Trafik cezalarında yeni dönem

EKONOMİ 13.01.2021 - 12:21, Güncelleme: 13.01.2021 - 12:21
 

Trafik cezalarında yeni dönem

Araç kiralamada yeni dönem başladı. Trafik kurallarını ihlal ederek ceza alan kiralık araçların cezaları ruhsat sahibine değil aracı kiralayanlara gönderilecek.

haberimizvar.net- 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te' değişiklik yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre, Kiralık araçlarda trafik kuralları ihlal cezaları artık ruhsat sahibine değil doğrudan aracı kiralayanlara gönderilecek.  "E-DEVLETTE CEZALAR GÖRÜNECEK"  Ege Kiralamacılar Derneği (EKDER) Başkanı Ercüment Çağlarhep,"Yeni sistemle birlikte trafik cezaları, sürücünün TC kimlik numarası üzerinden cezayı yiyen kişiye aktarılacak. Bu dönemde herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda da cezaların iptalini sağlayacağız. Ceza tutanakları, cezayı yiyen sürücülerin adreslerine tebliğ edilecek. Araç kiralayanlar, e-Devlet'e girdiklerinde üzerlerinde bir ceza görürlerse şaşırmasınlar" dedi.  
Araç kiralamada yeni dönem başladı. Trafik kurallarını ihlal ederek ceza alan kiralık araçların cezaları ruhsat sahibine değil aracı kiralayanlara gönderilecek.

haberimizvar.net- 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te' değişiklik yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre, Kiralık araçlarda trafik kuralları ihlal cezaları artık ruhsat sahibine değil doğrudan aracı kiralayanlara gönderilecek. 

trafik-cezasi-artik-arac-kiralayana-yazilacak-5146-dhaphoto1.jpg

"E-DEVLETTE CEZALAR GÖRÜNECEK"

 Ege Kiralamacılar Derneği (EKDER) Başkanı Ercüment Çağlarhep,"Yeni sistemle birlikte trafik cezaları, sürücünün TC kimlik numarası üzerinden cezayı yiyen kişiye aktarılacak. Bu dönemde herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda da cezaların iptalini sağlayacağız. Ceza tutanakları, cezayı yiyen sürücülerin adreslerine tebliğ edilecek. Araç kiralayanlar, e-Devlet'e girdiklerinde üzerlerinde bir ceza görürlerse şaşırmasınlar" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.