Turizmci ara tatilden umduğunu bulamadı

TURİZM 18.11.2019 - 15:58, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizmci ara tatilden umduğunu bulamadı

MEB’in bu yıl ilk kez uyguladığı bir haftalık ara tatil turizmciyi mutlu etmedi. Turizmcilere göre birçok tatilci ara tatil tarihlerini bilmiyor.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ara tatilin başlamasıyla, tatil beldelerinde beklenen hareketlilik yaşanmadı. 18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ara tatile hafta sonu da eklenince süre 9 güne kadar uzadı. Ancak tatil beldelerinde oluşması tahmin edilen hareketlilik, beklentiyi karşılamadı. PLAJLAR BOŞ KALDI Başta Antalya olmak üzere Çeşme’nin ünlü Ilıca Plajı boş kaldı, Alaçatı sokaklarında ise beklenen yoğunluk yaşanamayınca esnaf umduğunu bulamadı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de güzel bir yaz geçirdik. Bu dönemde turizmin alışık olmadığı bir ara tatil başladı. Bizim beklentimiz tüm Türkiye genelinde bu ara tatilin hareketli geçmesiydi fakat Çeşme’deki rezervasyonlar çok iyi değil. Bu durumun ara tatile yönelik bir adaptasyon probleminden kaynaklandığını düşünüyoruz” diye konuştu. Yaz döneminin uzun sürdüğünü belirten Demir, “Birçok tatilci ara tatil tarihlerini bilmiyor dolayısıyla tatil planlamasında da bilmemezlikten kaynaklanan bir problem meydana geliyor. Özellikle şubat ayındaki tatilden daha çok umutluyuz. Ara tatil uygulaması önümüzdeki dönemlerde kış turizmini olumlu yönde etkileyecek” dedi.   
MEB’in bu yıl ilk kez uyguladığı bir haftalık ara tatil turizmciyi mutlu etmedi. Turizmcilere göre birçok tatilci ara tatil tarihlerini bilmiyor.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ara tatilin başlamasıyla, tatil beldelerinde beklenen hareketlilik yaşanmadı. 18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ara tatile hafta sonu da eklenince süre 9 güne kadar uzadı. Ancak tatil beldelerinde oluşması tahmin edilen hareketlilik, beklentiyi karşılamadı.

PLAJLAR BOŞ KALDI

Başta Antalya olmak üzere Çeşme’nin ünlü Ilıca Plajı boş kaldı, Alaçatı sokaklarında ise beklenen yoğunluk yaşanamayınca esnaf umduğunu bulamadı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de güzel bir yaz geçirdik. Bu dönemde turizmin alışık olmadığı bir ara tatil başladı. Bizim beklentimiz tüm Türkiye genelinde bu ara tatilin hareketli geçmesiydi fakat Çeşme’deki rezervasyonlar çok iyi değil. Bu durumun ara tatile yönelik bir adaptasyon probleminden kaynaklandığını düşünüyoruz” diye konuştu. Yaz döneminin uzun sürdüğünü belirten Demir, “Birçok tatilci ara tatil tarihlerini bilmiyor dolayısıyla tatil planlamasında da bilmemezlikten kaynaklanan bir problem meydana geliyor. Özellikle şubat ayındaki tatilden daha çok umutluyuz. Ara tatil uygulaması önümüzdeki dönemlerde kış turizmini olumlu yönde etkileyecek” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.