Tsunami uyarısı geldi

GÜNDEM 25.09.2019 - 19:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Tsunami uyarısı geldi

Dün 11.00 sularında gerçekleşen 4.6'lık depremin ardından, bugün saat 16.07'de bir deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, MArmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem İstanbul ve Tekirdağ'da hissedildi. Kandilli Rasathanesi 3.4, AFAD 3.3 olarak açıkladı. 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem , gece boyu yaşanan 26 artçı depremi akıllara getirdi.  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre artçı depremlerin en büyüğü 3.1 olarak ölçülürken dün 11.00 sularında gerçekleşen 4.6'Iık depremin ardından bu sabaha kadar tam 26 artçı deprem gerçekleşmişti.  TSUNAMİ UYARISI GELDİ Deprem sonrası meydana gelen çok sayıda artçı sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara çevresinde her 50 yılda bir 7'den büyük deprem olduğunu belirterek, 'Marmara çevresinde her 50 yllda bir 7'den büyük bir deprem oluyor. Güneyinde, içinde ya da çevresinde 7 büyüklüğünde bir deprem oluyor. Şimdi Marmara Denizi'nde bir depremi konuşuyorsak, tsunamiyi de beraber konuşuruz. 'İç denizidir, göl gibidir, tsunami olmaz', bu yanlış. Barajda bile çok ciddi tsunamiye benzer olaylar var. Tsunami, Marmara için de, Türkiye kıyıları için de bir gerçek. 201 1 'deki Japonya'daki beklenmeyen bir tsunamiydi. 2 kıtanın sürtündüğü yerdeki kısım kırıldığı için bunu pek tahmin edemiyorlardı. Dolayısıyla büyük bir deprem ve tsunami yarattı. Ve tsunami her zaman cepheden gelir. Burada çoğu yerde kıyı boyu akıntıları şeklinde geldiği için kıyıyı süpürüp gitti, can kayıpları büyük oldu. Ve aynı zamanda nükleer santrali zarar gördü. Türkiye kıyılarına baktığımızda da büyün kıyıları için 150'ye yakın tsunami var, 25'i Marmara'nın içerisinde. Ben de tsunami çalışanlarından bir tanesiyim. Uluslararası ekiple birlikte tüm kıyıları kazdık. Marmara kıyılarını da kazdık. Potansiyel eski tsunami izleri bulduk. Lütfen bu konuda Marmara'da tsunami olabileceğine bize güvenin.
Dün 11.00 sularında gerçekleşen 4.6'lık depremin ardından, bugün saat 16.07'de bir deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, MArmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem İstanbul ve Tekirdağ'da hissedildi. Kandilli Rasathanesi 3.4, AFAD 3.3 olarak açıkladı. 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem , gece boyu yaşanan 26 artçı depremi akıllara getirdi. 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre artçı depremlerin en büyüğü 3.1 olarak ölçülürken dün 11.00 sularında gerçekleşen 4.6'Iık depremin ardından bu sabaha kadar tam 26 artçı deprem gerçekleşmişti.
 TSUNAMİ UYARISI GELDİ
Deprem sonrası meydana gelen çok sayıda artçı sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara çevresinde her 50 yılda bir 7'den büyük deprem olduğunu belirterek, 'Marmara çevresinde her 50 yllda bir 7'den büyük bir deprem oluyor. Güneyinde, içinde ya da çevresinde 7 büyüklüğünde bir deprem oluyor. Şimdi Marmara Denizi'nde bir depremi konuşuyorsak, tsunamiyi de beraber konuşuruz. 'İç denizidir, göl gibidir, tsunami olmaz', bu yanlış. Barajda bile çok ciddi tsunamiye benzer olaylar var. Tsunami, Marmara için de, Türkiye kıyıları için de bir gerçek. 201 1 'deki Japonya'daki beklenmeyen bir tsunamiydi. 2 kıtanın sürtündüğü yerdeki kısım kırıldığı için bunu pek tahmin edemiyorlardı. Dolayısıyla büyük bir deprem ve tsunami yarattı. Ve tsunami her zaman cepheden gelir. Burada çoğu yerde kıyı boyu akıntıları şeklinde geldiği için kıyıyı süpürüp gitti, can kayıpları büyük oldu. Ve aynı zamanda nükleer santrali zarar gördü. Türkiye kıyılarına baktığımızda da büyün kıyıları için 150'ye yakın tsunami var, 25'i Marmara'nın içerisinde. Ben de tsunami çalışanlarından bir tanesiyim. Uluslararası ekiple birlikte tüm kıyıları kazdık. Marmara kıyılarını da kazdık. Potansiyel eski tsunami izleri bulduk. Lütfen bu konuda Marmara'da tsunami olabileceğine bize güvenin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.