖRÜŞÜN’   Başkan Gültak ise, “Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. Kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. Fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatristlerle görüşün. Böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan’ın yüzde 80’i fakir, Pakistan, Afganistan, Afrika’ya gidin hepsi fakir. İntihar oldu, ekonomi kötü, AK Parti kötü. Sen böyle siyaset yapacaksın ben de sana cevap veririm. ‘Ekonomiden dolayı intihar etti’ deniliyor, İsveç, Norveç, Danimarka dünyada en çok intihar eden ülkeler. Neden intihar ediyorlar, parasızlıktan mı? İntiharın sonucu para değil, kişinin psikolojik sorunları, bunu ekonomiye dayandırmayın. Ortada travmatik bir durum var. Burada polemiklere girmeyin, savcılık orada” dedi. 
AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ekonomik sorunlar yüzünden intiharlara ilişkin, “Ekonomiyle alakalı intihar olmaz. O zaman ülkenin yarısı intihar etsin” dedi. Gültak’ın bu sözleri ülkedeki krizin AKP tarafından itirafı olarak görüldü.

haberimizvar.net

Pandeminin derinleştirdiği ekonomik kriz yüzünden intihar eden insan sayısı her geçen gün artarken, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Sebep ekonomiyse o zaman memleketin yarısı intihar etsin” dedi. Gültak’ın bu sözleri ülkenin ekonomik durumunun iktidar partisi tarafından itirafı olarak değerlendirildi.

 

İNTİHAR MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

 

Mersin İmece Haber’den Ayşenur Önal’ın haberine göre, Akdeniz Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuk babası Abdullah Ertem’in yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihara etmesi gündeme geldi.  İntiharı gündeme getiren CHP’li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş, “Sabah bu haberi aldım gerçekten yüreğim burkuldu. Ülkemiz gerçekten de çok derin ekonomik sorunlarla boğuşmakta. Bunu üzerine pandemi koşulları da ertelenince gerçekten de çok zor günler geçiriyoruz. Belediyemiz imkanları dahilinde ailesi ve çocuklarına ne yapabiliyorsak en fazlasıyla yapmamız gerekir” dedi.

 

‘GİDİN PSİKOLOGLARLA GÖRÜŞÜN’

 

Başkan Gültak ise, “Türkiye’de ilk kez intihar olmuyor. Kesinlikle ekonomiyle alakalı intihar olmaz. En fakir, zavallı insan intihar eder mi? O zaman memleketin yarısının, dünyanın hepsinin intihar etmesi gerekir. Fakirlik, borçlu olmak intiharın sebebi midir? Gidin psikiyatristlerle görüşün. Böyle bir sebep duymadım ben. Hindistan’ın yüzde 80’i fakir, Pakistan, Afganistan, Afrika’ya gidin hepsi fakir. İntihar oldu, ekonomi kötü, AK Parti kötü. Sen böyle siyaset yapacaksın ben de sana cevap veririm. ‘Ekonomiden dolayı intihar etti’ deniliyor, İsveç, Norveç, Danimarka dünyada en çok intihar eden ülkeler. Neden intihar ediyorlar, parasızlıktan mı? İntiharın sonucu para değil, kişinin psikolojik sorunları, bunu ekonomiye dayandırmayın. Ortada travmatik bir durum var. Burada polemiklere girmeyin, savcılık orada” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.