Serik Belediyesi'nde olağanüstü toplantı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.09.2023 - 17:36, Güncelleme: 13.09.2023 - 17:57
 

Serik Belediyesi'nde olağanüstü toplantı

Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in akrabalarının da adının karıştığı olayda, Serik Belediyesi'nde görevli 1 personel tarafından sahte belge ile 6 villaya iskan verilmesi iddiasının açığa çıkarılması için belediye meclisi olağanüstü toplantı yaptı.

haberimizvar.net- Toplantıda iddiaların araştırılması için komisyon kuruldu. Başkan Enver Aputkan, "Soruşturma bittiği zaman adliyeye intikal ettireceğiz" dedi. Serik Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Başkan Enver Aputkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, belediyede görevli 1 personelin hem SGK'dan hem de belediyeden sahte belge düzenleyip, Kadriye'deki 6 villaya iskan vermesi olayına ilişkin iddiaların açığa çıkarılması görüşüldü. İddiaların açıklığa kavuşturulması ve araştırılması amacıyla Hukuk Komisyonu kurulması, üye seçiminin yapılması ve komisyonun 5 kişiden oluşturulması konusu oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerden 1 temsilcinin bulunması kararlaştırılan komisyonda AK Parti'den Mücahit Mindiloğlu, MHP'den Süleyman Ertürk, DSP'den Ahmet Kahya, CHP'den Fikret Güler ile İYİ Parti'den Mehmet Ali Karacan oy birliğiyle üye seçildi. Sahte belge düzenlenerek iskan belgesinin verildiği iddia edilen Kadriye Mahallesi 182 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 no'lu parsellerde yapılan iş ve işlemlerin araştırılması konusu da oy birliğiyle kabul edildi. 'SORUŞTURMA BİTTİĞİ ZAMAN ADLİYEYE İNTİKAL ETTİRECEĞİZ' Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Enver Aputkan, şunları söyledi: "İddialarda bahsi geçen villaların bulunduğu yer Kadriye Mahallesi 182 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 no'lu parsellerdir. Belediye meclis üyelerinin soru önergesi verme, sorma ve bilgi edinme hakkı var. Bir takım iddiaların olduğu, belgelerin konuşulduğu, işlemlerin yapıldığı iddia edilen parseller burası. Sahte belge burayla ilgili. Biz soruşturmayı belediye olarak yapıyoruz. Soruşturma bittiği zaman adliyeye intikal ettireceğiz. Konu zaten meclisimize gelecek, burada görüşeceğiz. Dosya içerisinde komisyonumuzun ve meclisimizin kanaati de yer alacak. Komisyonun kuruluş amacı olaya yardımcı olunması, olayın net olarak ortaya çıkması, kim ve kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkmasıdır. Bu konuyla ilgili belediyemize net ifade veren, 'SGK'dan evrakın alınmasında şu yardımcı olmuştur. Belediyeden de takibini yapan şu şahıstır' diye net ifadesi olan şahıs var. Bu kadar net ifadeler var. Kim olursa olsun, bu işe kim destek vermişse içeriden ya da dışarıdan bunun ortaya çıkması."
Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik’in akrabalarının da adının karıştığı olayda, Serik Belediyesi'nde görevli 1 personel tarafından sahte belge ile 6 villaya iskan verilmesi iddiasının açığa çıkarılması için belediye meclisi olağanüstü toplantı yaptı.

haberimizvar.net- Toplantıda iddiaların araştırılması için komisyon kuruldu. Başkan Enver Aputkan, "Soruşturma bittiği zaman adliyeye intikal ettireceğiz" dedi.

Serik Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Başkan Enver Aputkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, belediyede görevli 1 personelin hem SGK'dan hem de belediyeden sahte belge düzenleyip, Kadriye'deki 6 villaya iskan vermesi olayına ilişkin iddiaların açığa çıkarılması görüşüldü. İddiaların açıklığa kavuşturulması ve araştırılması amacıyla Hukuk Komisyonu kurulması, üye seçiminin yapılması ve komisyonun 5 kişiden oluşturulması konusu oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerden 1 temsilcinin bulunması kararlaştırılan komisyonda AK Parti'den Mücahit Mindiloğlu, MHP'den Süleyman Ertürk, DSP'den Ahmet Kahya, CHP'den Fikret Güler ile İYİ Parti'den Mehmet Ali Karacan oy birliğiyle üye seçildi. Sahte belge düzenlenerek iskan belgesinin verildiği iddia edilen Kadriye Mahallesi 182 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 no'lu parsellerde yapılan iş ve işlemlerin araştırılması konusu da oy birliğiyle kabul edildi.

'SORUŞTURMA BİTTİĞİ ZAMAN ADLİYEYE İNTİKAL ETTİRECEĞİZ'

Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Enver Aputkan, şunları söyledi:

"İddialarda bahsi geçen villaların bulunduğu yer Kadriye Mahallesi 182 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 no'lu parsellerdir. Belediye meclis üyelerinin soru önergesi verme, sorma ve bilgi edinme hakkı var. Bir takım iddiaların olduğu, belgelerin konuşulduğu, işlemlerin yapıldığı iddia edilen parseller burası. Sahte belge burayla ilgili. Biz soruşturmayı belediye olarak yapıyoruz. Soruşturma bittiği zaman adliyeye intikal ettireceğiz. Konu zaten meclisimize gelecek, burada görüşeceğiz. Dosya içerisinde komisyonumuzun ve meclisimizin kanaati de yer alacak. Komisyonun kuruluş amacı olaya yardımcı olunması, olayın net olarak ortaya çıkması, kim ve kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkmasıdır. Bu konuyla ilgili belediyemize net ifade veren, 'SGK'dan evrakın alınmasında şu yardımcı olmuştur. Belediyeden de takibini yapan şu şahıstır' diye net ifadesi olan şahıs var. Bu kadar net ifadeler var. Kim olursa olsun, bu işe kim destek vermişse içeriden ya da dışarıdan bunun ortaya çıkması."

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.