Skandal CHP paylaşımı: Bunları asmak şart

GÜNDEM 07.08.2021 - 12:51, Güncelleme: 07.08.2021 - 12:51
 

Skandal CHP paylaşımı: Bunları asmak şart

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Çokan, CHP’liler için “Bunları asmak şart” dedi. Valilik bünyesinde memurken belediye başkan yardımcısı olarak atanan Çokan’ın paylaşımına tepki gösteren CHP’li Tanal, “Derhal gereken yapılmalı” dedi.

haberimizvar.net- Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, sosyal medya hesabından CHP’ye yönelik skandal ifadeler kullandı. Çokan, Facebook’tan yaptığı paylaşımda, “Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde, bunları asmak şart” ifadelerini kullandı.  TANAL: DERHAL GEREKEN YAPILMALI  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çokan’ın CHP’ye yönelik skandal sözlerine tepki gösterdi. Tanal, “Derhal gereken yapılmalıdır” dedi. Çokan’ın açıklamasını paylaşan Tanal, şunları söyledi: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir. Kin ve nefret duygusuyla hareket eden, ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunun biri devlet memuru olamaz. Derhal gereken yapılmalıdır. Bu şahsın, Şanlıurfa Valiliği personeliyken Akçakale Belediyesi’nde nasıl başkan yardımcılığına getirildiği de açıklanmalıdır”.  ÖLDÜRMEYE TEŞVİK SUÇUNU İŞLEDİ  “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, devlet memurunun siyaset yapamayacağına ilişkin kesin hüküm bulunmasına rağmen Şanlıurfa Valiliği’nin emrinde memur iken Akçakale Belediye Başkanlığı bünyesinde başkan yardımcısı olarak atanan memur Navi Çokan, Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçunu, nefret ortamının oluşturulması, tehdit, hakaret ve öldürmeye teşvik suçunu alenen işlemiştir. Devlet memurlarının her türlü suç eylemi ve devlet memurunun kanun ile bağdaşmayan her türlü sorumluluğundan, mülki idare amiri olan ilin valisi sorumludur”. 
Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Çokan, CHP’liler için “Bunları asmak şart” dedi. Valilik bünyesinde memurken belediye başkan yardımcısı olarak atanan Çokan’ın paylaşımına tepki gösteren CHP’li Tanal, “Derhal gereken yapılmalı” dedi.

haberimizvar.net- Şanlı urfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, sosyal medya hesabından CHP’ye yönelik skandal ifadeler kullandı. Çokan, Facebook’tan yaptığı paylaşımda, “Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde, bunları asmak şart” ifadelerini kullandı.

 TANAL: DERHAL GEREKEN YAPILMALI

  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çokan’ın CHP’ye yönelik skandal sözlerine tepki gösterdi. Tanal, “Derhal gereken yapılmalıdır” dedi. Çokan’ın açıklamasını paylaşan Tanal, şunları söyledi: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir. Kin ve nefret duygusuyla hareket eden, ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunun biri devlet memuru olamaz. Derhal gereken yapılmalıdır. Bu şahsın, Şanlı urfa Valiliği personeliyken Akçakale Belediyesi’nde nasıl başkan yardımcılığına getirildiği de açıklanmalıdır”.

 ÖLDÜRMEYE TEŞVİK SUÇUNU İŞLEDİ

 “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, devlet memurunun siyaset yapamayacağına ilişkin kesin hüküm bulunmasına rağmen Şanlı urfa Valiliği’nin emrinde memur iken Akçakale Belediye Başkanlığı bünyesinde başkan yardımcısı olarak atanan memur Navi Çokan, Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçunu, nefret ortamının oluşturulması, tehdit, hakaret ve öldürmeye teşvik suçunu alenen işlemiştir. Devlet memurlarının her türlü suç eylemi ve devlet memurunun kanun ile bağdaşmayan her türlü sorumluluğundan, mülki idare amiri olan ilin valisi sorumludur”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.