Senfoniden keyifli konser

KÜLTÜR 13.03.2022 - 17:12, Güncelleme: 13.03.2022 - 17:12
 

Senfoniden keyifli konser

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konserde buluşturdu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki, 'Dünya Kadınlar Günü' konserinde orkestrayı kadın şef Nevin Abakan yönetirken, konserde Gülgen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Pınar Basalak (viyola), Mutlu Varlık Kocaili'den (Viyolonsel) oluşan 'Nemeth Quartet' adlı toplulukta sahne aldı.  ORKESTRADA KADIN ŞEF  Yurt içinde ve bir çok ülkede başarılı konserlere imza atan oda müziği topluluklarından 'Nemeth Quartet', orkestra eşliğinde önce besteci Edward Elgar'ın 'Op.47 İntroduction and Allegro' adlı eserini, ardından da besteci Yusuf Yalçın'ın Klasik Osmanlı Türk müziği ezgileri üzerine 'Küçük Suit' isimli eserini seslendirdi. Konserde ayrıca kadın besteci Merve Dedeoğlu'nun 'Çiçekler Suiti' isimli eser de klasik müzik severler için yorumlandı. Klasik müzik severler, sanatçıların yorumladığı dünyaca ünlü bestecilere ait eserlerle unutulmaz bir akşam yaşadı.    
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konserde buluşturdu.

haberimizvar.net- Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki, 'Dünya Kadınlar Günü' konserinde orkestrayı kadın şef Nevin Abakan yönetirken, konserde Gülgen Ege Serter (keman), Şeniz Serter (keman), Pınar Basalak (viyola), Mutlu Varlık Kocaili'den (Viyolonsel) oluşan 'Nemeth Quartet' adlı toplulukta sahne aldı.

 ORKESTRADA KADIN ŞEF

 Yurt içinde ve bir çok ülkede başarılı konserlere imza atan oda müziği topluluklarından 'Nemeth Quartet', orkestra eşliğinde önce besteci Edward Elgar'ın 'Op.47 İntroduction and Allegro' adlı eserini, ardından da besteci Yusuf Yalçın'ın Klasik Osmanlı Türk müziği ezgileri üzerine 'Küçük Suit' isimli eserini seslendirdi. Konserde ayrıca kadın besteci Merve Dedeoğlu'nun 'Çiçekler Suiti' isimli eser de klasik müzik severler için yorumlandı. Klasik müzik severler, sanatçıların yorumladığı dünyaca ünlü bestecilere ait eserlerle unutulmaz bir akşam yaşadı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.