Soprano Küçükekmekçi sesiyle büyüledi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.08.2023 - 17:03, Güncelleme: 23.08.2023 - 17:05
 

Soprano Küçükekmekçi sesiyle büyüledi

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) opera sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi, İtalya'ya solist sanatçı olarak davet edildi. Küçükekmekçi, seslendirdiği opera şarkılarıyla İtalyanları mest etti.

haberimizvar.net- Soprano Nurdan Küçükekmekçi, Cremona Müzik Festivali kapsamında Varenna, Dongo ve Cremona bölgelerindeki tarihi mekanlarda gerçekleştirilen gala konserlerinde solist sanatçı olarak sahneye çıktı. Küçükekmekçi'ye Antalya DOB opera sanatçısı tenor Atay Ergezen de eşlik etti. Macaristan'ın Miskolc Senfoni Orkestrası'nın da sahne aldığı konserlerde Türkiye'nin 11 ilinde eş zamanlı yaşanan deprem felaketlerinde yaşamlarını kaydeden binlerce vatandaşımız da saygıyla anıldı. Soprano Nurdan Küçükekmekçi, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini opera diliyle yorumladı. Küçükekmekçi'nin konserlerine İtalyan hayranlarının ilgisi oldukça yoğun oldu.  'GURURLA TEMSİL ETTİM' Büyüleyen gür sesiyle, sahnedeki performansıyla Türkiye'yi İtalya'da temsil eden Antalya DOB sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi, "Ülkemi, Antalya'yı gururla temsil ettik" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü; "İtalya, tarihini ve kültürel değerlerini özenle korumuş ve günümüze kadar yaşatmayı başarmış bir ülke. Kültürel tarihin kokusunu iliklerime kadar hissettim. Böylesine etkileyici bir ortamda o muhteşem opera eserlerini yorumlamak benim için unutulmaz bir anı olarak kalacak.  İtalya'dan muhteşem deneyimlerle döndüm. Tarifi çok zor bir mutluluk yaşadım." 
Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB) opera sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi, İtalya'ya solist sanatçı olarak davet edildi. Küçükekmekçi, seslendirdiği opera şarkılarıyla İtalyanları mest etti.

haberimizvar.net- Soprano Nurdan Küçükekmekçi, Cremona Müzik Festivali kapsamında Varenna, Dongo ve Cremona bölgelerindeki tarihi mekanlarda gerçekleştirilen gala konserlerinde solist sanatçı olarak sahneye çıktı. Küçükekmekçi'ye Antalya DOB opera sanatçısı tenor Atay Ergezen de eşlik etti. Macaristan'ın Miskolc Senfoni Orkestrası'nın da sahne aldığı konserlerde Türkiye'nin 11 ilinde eş zamanlı yaşanan deprem felaketlerinde yaşamlarını kaydeden binlerce vatandaşımız da saygıyla anıldı. Soprano Nurdan Küçükekmekçi, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini opera diliyle yorumladı. Küçükekmekçi'nin konserlerine İtalyan hayranlarının ilgisi oldukça yoğun oldu. 

'GURURLA TEMSİL ETTİM'

Büyüleyen gür sesiyle, sahnedeki performansıyla Türkiye'yi İtalya'da temsil eden Antalya DOB sanatçısı soprano Nurdan Küçükekmekçi, "Ülkemi, Antalya'yı gururla temsil ettik" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü;

"İtalya, tarihini ve kültürel değerlerini özenle korumuş ve günümüze kadar yaşatmayı başarmış bir ülke. Kültürel tarihin kokusunu iliklerime kadar hissettim. Böylesine etkileyici bir ortamda o muhteşem opera eserlerini yorumlamak benim için unutulmaz bir anı olarak kalacak.  İtalya'dan muhteşem deneyimlerle döndüm. Tarifi çok zor bir mutluluk yaşadım." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.