Türel / Böcek Kıyaslaması

GÜNDEM 21.08.2023 - 12:24, Güncelleme: 21.08.2023 - 12:39
 

Türel / Böcek Kıyaslaması

Birkaç gün önce, CHP'de siyaset ve yöneticilik yapan arkadaşlarında olduğu kalabalık bir masada kahve içip, biraz kulis bilgisi alışverişi, biraz da siyasi dedikodulara kulak kabarttık. Konuştuğumuz konuların bazıları zaten kamuoyunun bildiği, hakkında konuştuğu konulardı, bazıları ise duyduğunuzda kulağınıza inanamayacağınız şeylerdi. Hepsini yazacak değilim, heveslenmeyin...

Antalya siyasetine imzasını atmış, gelmiş geçmiş belediye başkanları hakkında konuşurken, konu Muhittin Böcek/ Menderes Türel kıyaslamasına geldi. Mevzu biraz alevlendi, iki belediye başkanını da savunan ve yeren fikirler adete çarpıştı diyebilirim. Hemen hemen masada bulunan her arkadaşın bu konuyla ilgili fikri, yaşamışlığı, bildiği vardı. Hal böyle olunca masanın tek ve son konusu oldu. Orada olma amacım çok faklıydı fakat konu bu ilginç sohbete dönünce izin isteyip bu kıyaslamayı sizlere paylaşmaya karar verdim. CHP’de siyaset yapan arkadaşlar dahil olmak üzere; vizyon açısından Menderes Türel'in eline, kimsenin su dökemeyeceğini savundular. Aramızda bulunan iş insanı arkadaşımız; Proje üretme ve bitirme de Türel'in daha planlı ve başarılı olduğunu anlattı.  Hatta bir tanesi ( geçmiş dönemde meclis üyeliği de yapmış) "En azından Menderes Başkanı Ak Partili olduğu için eleştirebiliyorduk. Yapılan doğruyu yanlışı konuşuyorduk. Şimdi Muhittin Başkan partilimiz olduğu için eleştiremiyoruz. Siyaset üretemiyoruz’’ dedi ve ekledi ‘’Gerçi duyduğumuz şeyleri de kendisine söylemeye korkuyoruz, eleştiriyi yanlış anlıyor, farklı yorumluyor "dedi. Antalya adına içten içe üzüntü duydum. Çünkü eleştiriye verdiğimiz tepkiler, bizim gerçek yüzümüzü gösterir. Eleştiriye kapalı olma hali; gerçeklerden kaçma eğilimidir. Mış gibi yapmaya devam etme isteğidir ve çok tehlikelidir. Aynı masada Menderes Başkanı ise; siyasi görüşü, insan ilişkilerinde ki tutumu, zaman zaman ulaşılmaz olması, hadiselere üstten baktığı, halka inememesi gibi davranış şekilleriyle eleştirdiler. Bence Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemsiz bir mesele değildir. Duygularla, hislerle yönetilebilecek bir kurum değildir. Olmamalıdır. Birbirinden bağımsız, ayrı beklentileri ve farklı dinamikleri olan 19 ilçenin bütünü, Türkiye'nin misafir odasıdır. 640 km’lik sahildir. Ortalama 5 milyonun üzerinde turist ağırlayan bir şehirdir. Menderes Başkan aday mıdır bilmiyorum, siyasi hayatı ile ilgili kararlarını da bilmiyorum ama Muhittin Başkanın yeniden aday olduğunu biliyorum. Kendi partililerinden tam not alamamışken, vatandaşta karşılığı nasıl olacak hep birlikte göreceğiz… Sevgiyle Kalın
Birkaç gün önce, CHP'de siyaset ve yöneticilik yapan arkadaşlarında olduğu kalabalık bir masada kahve içip, biraz kulis bilgisi alışverişi, biraz da siyasi dedikodulara kulak kabarttık. Konuştuğumuz konuların bazıları zaten kamuoyunun bildiği, hakkında konuştuğu konulardı, bazıları ise duyduğunuzda kulağınıza inanamayacağınız şeylerdi. Hepsini yazacak değilim, heveslenmeyin...

Antalya siyasetine imzasını atmış, gelmiş geçmiş belediye başkanları hakkında konuşurken, konu Muhittin Böcek/ Menderes Türel kıyaslamasına geldi. Mevzu biraz alevlendi, iki belediye başkanını da savunan ve yeren fikirler adete çarpıştı diyebilirim. Hemen hemen masada bulunan her arkadaşın bu konuyla ilgili fikri, yaşamışlığı, bildiği vardı. Hal böyle olunca masanın tek ve son konusu oldu. Orada olma amacım çok faklıydı fakat konu bu ilginç sohbete dönünce izin isteyip bu kıyaslamayı sizlere paylaşmaya karar verdim.

CHP’de siyaset yapan arkadaşlar dahil olmak üzere; vizyon açısından Menderes Türel'in eline, kimsenin su dökemeyeceğini savundular. Aramızda bulunan iş insanı arkadaşımız; Proje üretme ve bitirme de Türel'in daha planlı ve başarılı olduğunu anlattı.  Hatta bir tanesi ( geçmiş dönemde meclis üyeliği de yapmış) "En azından Menderes Başkanı Ak Partili olduğu için eleştirebiliyorduk. Yapılan doğruyu yanlışı konuşuyorduk. Şimdi Muhittin Başkan partilimiz olduğu için eleştiremiyoruz. Siyaset üretemiyoruz’’ dedi ve ekledi ‘’Gerçi duyduğumuz şeyleri de kendisine söylemeye korkuyoruz, eleştiriyi yanlış anlıyor, farklı yorumluyor "dedi.

Antalya adına içten içe üzüntü duydum. Çünkü eleştiriye verdiğimiz tepkiler, bizim gerçek yüzümüzü gösterir. Eleştiriye kapalı olma hali; gerçeklerden kaçma eğilimidir. Mış gibi yapmaya devam etme isteğidir ve çok tehlikelidir.

Aynı masada Menderes Başkanı ise; siyasi görüşü, insan ilişkilerinde ki tutumu, zaman zaman ulaşılmaz olması, hadiselere üstten baktığı, halka inememesi gibi davranış şekilleriyle eleştirdiler.

Bence Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemsiz bir mesele değildir. Duygularla, hislerle yönetilebilecek bir kurum değildir. Olmamalıdır. Birbirinden bağımsız, ayrı beklentileri ve farklı dinamikleri olan 19 ilçenin bütünü, Türkiye'nin misafir odasıdır. 640 km’lik sahildir. Ortalama 5 milyonun üzerinde turist ağırlayan bir şehirdir.

Menderes Başkan aday mıdır bilmiyorum, siyasi hayatı ile ilgili kararlarını da bilmiyorum ama Muhittin Başkanın yeniden aday olduğunu biliyorum. Kendi partililerinden tam not alamamışken, vatandaşta karşılığı nasıl olacak hep birlikte göreceğiz…

Sevgiyle Kalın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.