Taliban’dan Türkiye’ye uyarı

GÜNDEM 03.07.2021 - 10:25, Güncelleme: 03.07.2021 - 10:25
 

Taliban’dan Türkiye’ye uyarı

Taliban’ın Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nı korumaya yönelik ABD ile yürüttüğü müzakerelere ilişkin, “Eğer biri ülkemizde kalmak isterse onu işgalci olarak gördüğümüzden şüphesi olmasın” dedi.

haberimizvar.net-   Taliban’ın Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nı korumaya yönelik ABD ile yürüttüğü müzakerelere ilişkin açıklamalar yaptı. Rudaw’a konuşan Naim, “Diplomatik amaç dışında tüm yabancı güçlerin ülkeden çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer biri ülkemizde kalmak isterse onu işgalci olarak gördüğümüzden şüphesi olmasın. Hiç kimsenin ülkemizde askeri ve güvenlik varlığının sürdürmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. İŞGALCİ OLARAK GÖRMEYE DEVAM Bazı üs ve havalimanlarının Türk kuvvetlerine devredildi haberlerini nasıl değerlendirdiği sorulan Naim, şu yanıtı verdi: “Daha önce yapılan anlaşma metninde diplomatik varlığın devamı dışında tüm yabancı güçlerin çekilmesi ve ülkeden çıkması konusu yer alıyor ve bu konu kapanmıştır. Ülkemizde askeri veya güvenlik varlığını sürdürmek isteyenlere biz işgalci olarak görmeye devam edeceğiz ve hiçbir şekilde askeri bir güç olarak kalmasına müsaade edilmeyecektir. Herkesle iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Biliyorsunuz ki halkımız 40 yıldır amansız bir savaşın içinde ve bu durumdan çok yara aldı. Bu nedenle uluslararası toplumun, komşu ülkelerin ve bölgedeki ülkelerin destek olması gerekiyor. Herhangi bir isim altında ve herhangi bir ülkeden gelecek olan yabancı güçlerin varlığı halkımız tarafından tamamen reddedildi ve Allah’ın izniyle olmayacak da”. KALMALARI KENDİ ÇIKARLARINA OLMAZ “Yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması konusunda ısrar ediyorsunuz, ancak Amerika ve müttefiklerine ait bazı üslerin Afganistan’da kalacağı söyleniyor?” sorusunu da yanıtlayan Muhammet Naim, “Mutabık kalınan tarih geçen Nisan sonuydu ama ne yazık ki bu anlaşmayı ihlal ettiler ve bu tarihe uymadılar. Ancak ABD Başkanı “11 Eylül 2021 tarihinden önce tamamen çekileceğiz” diye bir açıklama yaptı. 11 Eylül’de kesin olarak ülkeden çıkmalarını bekliyoruz. Ancak ülkede askeri varlıklarının devam etmesi hem Afgan halkının, hem de Afganistan’da askeri ve güvenlik güçleri kalan diğer halkların çıkarına olmayacaktır” dedi. 
Taliban’ın Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nı korumaya yönelik ABD ile yürüttüğü müzakerelere ilişkin, “Eğer biri ülkemizde kalmak isterse onu işgalci olarak gördüğümüzden şüphesi olmasın” dedi.

haberimizvar.net-   Taliban’ın Siyasi Büro Sözcüsü Muhammed Naim, Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nı korumaya yönelik ABD ile yürüttüğü müzakerelere ilişkin açıklamalar yaptı. Rudaw’a konuşan Naim, “Diplomatik amaç dışında tüm yabancı güçlerin ülkeden çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer biri ülkemizde kalmak isterse onu işgalci olarak gördüğümüzden şüphesi olmasın. Hiç kimsenin ülkemizde askeri ve güvenlik varlığının sürdürmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ OLARAK GÖRMEYE DEVAM

Bazı üs ve havalimanlarının Türk kuvvetlerine devredildi haberlerini nasıl değerlendirdiği sorulan Naim, şu yanıtı verdi: “Daha önce yapılan anlaşma metninde diplomatik varlığın devamı dışında tüm yabancı güçlerin çekilmesi ve ülkeden çıkması konusu yer alıyor ve bu konu kapanmıştır. Ülkemizde askeri veya güvenlik varlığını sürdürmek isteyenlere biz işgalci olarak görmeye devam edeceğiz ve hiçbir şekilde askeri bir güç olarak kalmasına müsaade edilmeyecektir. Herkesle iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Biliyorsunuz ki halkımız 40 yıldır amansız bir savaşın içinde ve bu durumdan çok yara aldı. Bu nedenle uluslararası toplumun, komşu ülkelerin ve bölgedeki ülkelerin destek olması gerekiyor. Herhangi bir isim altında ve herhangi bir ülkeden gelecek olan yabancı güçlerin varlığı halkımız tarafından tamamen reddedildi ve Allah’ın izniyle olmayacak da”.

KALMALARI KENDİ ÇIKARLARINA OLMAZ

“Yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması konusunda ısrar ediyorsunuz, ancak Amerika ve müttefiklerine ait bazı üslerin Afganistan’da kalacağı söyleniyor?” sorusunu da yanıtlayan Muhammet Naim, “Mutabık kalınan tarih geçen Nisan sonuydu ama ne yazık ki bu anlaşmayı ihlal ettiler ve bu tarihe uymadılar. Ancak ABD Başkanı “11 Eylül 2021 tarihinden önce tamamen çekileceğiz” diye bir açıklama yaptı. 11 Eylül’de kesin olarak ülkeden çıkmalarını bekliyoruz. Ancak ülkede askeri varlıklarının devam etmesi hem Afgan halkının, hem de Afganistan’da askeri ve güvenlik güçleri kalan diğer halkların çıkarına olmayacaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.