TCDD’ye 40 milyon euroluk yeni genel müdür

GÜNDEM 04.09.2021 - 14:53, Güncelleme: 04.09.2021 - 14:53
 

TCDD’ye 40 milyon euroluk yeni genel müdür

TCDD Genel Müdürü Uygun görevden alındı. Yerine ise TCDD ile 5 ay önce 40 milyon euroluk sözleşme imzalayan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı atandı. Yeni genel müdürün şirketi, Kapadokya’da yataklı lüks tren turu düzenleyecek.

haberimizvar.net-  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasını ve yerine Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik’in atanmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 28 Aralık 2020 tarihinde Ulaştırma Bakanlığından demiryolları için Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Atik’in, TCDD’nin özelleştirme çalışmalarını hızlandırması için kuruma atandığı iddia ediliyor.  5 AY ÖNCE 40 MİLYON EUROLUK İMZA  T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; Sun Group, 4 Nisan 2021 tarihinde TCDD ile 40 milyon euroluk sözleşme imzaladı. Şirket, merkez ofisi Japonya’da bulunan HIS Türkiye ile birlikte Kapadokya Ekspresi’ni özelleştirecek ve Türkiye’nin ilk ‘yataklı lüks tren turu’nu düzenleyecek. İmza töreninde konuşan Atik, “Kapadokya Ekspresi ile başlayacağımız bu serüvende kullanacağımız araçlarımız 5 yıldızlı otel şeklinde olacak, hepsi yataklı vagonlardan oluşacak. Her bir kompartımanda 5 yıldızlı otel standartları olacak. İlk etaptaki yatırımla 200-250 kişilik istihdam sağlanacak. Sistem devreye girdikçe yatırım miktarı ve istihdam sayısı artacak. Proje ülkemizde ilk olacak ve güzel bir ürün geliştirdik” ifadelerini kullanmıştı.  GÖREVDEN ALINMAYLA İLGİLİ İDDİA  Öte yandan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasında özelleştirme sürecinin yanı sıra Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın tamamlanamamasının da etkili olduğu öne sürüldü. Ali İhsan Uygun, 26 Temmuz’da Sivas hattında incelemelerde bulunmuş ve Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Anadolu’muzun kalbinde yepyeni bir hikayenin başlangıcını yapmak, yeni nesil ulaşım modunu insanımızla buluşturmak için gün sayıyoruz” ifadelerini kaydetmişti.  YHT’NİN AÇILIŞI 7. KEZ ERTELENDİ  TCDD’nin 4 Eylül günü için planladığı açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da taslak programına girdi. Ancak, Kayaş-Kırıkkale arasındaki 60 kilometrelik mesafede altyapı eksikliklerinin bulunduğunun anlaşılması üzerine Ankara-Sivas YHT açılış töreni 7’nci kez ertelendi. Söz konusu hattın tamamlanamaması önceki Bakan Cahit Turan’ın da görevden alınmasına sebep olmuştu. 
TCDD Genel Müdürü Uygun görevden alındı. Yerine ise TCDD ile 5 ay önce 40 milyon euroluk sözleşme imzalayan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı atandı. Yeni genel müdürün şirketi, Kapadokya’da yataklı lüks tren turu düzenleyecek.

haberimizvar.net-  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasını ve yerine Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik’in atanmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 28 Aralık 2020 tarihinde Ulaştırma Bakanlığından demiryolları için Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Atik’in, TCDD’nin özelleştirme çalışmalarını hızlandırması için kuruma atandığı iddia ediliyor.

 5 AY ÖNCE 40 MİLYON EUROLUK İMZA

 T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; Sun Group, 4 Nisan 2021 tarihinde TCDD ile 40 milyon euroluk sözleşme imzaladı. Şirket, merkez ofisi Japonya’da bulunan HIS Türkiye ile birlikte Kapadokya Ekspresi’ni özelleştirecek ve Türkiye’nin ilk ‘yataklı lüks tren turu’nu düzenleyecek. İmza töreninde konuşan Atik, “ Kapadokya Ekspresi ile başlayacağımız bu serüvende kullanacağımız araçlarımız 5 yıldızlı otel şeklinde olacak, hepsi yataklı vagonlardan oluşacak. Her bir kompartımanda 5 yıldızlı otel standartları olacak. İlk etaptaki yatırımla 200-250 kişilik istihdam sağlanacak. Sistem devreye girdikçe yatırım miktarı ve istihdam sayısı artacak. Proje ülkemizde ilk olacak ve güzel bir ürün geliştirdik” ifadelerini kullanmıştı.

 GÖREVDEN ALINMAYLA İLGİLİ İDDİA

 Öte yandan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’un görevden alınmasında özelleştirme sürecinin yanı sıra Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın tamamlanamamasının da etkili olduğu öne sürüldü. Ali İhsan Uygun, 26 Temmuz’da Sivas hattında incelemelerde bulunmuş ve Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Anadolu’muzun kalbinde yepyeni bir hikayenin başlangıcını yapmak, yeni nesil ulaşım modunu insanımızla buluşturmak için gün sayıyoruz” ifadelerini kaydetmişti.

 YHT’NİN AÇILIŞI 7. KEZ ERTELENDİ

 TCDD’nin 4 Eylül günü için planladığı açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da taslak programına girdi. Ancak, Kayaş-Kırıkkale arasındaki 60 kilometrelik mesafede altyapı eksikliklerinin bulunduğunun anlaşılması üzerine Ankara-Sivas YHT açılış töreni 7’nci kez ertelendi. Söz konusu hattın tamamlanamaması önceki Bakan Cahit Turan’ın da görevden alınmasına sebep olmuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.