Tüfekçi'nin gravürleri 5 Ocak'a kadar Antalya'da

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.12.2023 - 10:58, Güncelleme: 18.12.2023 - 10:58
 

Tüfekçi'nin gravürleri 5 Ocak'a kadar Antalya'da

Türkiye'nin ünlü gravür sanatçısı Fevzi Tüfekçi'nin ulusal ve uluslararası ödüllü eserleri Antalya'da sanatçı ve sanatseverle buluştu.

haberimizvar.net- Fevzi Tüfekçi'nin 'Zamanda Yolculuk 2' ve 'Gravürden Seçmeler' adlı sergisi özel bir galeride sanat danışmanı Himmet Öcal küratörlüğünde açıldı. İstanbul'da yaşamını sürdüren Prizren doğumlu 75 yaşındaki Tüfekçi'nin gravür çalışmalarından oluşan eserlerinin yer aldığı sergiye Antalyalı sanatçı ve sanatçıların, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. BİRÇOK ÜLKEDE SERGİLENDİ Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptığı yıllarda gravür (ağaç, taş veya metal bir levhanın oyularak işlenmesi ve bir yüzeye basılması tekniği) sanatını aşıladığı pek çok öğrenci yetiştiren Fevzi Tüfekçi, kendine özgü tarzıyla da farkındalık oluşturuyor. Tüfekçi, eserlerini kişisel olarak 5 kez İstanbul'da, 1967 yılında Prizren, 1972 yılında Makedonya, 1977 ve 1986 yıllarında Yugoslavya, 2015 yılında Kosova'da sergilemişti.  Ülkemizde gravür sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunan Fevzi Tüfekçi'inin sergisinde karborundum, kâğıt üzerine karma, ağaç oyma baskı gibi teknikler kullanılarak üretilmiş 30 gravür tablo yer aldı. Soyut resmin ve renk uyumunun kaynaşmasının en güzel örneklerine yer verildiği tablolar ilgiyle inceleniyor. Türkiye ve bazı ülkelerdeki özel koleksiyonlarda yapıtları bulunan Fevzi Tüfekçi, işlerinin yoğunluğu nedeniyle sergisinin açılışında bulunamadı. Tüfekçi'nin sergisi 5 Ocak 2024 Cuma gününe kadar açık kalacak.
Türkiye'nin ünlü gravür sanatçısı Fevzi Tüfekçi'nin ulusal ve uluslararası ödüllü eserleri Antalya'da sanatçı ve sanatseverle buluştu.

haberimizvar.net- Fevzi Tüfekçi'nin 'Zamanda Yolculuk 2' ve 'Gravürden Seçmeler' adlı sergisi özel bir galeride sanat danışmanı Himmet Öcal küratörlüğünde açıldı. İstanbul'da yaşamını sürdüren Prizren doğumlu 75 yaşındaki Tüfekçi'nin gravür çalışmalarından oluşan eserlerinin yer aldığı sergiye Antalyalı sanatçı ve sanatçıların, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu.

BİRÇOK ÜLKEDE SERGİLENDİ

Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptığı yıllarda gravür (ağaç, taş veya metal bir levhanın oyularak işlenmesi ve bir yüzeye basılması tekniği) sanatını aşıladığı pek çok öğrenci yetiştiren Fevzi Tüfekçi, kendine özgü tarzıyla da farkındalık oluşturuyor. Tüfekçi, eserlerini kişisel olarak 5 kez İstanbul'da, 1967 yılında Prizren, 1972 yılında Makedonya, 1977 ve 1986 yıllarında Yugoslavya, 2015 yılında Kosova'da sergilemişti. 

Ülkemizde gravür sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunan Fevzi Tüfekçi'inin sergisinde karborundum, kâğıt üzerine karma, ağaç oyma baskı gibi teknikler kullanılarak üretilmiş 30 gravür tablo yer aldı. Soyut resmin ve renk uyumunun kaynaşmasının en güzel örneklerine yer verildiği tablolar ilgiyle inceleniyor.

Türkiye ve bazı ülkelerdeki özel koleksiyonlarda yapıtları bulunan Fevzi Tüfekçi, işlerinin yoğunluğu nedeniyle sergisinin açılışında bulunamadı. Tüfekçi'nin sergisi 5 Ocak 2024 Cuma gününe kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.