Sessiz sedasız 3.5 milyarlık ihale

GÜNDEM 30.06.2021 - 14:04, Güncelleme: 30.06.2021 - 14:18
 

Sessiz sedasız 3.5 milyarlık ihale

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelini attığı Kanal İstanbul projesi için 3.5 milyarlık deplase ihalesinin kamuoyuna duyurulmadan yapıldığı ortaya çıktı. Temel atma töreninde de aslında Marmara Otoyolu için yapıldığı, kamuoyunun yanıltıldığı belirtildi.

haberimizvar.net- Tartışmaların odağında olan Kanal İstanbul projesinin devasa deplase ihalelerinden birinin 28 Haziran’da pazarlık usulüyle kamuoyuna duyurulmadan yapıldığı ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın pazarlık usulüyle açtığı ‘TCDD Halkalı Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı Ispartakule arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatları ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı İşi’ ihalesinin maliyeti 3.5 milyar lira.  4 GÜN ÖNCEKİ TEMEL OTOYOL İÇİNDİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul’un maliyetinin 15 milyar dolar olduğunu söylemişti. Fakat muhalefet partileri bu fiyatın doğru olmadığını, en az 5 katı kadar fazla olduğu iddia etti. Gazeteci Çiğdem Toker ise Sözcü gazetesinde bugünkü yazısında Kanal İstanbul için yapılan ihaleyi yazdı ve ihalenin detaylarını paylaştı. Toker, 4 gün önce gerçekleştirilen temel atma töreninde kamuoyunun yanıltıldığını belirterek, yapılan temel atma töreninin Kanal İstanbul için değil, Nakkaştepe-Başakşehir Kuzey Marmara Otoyolu’nun 8’inci kesimi için olduğunu vurguladı. 3.5 MİLYARLIK İHALE GİZLİ YAPILMIŞ ÇED raporuna göre Kanal İstanbul için yapılması gereken işlerden en önemlisinin deplase olduğunun altını çizen Toker, bunun da milyarlarca liralık birçok yeni ihale anlamına geldiğini söyledi. Toker, devasa deplase ihalelerinden birinin 28 Haziran’da pazarlık usulüyle kamuoyuna duyurulmadan yapıldığını açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın pazarlık usulüyle açtığı bu ihalenin maliyeti ise 3,5 milyar lira. İhalenin adı ise “TCDD Halkalı Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı Ispartakule arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatları ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı İşi” olarak geçiyor. İHALE MASA BAŞINDA MI HAZIRLANDI? İhalenin sonucunun “masa başında hazırlandığı izlenimi” verdiğini söyleyen Toker, şu soruları sordu: “Bir ihaleyi pazarlık usulüyle yapıyorsanız, firmalara davet gönderiyorsanız, üç firmanın bir araya gelerek teklif vereceğini, kamu kuruluşu olarak önceden nasıl biliyorsunuz? İkincisi de neden bu ihaleyi kamuoyuna açıklamadınız?”  
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelini attığı Kanal İstanbul projesi için 3.5 milyarlık deplase ihalesinin kamuoyuna duyurulmadan yapıldığı ortaya çıktı. Temel atma töreninde de aslında Marmara Otoyolu için yapıldığı, kamuoyunun yanıltıldığı belirtildi.

haberimizvar.net- Tartışmaların odağında olan Kanal İstanbul projesinin devasa deplase ihalelerinden birinin 28 Haziran’da pazarlık usulüyle kamuoyuna duyurulmadan yapıldığı ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’nın pazarlık usulüyle açtığı ‘TCDD Halkalı Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı Ispartakule arası ( Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatları ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı İşi’ ihalesinin maliyeti 3.5 milyar lira. 

4 GÜN ÖNCEKİ TEMEL OTOYOL İÇİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnadına yapacağız” dediği Kanal İstanbul’un maliyetinin 15 milyar dolar olduğunu söylemişti. Fakat muhalefet partileri bu fiyatın doğru olmadığını, en az 5 katı kadar fazla olduğu iddia etti. Gazeteci Çiğdem Toker ise Sözcü gazetesinde bugünkü yazısında Kanal İstanbul için yapılan ihaleyi yazdı ve ihalenin detaylarını paylaştı. Toker, 4 gün önce gerçekleştirilen temel atma töreninde kamuoyunun yanıltıldığını belirterek, yapılan temel atma töreninin Kanal İstanbul için değil, Nakkaştepe-Başakşehir Kuzey Marmara Otoyolu’nun 8’inci kesimi için olduğunu vurguladı.

3.5 MİLYARLIK İHALE GİZLİ YAPILMIŞ

ÇED raporuna göre Kanal İstanbul için yapılması gereken işlerden en önemlisinin deplase olduğunun altını çizen Toker, bunun da milyarlarca liralık birçok yeni ihale anlamına geldiğini söyledi. Toker, devasa deplase ihalelerinden birinin 28 Haziran’da pazarlık usulüyle kamuoyuna duyurulmadan yapıldığını açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın pazarlık usulüyle açtığı bu ihalenin maliyeti ise 3,5 milyar lira. İhalenin adı ise “TCDD Halkalı Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı Ispartakule arası ( Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatları ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı İşi” olarak geçiyor.

İHALE MASA BAŞINDA MI HAZIRLANDI?

İhalenin sonucunun “masa başında hazırlandığı izlenimi” verdiğini söyleyen Toker, şu soruları sordu: “Bir ihaleyi pazarlık usulüyle yapıyorsanız, firmalara davet gönderiyorsanız, üç firmanın bir araya gelerek teklif vereceğini, kamu kuruluşu olarak önceden nasıl biliyorsunuz? İkincisi de neden bu ihaleyi kamuoyuna açıklamadınız?”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.